Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Bogdzia 21:42, 24 mar 2017

jankosia napisał(a)

"Jeśli nie zbudujesz swojego marzenia, ktoś inny cię zatrudni abyś pomogła mu zbudować jego".

Bardzo mądre zdanie.
katel 22:05, 24 mar 2017

rozark napisał(a)

ale tniesz go od małego?

Tak bo chcę żeby był wąski - one podobno tak jak tuje jak nie będą miały dostępu światła to będą łysiały od środka.
rozark 09:07, 29 mar 2017

wiosna, wiosna wokoło

super, wreszcie

oprysk promanalem zrobiłam wczoraj było ciepło i bezwietrznie

doniczki posadzone
anna_t 10:03, 29 mar 2017

rozark napisał(a)

he, he zobacz jakie

i róże i azalie i rododendrony
to wszystko do twojego ogrodu?? Znowu byłaś u ciepluchy i do mnie nie zajrzalas??
UlaB 11:05, 29 mar 2017

O ja nie moge, ale zakupy ilośc powalająca - bedzie szał jak wszystko zakwitnie

Reniu, migneło mi gdzie pytania o igły - tak, poskręcane, mieciutkie, taki do miziania Mój tez rosnie od takiego malucha, ale niestety w srodku mi brzydko brązowiał (one tak mają często) i dlatego zazwyczaj spotyka sie je w formie bonsai. Swojego wkoncu tez pochlastałam na bonsai i dumam gdzie przesadzić bo tam gdzioe rosnie bonsai ni w ząb nie pasuje. Dlatego zaintryhowało mnie cięcie w stożek - u mnei to juz po ptokach ale i tak ide zobaczyc, moze na przyszłośc sie naucze jak traktowac tego dziada zeby nei brązowiał w srodku
rozark 16:43, 29 mar 2017

anna_t napisał(a)
to wszystko do twojego ogrodu?? Znowu byłaś u ciepluchy i do mnie nie zajrzalas??

takie ilosci będę wsadzać u siebie jak kupie nową działkę

a ty nie na śląsku jesteś?
rozark 16:43, 29 mar 2017

UlaB napisał(a)
O ja nie moge, ale zakupy ilośc powalająca - bedzie szał jak wszystko zakwitnie

Reniu, migneło mi gdzie pytania o igły - tak, poskręcane, mieciutkie, taki do miziania Mój tez rosnie od takiego malucha, ale niestety w srodku mi brzydko brązowiał (one tak mają często) i dlatego zazwyczaj spotyka sie je w formie bonsai. Swojego wkoncu tez pochlastałam na bonsai i dumam gdzie przesadzić bo tam gdzioe rosnie bonsai ni w ząb nie pasuje. Dlatego zaintryhowało mnie cięcie w stożek - u mnei to juz po ptokach ale i tak ide zobaczyc, moze na przyszłośc sie naucze jak traktowac tego dziada zeby nei brązowiał w srodku

może dasz sie namówić do wstawienia zdjęcia?
UlaB 16:51, 29 mar 2017

Reniu, wyjde i cykne, ale jak deszcz przestanie padac - niedawno zaczeło. Najpewniej w piątek, bo jutro cały boży dzień jestem w pracy.
Uprzedzam, ze to moja "wesoła tfffurczość", pierwszy w życiu i raczej jeszcze jest do korekty.
UlaB 16:58, 29 mar 2017

cyknelam z okna na duzym powiekszeniu - widac jaki koslawiec i ile jeszcze trzeba wyrzucic - rok temu nie bylam pewnaco zostawic to uznalam ze potne na raty. Otoczenie ZUPEŁNIE niepasujące ale on mial miec zupelnie inna forme:/

Margarete 16:59, 29 mar 2017

Reniu, zagladam po przerwie z pozdrowieniami i z wiosną
Widze że zaczęłaś realizować swoje zamierzenia -i dobrze, tak trzeba - trzymam kciuki !