Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Lukasz2013 16:55, 29 maj 2016

Pięknie u mnie jeszcze pąków dobrze nie widać
Donia72 16:57, 29 maj 2016

Kindzia napisał(a)

Tak jest

Łooo matkoooo!! ogromne, moje ledwie od ziemi odrosły
ewsyg 17:07, 29 maj 2016

Kasia, Ty porozmawiaj z różami niech się nie wygłupiają i nie kwitną teraz tylko na nas poczekają. Ależ masz tą trawę. można po niej butami chodzić ? Nie to by była czysta profanacja.
Kindzia 17:13, 29 maj 2016

Lukasz2013 napisał(a)
Pięknie u mnie jeszcze pąków dobrze nie widać

Wiem, u Ciebie później róże niż u mnie. Wcale ich nie chcę w tym roku tak wcześnie...
Kindzia 17:14, 29 maj 2016

Donia72 napisał(a)

Łooo matkoooo!! ogromne, moje ledwie od ziemi odrosły

Na prawdę? Ja myślałam, że moje późne...u Irenki już dawno kwitną.
Kindzia 17:17, 29 maj 2016

ewsyg napisał(a)
Kasia, Ty porozmawiaj z różami niech się nie wygłupiają i nie kwitną teraz tylko na nas poczekają. Ależ masz tą trawę. można po niej butami chodzić ? Nie to by była czysta profanacja.

Trochę mnie to martwi Ewcia, że one już się wyrywają. Wcześniej chcą niż zwykle...nie powiem, że mi na złość robią, bo chyba mnie róże lubią, to o co chodzi?

Chodzimy po trawie nieustająco, pies biega i hamuje ostro jak za piłką biegnie. Daje radę
Pryskaliśmy mniszkiem i chyba nie zdążył zadziałać, chwaściory się pokazują.
ewsyg 17:42, 29 maj 2016

Kasiu, czy Ty chcesz kosaćca w kolorze takim bordo-ceglasty ? Zrobię zdjęcie, pamiętam, że w tamtym roku Ci się u mnie podobał.
Kindzia 18:32, 29 maj 2016

ewsyg napisał(a)
Kasiu, czy Ty chcesz kosaćca w kolorze takim bordo-ceglasty ? Zrobię zdjęcie, pamiętam, że w tamtym roku Ci się u mnie podobał.

Jak mi się podobał, to na pewno mi się nie zmieniło. Jeżeli możesz bez uszczerbku dla rośliny ciachnąć kawałeczek, to poproszę
ewsyg 18:43, 29 maj 2016

Ciachnę. Masz różę Eden Rose ?
anna_g 19:25, 29 maj 2016

Kindzia napisał(a)

Moje jeżówki się nie rozsiewają, ale wszystkie, poza jedną, mam odmianowe, a te podobno nie chcą

Żółta rabata też ładna przecież, czerwonego, albo fioletu jej dodaj, nie będzie monotonna.

Katarzyno ja Ciem bardzo przepraszam ale ja również mam odmianowe jeżówki hahaha - wszystkie w renomowanej śląskiej szkółce zakupione - nawet jeszcze karteczki od nich mam - i cóż z tego że "White Swan" okazał się być Yellow Swan'em Aż jestem ciekawa które to mi się rozsiały, bo w zeszłym roku żadnych siewek nie było w tym roku - mnóstwo...
Dzisiaj pojechałam do Pisarzowic - głównie pooglądać drzewka szczepione na pniu i... i... paczam ja, paczam a tam stoi taki śliczny Palibin - oczywiscie malutki i szczepiony na wys. chyba ok 80 cm (więc dla mnie za mało) - no i tak pachnie i tak pacza na mnie i tak kusi... Dzielnie się oparłam, wyszłam, wsiadłam do autka - ale słyszę krzyk taki mnie wołający... Wysiadłam, wróciłam, kupiłam i mam Ale że ja ogródek mam mały to na razie nie wiem gdzie go wsadzić