Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

rozark 09:38, 11 sty 2017

AgataP napisał(a)
Kocior piękny, u mnie albo grzeje się w słoneczku na parapecie oczywiście zewnętrznym, albo śpi w budzie z suką

W te mrozy koty to wychodziły tylko na siusiu i z powrotem do domku .
Chciało im się wyjść pobiegać, otwierałam im drzwi, jak powiało tym mrozem -15 st. prosto w nos to robiły w tył zwrot i do domku .
Kasya 09:40, 11 sty 2017

rozark napisał(a)

Kasiu,

Przez listopad i grudzień nie był ani jednego ptaka.
Teraz w te mrozy skądś przyleciały w poszukiwaniu papu.

Wiesz jaka u mnie sytuacja w tym roku więc takich planów dalekosiężnych nie robię. Zobaczymy jak to się wszystko poukłada.

wiem wiem, u mnie przeciez podobnie
ale bardzo bym chciala wiec planuje na 90% ze tak
rozark 09:41, 11 sty 2017

AnnaCh napisał(a)
Wczoraj powiesiłam papu dla ptaszków, ciekawe czy się u mnie zwiedzą i będą Mam nadzieję, że pod lasem, to troszkę ptaków jest

U ciebie nie ma co ich odstraszać.

Ja w tym roku porobiłam kuli tłuszczowe i dopiero dzisiaj zobaczyła pierwszą sikorkę jak ją tam wcinała .
rozark 10:14, 11 sty 2017

Kasya napisał(a)

wiem wiem, u mnie przeciez podobnie
ale bardzo bym chciala wiec planuje na 90% ze tak

pożyjemy zobaczymy
zoja 12:09, 11 sty 2017

rozark napisał(a)
u mnie ptaków brak , napisałam pismo do Urzędu Miasta, zobaczymy co odpowiedzą, chyba gdzieś odleciały bo obok palą czymś bardzo cuchnącym

u mnie żeby je zobaczyć mysiałabym nie pracować bo przychodzą gdy mnie nie ma

A zrób test i nasyp łuskanego słonecznika - jeśli nawet nic innego nie chcą jeść na to zawsze się kuszą (u mnie po całym dniu nie ma ziarenka nawet na ziemi pod karmnikiem pomimo, że inne 'jedzonka' leżą nietknięte).

co do palenia chucnącym - ja okien nie otwieram, a wyjście na dwór to jak wejście do wędzarni koszmar popołudniu, ale ptaki przychodzą (sikorki, mazurki, sójki i kosy - stała gwardia w mojej okolicy)
yolka 13:50, 11 sty 2017

Kotek bardzo ładny i przynajmniej ogrzeje Cię. U mnie nadal mróz, a dziś do tego jeszcze wiatrzycho (aż chciało się napisać p....i)
Nusia 16:50, 11 sty 2017

Witaj Reniu

Zdążyłam obejrzeć kilka ostatnich stron twojego wątku.
Piękny kociak ,lubi się wygrzewać na kolanach.
rozark 18:13, 11 sty 2017

zoja napisał(a)

u mnie żeby je zobaczyć mysiałabym nie pracować bo przychodzą gdy mnie nie ma

A zrób test i nasyp łuskanego słonecznika - jeśli nawet nic innego nie chcą jeść na to zawsze się kuszą (u mnie po całym dniu nie ma ziarenka nawet na ziemi pod karmnikiem pomimo, że inne 'jedzonka' leżą nietknięte).

co do palenia chucnącym - ja okien nie otwieram, a wyjście na dwór to jak wejście do wędzarni koszmar popołudniu, ale ptaki przychodzą (sikorki, mazurki, sójki i kosy - stała gwardia w mojej okolicy)

dzisiaj widziałam sikorki, chyba poszukiwanie jedzonka ich do mnie sprowadziło
ptaszki możesz obserwować w weekend

zaczyna mi się chcieć przeprowadzić w spokojniejsze miejsce, ale na razie szans nie ma
rozark 18:14, 11 sty 2017

yolka napisał(a)
Kotek bardzo ładny i przynajmniej ogrzeje Cię. U mnie nadal mróz, a dziś do tego jeszcze wiatrzycho (aż chciało się napisać p....i)

U mnie po południu - 2 tylko i wiatr rzeczywiście też przyszedł, i ma padać śnieg, ciekaw jaka pogodę dzieciaki będą mieć na ferie ?
rozark 18:16, 11 sty 2017

Nusia napisał(a)
Witaj Reniu

Zdążyłam obejrzeć kilka ostatnich stron twojego wątku.
Piękny kociak ,lubi się wygrzewać na kolanach.

Na kolana wchodzi rzadko niestety, a drugi jeszcze rzadziej, ale je lubię.

Zapraszam , ja niestety do planowania się nie wtrącam ale będę do ciebie zaglądać