Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 20:45, 15 gru 2017

sylwik69 napisał(a)
Zapewniam Cię,że na bielonych,przecieranych panelach,deskach widać znacznie mniej niż na ciemnych.Świeżo sprawdzone w nowym domu! i polecam płytki podłogowe gres półmat,żadnych szkliwionych na wysoki połysk! dużo łatwiej utrzymać w czystości bez zbędnego polerowania! także sprawdzone ja także wybrałam białe drzwi z tego samego powodu co podłogi a poza tym bardzo rozświetlają wnętrza jeśli pomogłam to się cieszę.Wybór materiałów jest ogromny i można znaleźć takie z wypośrodkowaną ceną za dobrej jakości produkt.Życzę powodzenia i szybkiej przeprowadzki do nowego domu

Dziękuję bardzo! Wszystko jeszcze potrwa, jak to u nas. Uwagi "zamieszkałych" bezcenne wręcz
roma2 20:51, 15 gru 2017

Pszczółko sama sie dziwię . Wcale nie jem jak ptaszek (co ostatnimi laty po mnie widać, niestety). My po prostu nie jemy dużo chleba. Cały jadłospis podporządkowany Dziadziom. Chleb dla cukrzyka nigdy nie jest dobrym wyborem, nawet ten domowy. Ale chlebek żytni z suszonymi śliwkami polecam bardzo. Ja tam taki chleb mogę jeść bez masła i soli. Jest pyszny.
roma2 20:54, 15 gru 2017

Izunia ja nie dziwię się wcale, że czas Ci się kurczy! Ja nie rozkminiam maszyny do szycio-wyszwania i nie kradnę więźby nikomu! Mogę chlebek mały upiec w tym czasie
roma2 22:02, 15 gru 2017

Nie chcąc pisać tu tylko o kuchni, podałam w wątku o kuchni (potrawy Wigilijne) przepis na paszteciki. Rozpisałam się bez opamiętania. Niech Was moja pisanina nie zniechęca. Przepis prosty i wypróbowany przez jakieś 30 moich lat. Niech zachętą będzie, iż mój mąż życzy sobie corocznie jako prezent na urodziny . W czasie zupełnie nie świątecznym. Polecam i zaawansowanym kuchennie (szybki) i tym mniej zaawansowanym (prosty).
sylwia_slomc... 22:55, 15 gru 2017

Fajnie jak tak eMuś docenia
roma2 23:34, 15 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie jak tak eMuś docenia

Z tym docenianiem jedzonka to u nas naprzemiennie. Mąż gotuje znakomicie. Przyjeżdża co dwa tygodnie i jest oczywiste, że gotuje On! I doceniam bardzo i nie tylko ja. Tak tam się wymieniamy.
Pszczelarnia 17:13, 18 gru 2017

roma2 napisał(a)
Nie chcąc pisać tu tylko o kuchni, podałam w wątku o kuchni (potrawy Wigilijne) przepis na paszteciki. Rozpisałam się bez opamiętania. Niech Was moja pisanina nie zniechęca. Przepis prosty i wypróbowany przez jakieś 30 moich lat. Niech zachętą będzie, iż mój mąż życzy sobie corocznie jako prezent na urodziny . W czasie zupełnie nie świątecznym. Polecam i zaawansowanym kuchennie (szybki) i tym mniej zaawansowanym (prosty).

Mnie nie zniechęciła (obrazowo) ale mam pytania: masz zdjęcie po upieczeniu? Ile wychodzi takich pasztecików? Podasz jeszcze proporcje farszowe do tego? (pisałaś, że dajesz dużo).
roma2 21:08, 18 gru 2017

Muszę zrewidować sposób podawania przepisów na forum. Po tych wielu latach gotowania i pieczenia, wiele "rzeczy" robię na oko. Oprócz chleba, przy chlebku odważam składniki dość skrupulatnie. Ale spróbuję odpowiedzieć. Nigdy nie liczyłam tych pasztecików. Przeprowadziłam "symulację" na sucho (jak długi wałek z farszem robię i jak kroję) i wychodzi mi Ewuś, że z przepisu który podałam, wychodzi ok. 30 pasztecików (no plus minus trzy ). Podzieliłam w głowie ilość składników na farsz i tak: ok. 1 kg pieczarek (nigdy nie mam na tyle dużo prawdziwych grzybów, czyli leśnych, te przeznaczone są na uszka i grzybową), ok. 30 dag mrożonych podgrzybków i jakieś dwie garście suszonych podgrzybków. W tym roku zrobię sesję zdjęciową (już widzę minę męża ) i podam wszyściutko dokładnie. Przyda się może komuś na zaś. Wygladają mniej więcej tak. Mój przepis bez jajka i cukru. I bez czekania! Za liczydło "robi" mój Tatuś. Wczoraj liczył ile pierogów z kapustą i grzybami ulepiłam. 108. Także paszteciki też policzy.
Buziaki przedświąteczne Wszystkim ślę!
sylwia_slomc... 21:29, 18 gru 2017

Bardzo tu u Ciebie przytulnie, domowo i kulinarnie
zbigniew_gazda 08:03, 19 gru 2017

Roma pozdrowienia i życzenia świąteczne zasyłam. "Przeszedłem" na jedzenie tylko chlebka żytniego i to jak najbardziej razowego i na zakwasie. Po wierchu smaruję powidłem śliwkowym a do tego raz dziennie płatki owsiane górskie na mleku. W ciągu 2 miesięcy zwaliłem 3 kg a jeszcze zostało 2 aby uzyskać jakie takie BMI.