Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

rozark 21:42, 01 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)
No to bedzie co oglądac . Wejdziemy jeszcze do mojej szkólki.

OK
wysłałam ci na priv namiary na tę szkółkę
Fuksja 08:55, 02 kwi 2015

to teraz proszę zdjęcia
jankosia 12:35, 02 kwi 2015

Renia, czy wszystkie róże trzeba okrywać? Ja nie mam ani jednej bo się póki co boję ale chodzi za mną pewien pomysł. Mam huśtawkę ogrodową taką a'la pawilonik i tak się zastanawiam czy nie byłoby fajnie gdyby nie wieszać na niej już tych szmat czyli daszka i firaneczek a puścić na górę jakieś pnącze. Bardzo mi się podobają róże o białych, kremowych albo tylko delikatnie różowych kwiatach. Czy mogłabyś coś polecić? Tylko takiego wytrzymałego żeby nie trzeba było okrywać. W zeszłym roku widziałam w markecie taką że aż się skusiłam ale jak już była w koszyku to jeszcze w Internet a tam klapa. Wszyscy pisali że niby pnąca ale co roku przemarza do poziomu gruntu więc jak zwykłą rabatówkę trzeba traktować. Noni wyjęłam z koszyka. A miała na obrazku piękne, białe ale wpadające w seledyn kwiaty (nie pamiętam nazwy). Podpowiesz coś?
popcorn 13:43, 02 kwi 2015

no to czekamy na fotki Ale posadziłaś! miłego chodzenia dzisiaj, chociaż pogoda nie nastraja:/

pozdrawiam!
rozark 13:47, 02 kwi 2015

Fuksja napisał(a)
to teraz proszę zdjęcia

zrobię po pracy i wstawię
popcorn 13:50, 02 kwi 2015

Już po zakupach? jak tam? poszukuję 3 szt dereni ivory halo, jakbyś widziała, polecam się
rozark 14:01, 02 kwi 2015

jankosia napisał(a)
Renia, czy wszystkie róże trzeba okrywać? Ja nie mam ani jednej bo się póki co boję ale chodzi za mną pewien pomysł. Mam huśtawkę ogrodową taką a'la pawilonik i tak się zastanawiam czy nie byłoby fajnie gdyby nie wieszać na niej już tych szmat czyli daszka i firaneczek a puścić na górę jakieś pnącze. Bardzo mi się podobają róże o białych, kremowych albo tylko delikatnie różowych kwiatach. Czy mogłabyś coś polecić? Tylko takiego wytrzymałego żeby nie trzeba było okrywać. W zeszłym roku widziałam w markecie taką że aż się skusiłam ale jak już była w koszyku to jeszcze w Internet a tam klapa. Wszyscy pisali że niby pnąca ale co roku przemarza do poziomu gruntu więc jak zwykłą rabatówkę trzeba traktować. Noni wyjęłam z koszyka. A miała na obrazku piękne, białe ale wpadające w seledyn kwiaty (nie pamiętam nazwy). Podpowiesz coś?

napisz mi proszę
- ja wysoko ma rosnąć 2m, 4m 7m?
- wchodzi w grę tylko biała?
- rozumiem ma kwitnąć od czerwca do jesieni
- czy tylko pełny kwiat cię interesuje?
- ma być pachnąca
- i są takie o małej ilości kolców
- jakie tam masz stanowisko? półcień?
edit i ziemie mi napisz bo są takie odmiany co dobrze radzą sobie na gorszych glebach

o to że ma być zdrowa się nie pytam będziemy szukać

kilka propozycji poniżej

Alberic Barbier (sporadycznie powtarza)
Clair Matin
Ilse Krohn SuperiorŸ® (Kordes, 1964)
Hella® ADR 2010 bardzo obficie kwitnąca
New Dawn
New Dawn White
rozark 14:03, 02 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Już po zakupach? jak tam? poszukuję 3 szt dereni ivory halo, jakbyś widziała, polecam się

coś kupiłam,
zrobiłam dla ciebie foty cisów
dereni było dużo ale nie patrzyłam się bo za późno przeczytałam twój wpis, szkoda że sms nie wysłałaś?

foty wieczorkiem
popcorn 14:05, 02 kwi 2015

Nie pomyslalam ze Ci moge zawrocic na allegro nie ma, wiec na zywo musze poszukac. Na pewno w Pechcinie u Szmitow maja, wiec jesli nie kupie wczesniej, a zechcesz mnie zabrac tam w lipcu, to tam kupie
popcorn 14:05, 02 kwi 2015

skąd Ty tyle o różach wiesz??