Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 07:03, 10 wrz 2017

mamuska1980 napisał(a)
Beatko szpaler z hortensji suuuper
Ogólnie wszystko u Ciebie suuuper

Tulipanki przy warzywniku widzę Quin of night i białe, ale z ciemnym różowym też ładnie wygląda .
Ciężki wybór (sama nie wiem )
Ciekawa jestem co wybierzesz, na pewno efekt wiosną będzie powalać

hihih dziękuję Gosiu vanilki naprawdę z roku na rok są coraz wdzięczniejsze
na razie dokupiłam queen of the night i biorę się w garść za szukanie towarzystwa dla nich jeszcze też nie jestem zdecydowana
beata_m 07:03, 10 wrz 2017

mamuska1980 napisał(a)
Beatko szpaler z hortensji suuuper
Ogólnie wszystko u Ciebie suuuper

Tulipanki przy warzywniku widzę Quin of night i białe, ale z ciemnym różowym też ładnie wygląda .
Ciężki wybór (sama nie wiem )
Ciekawa jestem co wybierzesz, na pewno efekt wiosną będzie powalać

hihih dziękuję Gosiu vanilki naprawdę z roku na rok są coraz wdzięczniejsze
na razie dokupiłam queen of the night i biorę się w garść za szukanie towarzystwa dla nich jeszcze też nie jestem zdecydowana
beata_m 07:06, 10 wrz 2017

anulajda napisał(a)
Piękne masz Vanilki uwielbiam ich kolor a u mnie Limki mają tak duże kwiaty że już podwiązane są. Fajne zestawienie Qeenów jest jeszcze z delikatnie morelowym kolorem lub ecrie, zwróć uwagę na wysokość łączonych bo nie zawsze ta na stronach sprzedających jest poprawna no i na to czy mają kwitnąć razem czy osobno,zależy jak chcesz.

dziękuję Aniu .. ja też kocham te moje vanilki jak są białe są cudne jak są burgundowe też zachwycają
co do wielkości tulipanów już się przekonałam w zeszłym roku, że nic się nie sprawdziło ... szczególnie jeśli chodzi o wysokość grrrrr wolałabym żeby kwitły jednocześnie ... elegant lady mnie kusi ale na zdjęciach wygląda różnie ... raczej na żółtawe odcienie?
kasja83 08:06, 15 wrz 2017

beata_m napisał(a)

o widzisz! ja obleciałam lidla ale poki co nie było ... a w tamtym roku kupowałam własnie w lidlu purple sensation ... mają boski kolor! piękny odcień fioletu

Melduję, że u mnie w Lidlu pojawiły się czosnki,ale jestem zawiedziona-tylko jeden rodzaj-Purple Sensation.
leon60 08:29, 15 wrz 2017

kasja83 napisał(a)

Melduję, że u mnie w Lidlu pojawiły się czosnki,ale jestem zawiedziona-tylko jeden rodzaj-Purple Sensation.

Nie wiem o co chodzi ale te PS z Lidla kwitły znacznie krócej jak te same kupione w innym miejscu... teraz kupiłam dla testów w Insekcie
beata_m 21:26, 16 wrz 2017

kasja83 napisał(a)

Dzięki Kasienko za info kupiłaś cos? Ja nawet też już byłam w jednym lidlu ale u nas największy rzut tulipana darwina van eijk - mnóstwo paczuszek całej reszty już mniej
Wiesz co szczerze mówiąc u nas był purple sensation i giganteum czy jak się nazwywa?
beata_m 21:27, 16 wrz 2017

leon60 napisał(a)

Nie wiem o co chodzi ale te PS z Lidla kwitły znacznie krócej jak te same kupione w innym miejscu... teraz kupiłam dla testów w Insekcie

Ciekawe ... ale wiesz co kupiłam queen of the night w biedronce tam na opakowaniu pisze 55 cm a w lidlu są 5 cm niższe ciekawe jak to wyjdzie
beata_m 21:47, 16 wrz 2017

U mnie na razie niewiele ... rowa jedynie wykopał mi mąż pod cebulki ... bo wymyśliłam, że muszę dać siatkę na krety bo inaczej mi ta paskuda nornica ryjówka czy cokolwiek to było (bo chwilowo opuscilo moje włości) zeżre mi wszystkie 150 cebulek queen of the night ... do nich dokupie białe liliokształtne i może jako będzie
mamuska1980 21:59, 16 wrz 2017

Widzę,że już postanowione czarny z białym
Co ile będziesz sadzić Quiny, że aż tyle ich tu wkopiesz?
Ja jutro zaczynam sadzić i myślałam co 10 cm je wkopać, ale jak ma być gęściej to się poprawie
beata_m 22:09, 16 wrz 2017

mamuska1980 napisał(a)
Widzę,że już postanowione czarny z białym
Co ile będziesz sadzić Quiny, że aż tyle ich tu wkopiesz?
Ja jutro zaczynam sadzić i myślałam co 10 cm je wkopać, ale jak ma być gęściej to się poprawie

Gosiu chyba postanowione może jeszcze wrzuce gdzieniegdzie rozowe wiesz co szczerze Ci powiem, że nie wiem co ile sadze, będę chciała po prostu w miare proporcjonalnie podzielić je po calej dlugosci, przy tarasie sadzilam ja wiem w odstepach 5 cm nawet mniej (ale to mialam cebulki wczesniej wykopane z innej rabatki byly i male i malenkie i duze) na pewno im gęściej tym fajniejszy efekt wiosną