Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

ewsyg 15:33, 23 mar 2015

Kasiu, agrest i porzeczka golasy też są wiosną. Mój był taki. Kupuj i sadź. Ja chyba jeszcze dokupię żółtą porzeczkę na pniu bo jest ta odmiana co ja chcę Blanka Pozdrawiam
A, ja po posadzeniu mój agrest mocno przycięłam, prawie sam patyk został. Niech się ukorzenia
zawitka 15:54, 23 mar 2015

Kasiu obejrzałam trochę Twój ogród piękny -- mam pytanie czy pod tą kostkę dałaś cement czt ona tak ułożona Przyglądam się bo przemyśliwam coby tyż ułożyć ???????
Urszulla 18:42, 23 mar 2015

Pozdrawiam i melduję , że Twoje hortusie mają zielone pąki.Przymrozek dzisiejszej nocy przeżyły
Madzenka 19:55, 23 mar 2015

Widzę ze róże czekają w starterach
Bogdzia 20:55, 23 mar 2015

Moc roboty wykonałas. Wiosne masz piękną , sporo gatunków krokusów i iryski no i cała reszta . teraz tylko deszcz potrzebny ale nie zapowiadaja. Taki krótki jednodniowy by się przydał.Pozdrówka.
ewsyg 21:51, 23 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Raport z wczoraj...
- wszystkie rogownice uciachane
- cisy i iglaczki na skarpie ułagodzone nożycami
- rodki popryskane wg przepisu Bogdzi
- azalie i rodki nawiezione
- 50 szt lawend pociachane
- 50 szt wrzosów pociachane
- wrzosy popryskane
- trochę żurawek poczyszczone ( gdzie tam do końca... )
Zostały do obcięcia red barony i dziesiątki żurawek trzeba poczyścić...jeszcze róże przyciąć i można na chwasty czekać

Kasia zdradź na jakich dopalaczach byłaś ?
anna_g 07:56, 24 mar 2015

Kasia - czym popryskałaś wrzosy??? Oczywiście pewnie wiedzieć powinnam ale... no cóż... Ja jeszcze nie cięłam (w końcu mam ich aż ze 10 to nie zdążyłam ) ale może też opryskam bo jakieś takie "dziady" są. Może im miejsce pod tymi serbami nie pasuje...
Kindzia 08:58, 24 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu nie zaglądaj wszędzie tak dokładnie. zazieleni się to przestanie wszystko denerwować. Ja ostatnio korę chciałam przebierać bo mnie duże kawałki drażnily ale się opanowalam

Wcale nie trzeba dokładnie zaglądać, stare liściory kukurydzy z pobliskiego pola wszędzie leżą...do szału mnie doprowadzają

Korę chciałaś przebierać? Jesteś lepsza ode mnie
Kindzia 09:00, 24 mar 2015

ewsyg napisał(a)
Kasiu, agrest i porzeczka golasy też są wiosną. Mój był taki. Kupuj i sadź. Ja chyba jeszcze dokupię żółtą porzeczkę na pniu bo jest ta odmiana co ja chcę Blanka Pozdrawiam
A, ja po posadzeniu mój agrest mocno przycięłam, prawie sam patyk został. Niech się ukorzenia

Teraz też golasy? Myślałam, że to jesienią najlepiej...znowu się uczę

Czyli w sobotę rano na giełdę do Tychów trzeba jechać...czy ja się kiedyś wyśpię?

Dzięki Ewcia
Kindzia 09:04, 24 mar 2015

zawitka napisał(a)
Kasiu obejrzałam trochę Twój ogród piękny -- mam pytanie czy pod tą kostkę dałaś cement czt ona tak ułożona Przyglądam się bo przemyśliwam coby tyż ułożyć ???????

Tak, u nas jest kostka na zaprawę kładziona. M się z tym bawił, poziomował, dlatego trochę za dużo wystaje. To jest tak jak się bez składu i ładu robi...teraz trzeba by było rośliny wysadzać, ziemi dosypywać, żeby wyglądało porządnie. Ale do tego mnie nikt nie zmusi...przynajmniej na razie

Zdarza się, że między kostkami przerasta zielsko...trza tępić. Do tej pory pędzelkiem smarowałam, ale teraz Maja pokazywała udogodnienie w żelu. Muszę się za tym rozejrzeć.