Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

jazzy 21:57, 07 lut 2015

beata_m napisał(a)

mam nadzieję, bo zauważyłam że mam jakieś babciowe wizje ogródkowe i coś ciężko mi idzie przełamanie

A jakie to są te "babciowe" wizje?
beata_m 22:04, 07 lut 2015

chodziło mi Marta o to, ze zakodowałam sobie że ogródek ma być wokół płotu i jakoś nie potrafię wleźć z nim w trawę ale coś tam nabazgrałam i czekam na opinie
jazzy 22:13, 07 lut 2015

beata_m napisał(a)
chodziło mi Marta o to, ze zakodowałam sobie że ogródek ma być wokół płotu i jakoś nie potrafię wleźć z nim w trawę ale coś tam nabazgrałam i czekam na opinie

Ach, to o to chodzi? Najważniejsze jest to żeby Twój ogród Tobie się podobał, a nie nam. Jeśli czujesz wewnętrznie że rabaty wokół płotu to jest to co byś chciała u siebie mieć, to znaczy że tak ma być Nie przekonuj się na siłę, że chcesz inaczej. Te moje "pokoje" to tylko jakaś tam propozycja do przemyślenia. Żaden mus Duzy trawnik to zaleta, zwłaszcza jak się ma małe dzieci
ps. Mapka jest super teraz tylko nanosic pomysły
Podoba mi się układ donic. I bardzo podoba mi się pomysł aby skarpy zastąpić donicami
leon60 10:24, 08 lut 2015

To zielone to ekrany ? z czego planujesz ?
waldek727 10:52, 08 lut 2015

beata_m napisał(a)

Beatko.
Swego czasu zostawiłem w wątku Kosolki wpis w którym uwzględniłem wiele prac które należałoby wykonać w ogrodzie zanim zacznie się odwiedzać centra ogrodnicze. W swojej pasji do ogrodów zwracam również uwagę na styl i funkcjonalność najbliższego otoczenia domu, dlatego znajdziesz tam parę zdań odnoszących się do łamania schematów oraz wizję na przyszłość. Załączam link pod którym może i Ty dostrzeżesz jakieś rozwiązania dla siebie. https://www.ogrodowisko.pl/watek/4745-kosolkowa-pasja?page=106
Pozdrawiam.
beata_m 11:12, 08 lut 2015

jazzy napisał(a)

Ach, to o to chodzi? Najważniejsze jest to żeby Twój ogród Tobie się podobał, a nie nam. Jeśli czujesz wewnętrznie że rabaty wokół płotu to jest to co byś chciała u siebie mieć, to znaczy że tak ma być Nie przekonuj się na siłę, że chcesz inaczej. Te moje "pokoje" to tylko jakaś tam propozycja do przemyślenia. Żaden mus Duzy trawnik to zaleta, zwłaszcza jak się ma małe dzieci
ps. Mapka jest super teraz tylko nanosic pomysły
Podoba mi się układ donic. I bardzo podoba mi się pomysł aby skarpy zastąpić donicami

Marta, u mnie to chyba o to chodzi , że ciągle jeszcze szukam. Dlatego rozważam propozycję i kombinuje wiem, że wszystkiego od razu nie zrobię wiesz plan min pięcioletni i na serio cieszę się z każdej podpowiedzi. A co do donic to rano dokładnie o tym myślałam czy by czasem nie spróbować z donicami zamiast skarpek!!!!!!!!!!!!!!!!! Wcześnie rano nawet dodam ....
beata_m 11:14, 08 lut 2015

leon60 napisał(a)
To zielone to ekrany ? z czego planujesz ?

tak nieśmiało to właśnie miały być ekrany ale to taki świeży pomysł pierwsze ciśnie się na usta że cisy ale serio to jeszcze nie wiem dokładnie
beata_m 11:15, 08 lut 2015

waldek727 napisał(a)

Beatko.
Swego czasu zostawiłem w wątku Kosolki wpis w którym uwzględniłem wiele prac które należałoby wykonać w ogrodzie zanim zacznie się odwiedzać centra ogrodnicze. W swojej pasji do ogrodów zwracam również uwagę na styl i funkcjonalność najbliższego otoczenia domu, dlatego znajdziesz tam parę zdań odnoszących się do łamania schematów oraz wizję na przyszłość. Załączam link pod którym może i Ty dostrzeżesz jakieś rozwiązania dla siebie. https://www.ogrodowisko.pl/watek/4745-kosolkowa-pasja?page=106
Pozdrawiam.

Waldku, jak chwilkę czasu będę mieć więcej koniecznie przeczytam, wielkie dzięki za zainteresowanie
leon60 11:19, 08 lut 2015

beata_m napisał(a)

tak nieśmiało to właśnie miały być ekrany ale to taki świeży pomysł pierwsze ciśnie się na usta że cisy ale serio to jeszcze nie wiem dokładnie

cis bardzo dobry wybór
Kacha123 11:25, 08 lut 2015

Cześć Beatka. Widzę, że jest plan ogrodu. Łatwiej będzie teraz zaplanować rabaty i nasadzenia, a że chętnych do pomocy jest dużo, to masz już z górki