Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

rozark 11:57, 31 mar 2017

UlaB napisał(a)
Renia, co dobrego jest w tym sekatorze, ze jest polecany przez kolejne ogrodniczki? I jaki to sekator?

U mnie barwinek to temat rzeka - tez mi sie podoba, ale mimo cięcia za bardzo mi sie rozrósł. Nie mam na niego miejsca, a poza tym stanowił domek dla ślimaków.

ucięta gałąź nie spada, tylko ją możesz wyjąć z krzaka róży nie raniąc się o kolce, normalnym sekatorem jak utniesz to ona spada w dół i trzeba ją stamtąd wydobyć wkładając rękę w pędy z kolcami

ja mam dużo roślin okrywowych, u mnie więcej ślimaków w bluszczu
rozark 11:57, 31 mar 2017

Kasya napisał(a)

ja tez jeszcze lubie barwinka

w zeszłym roku powtórzył mi kwitnienie
anabuko1 12:15, 31 mar 2017

Czytam o zaletach tego sekatora.Coraz fajniejsze rzeczy mamy.
Piękny ciemiernik; )
jankosia 21:59, 31 mar 2017

Renia, ale ty kota miałaś formować przecież Myślałaś że nikt nie pamięta co? Pamięta pamięta
Też lubię barwinka
Bukszpan masz mega piękny i ani ani przebarwień. Ja od trzech lat robię sadzonki ale powiedziałam że teraz zrobię ostatni raz i wyrzucam boje bukszpany (aż dwa- matki ) bo nic z nich nie będzie a posadzę młodzież. Albo nie posadzę
rozark 20:15, 05 kwi 2017

Dobra jesteś, to żywopłot przy warzywniku a kot jeszcze rośnie , ale chyba go zamienię na coś łatwiejszego np. ślimaka, bo w tym miejscu z małego bukszpana to obawiam się, że mi kot nie wyjdzie. Opitoliłam busz forsycjowy i tam formuję kota , będzie większy ode mnie .

Lawenda i róże pocięte Łaże po tym ogrodzie i ciągle mi coś skacze do oczu, a to zrób, a tamto

ZWOLNIŁO SIĘ JEDNO MIEJSCE NA WYJAZD SOBOTNI NA DNI ZIELENI W NADARZYNIE - KTOŚ CHĘTNY?
Nikita 01:00, 09 kwi 2017

Reniu, dziękuję za wszystko...i za rododendrona...i klucz płaski "13" i towarzystwo przy zielonej herbatce z cytryną i rozmarynem.
Margerytka40 06:10, 09 kwi 2017

Renia,dziękuję za wczoraj,cieszę się że mogłam spędzić ten dzień w Waszym towarzystwie. To był dla mnie dzień pełen wrażeń.
jolanka 10:18, 09 kwi 2017

Reniu, miło było Cię wczoraj poznać Szkoda, że czas tak szybko płynął. Następnym razem mam nadzieję na spotkanie u mnie To niedaleko od Nadarzyna
Nikita 13:45, 09 kwi 2017

Reniu, sorrki za fotki u mnie, ale musiałam je wkleić !!!!!
rozark 21:27, 09 kwi 2017

Nikita napisał(a)
Reniu, dziękuję za wszystko...i za rododendrona...i klucz płaski "13" i towarzystwo przy zielonej herbatce z cytryną i rozmarynem.

rozmaryn musimy powtórzyć, pyszny był i wyjazd też fajny po intensywnym dniu dojechałaś do domu pewnie padnięta