Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

jankosia 14:17, 11 cze 2015

Ależ ty masz tych róż kobieto Uwielbiam róże - u kogoś Ty jesteś raczej z tych niepryskających a jednak u ciebie te krzaki takie zdrowe. Co robisz? No i kurczę nazwa wątku w "w cieniu" a tu róże? Fajnie że u mnie będziesz, spojrzysz fachowym okiem i coś doradzisz- może staniesz się w ten sposób matką chrzestną mojej pierwszej róży Ale nic nie obiecuję, bo póki co waham się strasznie nad wyborem pnącza
Kasya 14:25, 11 cze 2015

rozark napisał(a)

Róża Astrid Gräfin von Hardenberg

bardzo oryginalna podoba mi sie
Margarete 14:33, 11 cze 2015

Ale róże cudne.i naparstnice też, te kolory......to ty "rózana Renia" jesteś
Jak to "zbierać mszyce" ? jak to robisz? ja tylko pryskam.....
Rench 16:41, 11 cze 2015

rozark napisał(a)

szkoda , ale młoda to może możesz w biedzie do mnie podrzucić, mam 2 tygodnie lipca wolne to z moją się pobawi, nie będą się nudzić

Róża Astrid Gräfin von Hardenberg

Śliczna ta Astrid i lawenda już dogania,mam nadzieję,że moja tez się zbierze niebawem
popcorn 18:31, 11 cze 2015

Ta Astrid obłędna! Dzięki za propozycję, jakoś damy radę Gdzie Ty masz te wszystkie róże - przy płocie od sąsiada, ale chyba nie tylko? Na froncie (za lawendą) też? Bo jakoś dużo!
pozdrawiam
rozark 10:01, 12 cze 2015

jankosia napisał(a)
Ależ ty masz tych róż kobieto Uwielbiam róże - u kogoś Ty jesteś raczej z tych niepryskających a jednak u ciebie te krzaki takie zdrowe. Co robisz? No i kurczę nazwa wątku w "w cieniu" a tu róże? Fajnie że u mnie będziesz, spojrzysz fachowym okiem i coś doradzisz- może staniesz się w ten sposób matką chrzestną mojej pierwszej róży Ale nic nie obiecuję, bo póki co waham się strasznie nad wyborem pnącza

Ja uwielbiam róże za zapach i pełne kwiaty . Hmm co robię z różami? Najważniejsze to wybrać zdrową odmianę, w tym roku pryskałam miedzianem, potem promanalem, bioseptem x 2 oraz mikroorganizmami x 3. Chodzę do nich codziennie, upajam się ich zapachem, chwalę, głaskam, podziwiam i gadam z nimi

Jeśli chodzi o cień to róże lepiej się sprawują w naszym klimacie w półcieniu niż w pełnym słońcu, popełnię w zimę na ten temat parę słów.

He, he być matką chrzestną róży to by było coś

edit i jeszcze były podlewane gnojówkami
rozark 10:02, 12 cze 2015

Kasya napisał(a)

bardzo oryginalna podoba mi sie

za chwilę będą kolejne - pączki są już prawie, prawie
rozark 10:06, 12 cze 2015

Margarete napisał(a)
Ale róże cudne.i naparstnice też, te kolory......to ty "rózana Renia" jesteś
Jak to "zbierać mszyce" ? jak to robisz? ja tylko pryskam.....

Ja staram się nie używać chemii bo narusza się cały system, truje się mszyce ale i mrówki, złotooki, pająki .. .

nie mam tego tak znowu wiele więc ściągam mszyce ręcznie z pączków róż a mam też parę roślin które zostawiam mszycom jako stołówkę np. jaśminowiec jest duży i rośnie jak głupi, to jak mszyce trochę podgryzą, to nic mu nie będzie
rozark 10:08, 12 cze 2015

Rench napisał(a)

Śliczna ta Astrid i lawenda już dogania,mam nadzieję,że moja tez się zbierze niebawem

ciekawe jak to jest? twoja Nostalgia już kwitnie na całego a u mnie w pączkach,
a moja Astrid już pokazała swoją krasę a twoja w pączkach
rozark 10:09, 12 cze 2015

popcorn napisał(a)
Ta Astrid obłędna! Dzięki za propozycję, jakoś damy radę Gdzie Ty masz te wszystkie róże - przy płocie od sąsiada, ale chyba nie tylko? Na froncie (za lawendą) też? Bo jakoś dużo!
pozdrawiam

może popełnisz ten mezalians i przyjedziesz? weź koniecznie młodą