Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 19:44, 25 sie 2015

jazzy napisał(a)
Fajna drewutnia, ładny klonik, wszystko powoli nabiera kształtów U mnie zastój Ale czekam na więcej deszczu co by ziemia zmiękła

A może pomiędzy kulkami dać małe rozplenice

Dużą rozplenicę posadziłam, może faktycznie jakieś małe?!
Marta jaki zastój, Ty już tyle dużych drzew masz posadzone, żywopłot cisowe, kule!!! Jak patrze na swój ogród to każdy kąt rozgrzebany a nic nie skończone, depresje mam prawie przez to ... wszystko idzie tak powoli aż wstyd pokazywać ehhhh
u nas dziś deszcz więc choć tyle
babka 19:52, 25 sie 2015

O jakiej depresji tu mowa?? Bardzo ładne zmiany u Ciebie zaszły ! Klonik ma śliczną oprawę a dodatki zawsze możesz zmienić ale małe trawki chyba lepiej by pasowały niż jedna duża rozplenica. Ciekawa drewutnia
beata_m 22:33, 25 sie 2015

babka napisał(a)
O jakiej depresji tu mowa?? Bardzo ładne zmiany u Ciebie zaszły ! Klonik ma śliczną oprawę a dodatki zawsze możesz zmienić ale małe trawki chyba lepiej by pasowały niż jedna duża rozplenica. Ciekawa drewutnia

Znaczy się Oluś dużą posadziłam w niedalekim sąsiedztwie powiedzmy, więc może takie nawiązanie by było dobre jakbym koło klona małą posadziła Drewutnia w trakcie ... jak wszystko, brak wykończenia i koloru a w środku ma być miejsce na mały kompostownik
babka 22:39, 25 sie 2015

Sadź już te trawki, nie mogę się doczekać A jak Twoje vanillki się mają, coś mało je widać
siakowa 22:42, 25 sie 2015

beata_m napisał(a)

Martuś jest i klon ale hmmmm jeszcze i tak wygląda to wszystko blado bardzo blado

Świetny ma kolor !!! Jak się wpasowal w płot
beata_m 14:34, 26 sie 2015

babka napisał(a)
Sadź już te trawki, nie mogę się doczekać A jak Twoje vanillki się mają, coś mało je widać

Ola normalnie u mnie prawie bordo - taki ciemny kolor, aż jestem zdziwiona
wrzucę jakie zdjęcie jak się zbiorę
beata_m 14:35, 26 sie 2015

siakowa napisał(a)

Świetny ma kolor !!! Jak się wpasowal w płot

ha ha ha ładnie się tu nabijać?!
beata_m 20:59, 26 sie 2015

są i moje vanilki:
to jeszcze lipiec

a to już sierpniowe odsłony

trochę niestety się wyłożył po desczach no ale kolor mają cudny (jak dla mnie rzecz jasna )

beata_m 21:04, 26 sie 2015

i jeszcze małe porządki koło ścianki, miniaturowe sadzonki miskanta ML i miniaturowe Red Barona - cały rządek a coś na zdjęciu tego nie widać:
było:

jest:

liczę na to, że w przyszłym roku się proporcje odwrócą i miskant przewyższy red barona
babka 21:22, 26 sie 2015

Twoje hortensje są dosłownie CUDOWNE !! Nie dość, że sztywno stoją to kolor mają przewspaniały ! Piękne Widać jak o nie dbasz Ja koło moich niby chodzę ale wciąż cherlawe są, miękkie witki się kładą a kolor dziwny, taki brudny ten róż.
Piszesz, że miskant malutki ale nie masz czym się martwić, napewno będą piękne bo ładne sadzonki masz. Wiosenne nasadzenia dłużej każą czekać na pożądany efekt.