Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Nallar 19:25, 06 lip 2015

Kindzia napisał(a)

Od razu mi do głowy Aloha przyszła...zobacz ją sobie, jest ładna. A może czerwoną?
Przepraszam, że tak późno, nie miałam czasu usiąść do kompa, teraz będę sukcesywnie nadrabiać. Jeżeli jeszcze Twoja róża aktualna napisz, będziemy szukać.

Aktualna ale pośpiech nie potrzebny, Zrobię dziś zdjęcie miejsca gdzie moja (jeszcze nie moja) róża ma rosnąć. Jeśli pozwolisz dam Ci znać jak już wstawię zdjęcie.
Aloha......poczytam o niej wieczorkiem.Dziękuję.
Nallar 20:14, 06 lip 2015

Wstawiłam u siebie zdjęcie. Jeśli znajdziesz czas to zobacz proszę.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4256-ogrodek-ewy?page=348#post_7
Urszulla 21:03, 06 lip 2015

Maki rzeczywiście wyjątkowe, nigdy bym nie wiedziała że to maki a ostróżek żal bo były cudowne i poza tym wszystko idealne.
barbara_kraj... 21:20, 06 lip 2015

Miałam sporą przerwę w życiu Ogrodowiska a tu tyle się działo!
Czytam, że za sekator chwyciłaś. Ja w sobotę przycięłam Flammentanz i Rosarium U. Śmieci się pozbyłam.
Jak to możliwe, że dalie Ci już kwitną?
Agania 21:36, 06 lip 2015

U mnie też wiatrek uciekł i żadnej chmurki deszczowej nie przyprowadził, róże jak zwykle cudowne, eMuś w ciachaniu się wprawia, mój też próbuje, jutro dam mu żywopłocik dla wprawy do cięcia
Róże zachwycają....jak zbierzesz nasionka z tych maków, to może i dla mnie troszeczkę zostanie
Bogdzia 21:45, 06 lip 2015

Agania napisał(a)
U mnie też wiatrek uciekł i żadnej chmurki deszczowej nie przyprowadził, róże jak zwykle cudowne, eMuś w ciachaniu się wprawia, mój też próbuje, jutro dam mu żywopłocik dla wprawy do cięcia
Róże zachwycają....jak zbierzesz nasionka z tych maków, to może i dla mnie troszeczkę zostanie

Podziel Kasiu między mnie i Agatę , rozmnożymy je potem u siebie ale czy one dojrzeją tak szybko?Stale mam problemy z prezentami od Ciebie-przepraszam
Kindzia 21:48, 06 lip 2015

Nallar napisał(a)
Wstawiłam u siebie zdjęcie. Jeśli znajdziesz czas to zobacz proszę.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4256-ogrodek-ewy?page=348#post_7

Byłam.
Kindzia 21:49, 06 lip 2015

Urszulla napisał(a)
Maki rzeczywiście wyjątkowe, nigdy bym nie wiedziała że to maki a ostróżek żal bo były cudowne i poza tym wszystko idealne.

Nie wszystkie wychlastał na szczęście. Mam jeszcze z boków łezki fioletowe i różowe
Kindzia 21:52, 06 lip 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Miałam sporą przerwę w życiu Ogrodowiska a tu tyle się działo!
Czytam, że za sekator chwyciłaś. Ja w sobotę przycięłam Flammentanz i Rosarium U. Śmieci się pozbyłam.
Jak to możliwe, że dalie Ci już kwitną?

Ja raczej za nożyce Basiu, M odchudził Alchymista. Ja bym nie miała sumienia zrobić tego tak drastycznie... Natomiast śmieci jeszcze leżą...następnym razem, ale to już moja robota.

Kwitną już dalie, ale mam je na południowej rabacie i blisko domu. Ciepełko jak w Afryce, to się pospieszyły.
Kindzia 21:57, 06 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Podziel Kasiu między mnie i Agatę , rozmnożymy je potem u siebie ale czy one dojrzeją tak szybko?Stale mam problemy z prezentami od Ciebie-przepraszam

Mam nasiona z zeszłego roku i te dostaniecie teraz. Na wszelki wypadek zbiorę też tegoroczne nasiona i te Wam wyślę. Posiejecie sobie i te, i te...na wszelki wypadek.

Bogdziu, nic się nie martw. Jeżeli pogoda będzie odpowiednia i popada do czwartku, to pojadę i w piątek rano wykopię irysy. Jeżeli susza będzie, to poczekamy na odpowiedni moment i wtedy Ci wyślę. Mam na bieżąco relację z Pszczyny, córcia tam jest.
Zrobienie Ci przyjemności to dla mnie czysta przyjemność!!!