Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

frezja 17:05, 02 paź 2015

rozark napisał(a)
może i ptaszki

mój sierściuch śpi ostatnio ze mną

i mój też...bidulkę przygarnęłam i jak chce na noc do domku..to skacze na klamkę,wchodzi po schodach i woła...prawie zawsze ją słyszę
frezja 17:10, 02 paź 2015

rozark napisał(a)
znalazłam malego i baaardzo miauczącego:

wet. powiedział, że to ona, ok. 6 tyg. i waży się jej los,
albo u nas zostanie albo będziemy jej szukać nowego domu, sporo zależy od naszego kota, czy małą zaakceptuje
ale jest słodka zaczęła sobie myć brzuch to przewróciła się na plecy no to może boczek sobie umyję? eee znowu leżę idę spać

kochana kicia...u mnie na wsi nikt się nie przejmuje kotami ani ich rozrodczością...obecnie mam 2.Było więcej ale gołębiarz straszył i ...nie ma taka rzeczywistość i mentalność ludzi.
Ewa777 18:13, 02 paź 2015

Piękny kolor Twojego sedum Wiesz jak się nazywa?
Krys 22:51, 02 paź 2015

Reniu kicia sliczna,u mnie kotow nie moze byc jest pies sedum piekny ma kolor i roze jeszcze tak ladnie kwitna,hortki podlewaj pozdrowka i buziaki dla corek
rozark 19:39, 03 paź 2015

Kasya napisał(a)
Małe kotki są takie słodkie
A wasz stary kot to on czy ona ? Jak teraz reaguje ?

Kot ma 4,5 roku, podszedł powączał i od tamtej pory ucieka od małej w panice. Hmm może dlatego, że byłą opryskana chemią a on nie znosi chodzić do weterynarza?
Wet. zakropił oczy ( dlatego ją wzięłam - oczy zaropiałe, na prawym powieka się nie otwierała a lewe całe w ropie, gdyby nie widziała nic by sobie nie upolowała ), dał antybiotyk, na wszelki wypadek odrobaczył i odpchlił. A ten środek na pchły był bardzo śmierdzący.
Mała grzeczna, bałam się co będzie w nocy ale dała pospać .
Wczoraj wzywała jeszcze matkę ale dzisiaj już nie.

Jedziemy jutro do wet. na druga porcje leku na robaki to podpytamy się co z dużym. Tak się zestresował biedak aż nie jadł kolacji ani śniadania .
rozark 19:40, 03 paź 2015

frezja napisał(a)

i mój też...bidulkę przygarnęłam i jak chce na noc do domku..to skacze na klamkę,wchodzi po schodach i woła...prawie zawsze ją słyszę

Dobrze mają z nami te koty.
rozark 19:42, 03 paź 2015

frezja napisał(a)

kochana kicia...u mnie na wsi nikt się nie przejmuje kotami ani ich rozrodczością...obecnie mam 2.Było więcej ale gołębiarz straszył i ...nie ma taka rzeczywistość i mentalność ludzi.

niestety walczy o swoje tylko nie wiem czy słuszną obrał drogę. Wszak głodny kot groźniejszy niż najedzony. U nas ludzie łapią dzikie koty na działkach i zawożą do fundacji na wykastrowanie.
rozark 19:44, 03 paź 2015

Ewa777 napisał(a)
Piękny kolor Twojego sedum Wiesz jak się nazywa?

niestety nie wiem ale jak chcesz to ci na wiosen wyślę sadzonkę lub przywiozę bo w Trójmieście bywam regularnie . Tylko teraz to chyba za późno bo już przymrozki łapią.
rozark 19:50, 03 paź 2015

Krys napisał(a)
Reniu kicia sliczna,u mnie kotow nie moze byc jest pies sedum piekny ma kolor i roze jeszcze tak ladnie kwitna,hortki podlewaj pozdrowka i buziaki dla corek

Hortka z sierpnia się przyjęła na wiosnę przyślę ci patyczki hortki Unique i Anabel Strong. A ta z przed tygodnia niestety jest w kiepskim stanie, podsychają jej liście, przyciełam jej gałęzie do połowy i podlewam, mam nadzieję, że przyjmie się jednak
Krys 21:08, 03 paź 2015

rozark napisał(a)

Hortka z sierpnia się przyjęła na wiosnę przyślę ci patyczki hortki Unique i Anabel Strong. A ta z przed tygodnia niestety jest w kiepskim stanie, podsychają jej liście, przyciełam jej gałęzie do połowy i podlewam, mam nadzieję, że przyjmie się jednak

Szkoda Limki,ale Reniu wiosna dostaniesz nowa sadzonke,mam ich troche poukrywanych ,super to wymieniny sie patyczkami mam Vanilke,Renhy Vanili,Pinki vinki, Phanton,Grandiflora,Bobo i jeszcze dwie ale nazwy nie pamietam ,a tych ,ktore Ty masz nie mam