Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

malgorzata_s... 12:39, 07 cze 2017

Kasiu róże u Ciebie dają czadu U mnie nie kwitną jeszcze ale pąki już duże
Kindzia 12:42, 07 cze 2017

boguslawa_madejska napisał(a)

Mam jeszcze dwie w ciemniejszych kolorach,jeszcze nie kwitną jak pójdę na działkę zrobię fotkę.
Ale ta ma dużo kwiatów?

Jeżeli nie nadają się do podziału, to sobie głowy nie zawracaj, gdzieś sobie spatrzę.

Tyle co widzisz i nie są takie pełne, raczej nie duże.
Kindzia 12:45, 07 cze 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu róże u Ciebie dają czadu U mnie nie kwitną jeszcze ale pąki już duże

Jeszcze nie dawały czadu, to początek.
Widziałam u Ciebie, postępy od niedzieli widoczne poczyniły! Kolor już widać
boguslawa_ma... 12:46, 07 cze 2017

Zobacz u mnie na 460 str.czy ten kolor by ci odpowiadał bo z nią się muszę wyprowadzić bo agrest cieniuje,a agrest ważniejszy.
Kindzia 12:47, 07 cze 2017

boguslawa_madejska napisał(a)
Zobacz u mnie na 460 str.czy ten kolor by ci odpowiadał bo z nią się muszę wyprowadzić bo agrest cieniuje,a agrest ważniejszy.

Już lecę.
boguslawa_ma... 13:03, 07 cze 2017

Kasiu znalazłam na 377 st. tam mam wszystkie kolory.
Grodzia 13:10, 07 cze 2017

Witam Panie bardzo serdecznie szukając inspiracji na swój ogród który własnie tworzę trafiłam tutaj jeśli miałyby Panie nadmiar sadzonek piwonii i zechciały się podzielić to chętnie bym je przyjęła każdą odmianę uwielbiam piwonie a w swoim ogrodzie mam dużo miejsca do obsadzenia. Oczywiście pokryję koszty dostawy.
Milka 13:41, 07 cze 2017

Kindzia napisał(a)

No właśnie u Ciebie petycję w sprawie Alchymista napisałam

Burze jeszcze u Was? U nas wieczorem była, wiało dość mocno, ale w porównaniu z niedzielą, to pikuś. Teraz słoneczko, chociaż dużo chłodniej już.

Do góry polazł? To faktycznie nie dasz rady ciąć potem, mój ma pędy na 7 metrów...

Łubiny!!!

Jak łaże za psimi, mnóstwo siewek widzę, jak z goścmi, żadnej
Poszukam i w donice dam, białe dam Tobie od razu wielkie
14:38, 07 cze 2017
Grodzia napisał(a)
Witam Panie bardzo serdecznie szukając inspiracji na swój ogród który własnie tworzę trafiłam tutaj jeśli miałyby Panie nadmiar sadzonek piwonii i zechciały się podzielić to chętnie bym je przyjęła każdą odmianę uwielbiam piwonie a w swoim ogrodzie mam dużo miejsca do obsadzenia. Oczywiście pokryję koszty dostawy.

bardzo ten wpis jest ciekawy nie wiem jak Kindzia na to zareaguje ...ale ja sie wypowiem z własnego doswiadczenia ....sama przynosiłam piwonie od sasiadow ...dwie taczki tego były ....a jak szlam po nie to miało byc niduzo ...bo niestety ale jesli ktos ma do oddania jakies sadzonki ze swojego ogrodu ...to to naprawde sa sadzonki ...i raczej nie nadajeą sie to do wysyłania czymkolwiek

dodatkowo w zeszłym roku przerabiałam a Agania temat sadzonek anabelek ...bo to bardzo podobna sadzonka jest do piwoni ...objetosciowo ...poprostu musiała Agatka do mnie przyjechac ...bo odkopanie jednego kłączyka nie jest takie hop siup ...bryła korzeniowa ledwo sie do wiadra zmieściła ...z dwma gałazkami.

tak wiec podsumowojac podział roslin z ogrodu tak zeby sie bez problemu przyjeły nie jest taki prosty ...wysyłac jedynie mozna nasionka ...bo wszelkie inne byliny to juz jest bardzo trudne ...a wiekszośc ludzi mysli że to beda takie kłacza ktore sie kupuje w skelepie stacjonarnym czy internetowym .....a ktore zakwitna po 2-3 latach o ile nie zgniją w tzw miedzyczasie .

jeśli kogos uraziłam tym wpisem to przykro mi ...bo tak to wyglada w rzeczywistości....no i jeszcze pora roku własciwa na kopanie to wrzesień jak juz sie zetnie liscie

Kindzia zrobi jak uważa ...ale jak widze po fotkach to jej piwonie do podziału za 2-3 sezony beda dobre ...bo one same wytworza takie fajne do odkopania dzieci z bryła korzeniowa wielkosci wiadra albo taczki
mirkaka 15:32, 07 cze 2017

Ach, wiedziałam kiedy wejść, Alchymist zaczyna
Kasiu, ja myślę że róże które kwitną tylko raz nie wymagają wycinania przekwitłych kwiatów, będą i tak pięknie kwitły. Bo roboty masz z tym ogrom.
Moje też lada dzień strzelą pąkami,