Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

ren133 00:06, 25 cze 2016

MirellaB napisał(a)

Reniu mam ją pierwszy sezon, ale długo ją obserwowałam zanim kupiłam i gorąco polecam Ma piękny, niespotykany kolor, cudne pełne kwiaty, powtarza kwitnienie, obłędne pachnie
Myślę, że z tą żurawką by ładnie wyglądała w duecie

Dziękuję Ci bardzo
Poczytałam tez trochę o niej ... z opisu tez ciekawie to wygląda
A czy ona z takich sztywnych bardziej czy pokładających się nieco?
Mixtoorka 00:08, 25 cze 2016

Ooo zakupy? .
Fajne kwiatki.
Ledwo żyję, siedzę na tarasie i przed chwilą przeleciała obok mnie kuna albo łasica.....pół dzielnicy obudziłam a M pęka ze śmiechu......grrr tuż obik mojego krzesła przeskoczyła Józię i płotek....stan przedzawałowy....

Mirellko przecudnie jest u Ciebie! Pięknie komponujesz wszystko, rośliny rosną pod Twoją ręką jak zaczarowane . Summer song bardzo mi się podoba. Piękny, niebanalny kolor.

Przetaczniki pamiętam jak kupowałaś! strzał w 10! Pięknie u Ciebie!
MirellaB 03:22, 25 cze 2016

Anda napisał(a)
Mirelko, Twoja Summer Song ślicznie wygląda. Moją w tym roku zbyt wysoko przycięłam i ma zdecydowanie mniej kwiatów niż w zeszłym roku.

Ewa moja po przekwitnięciu już obcięta i teraz drugi raz zaczyna zakwitać
Na jaką wysokość zalecasz ją ciąć?
MirellaB 03:29, 25 cze 2016

alis napisał(a)

Mirelko co masz zamiast szałwii żeby teraz kwitło? Wiem, wiem, że szałwię trzeba ściąć, ale zanim odbije, to co może być kwitnącego?

Alicja szałwię mam w sąsiedztwie z stipą, więc ładnie ją przykryje do czasu ponownego zakwitnięcia - tak poradziły mi koleżanki, sąsiadki ogrodowiskowe Monika Borbetka "Borówcowy" i Asia Wietrzyk "Ogród w Puszczykowie". Znasz ich ogrody?
Zajrzyj, pięknie mają

Wracając do szałwi to zaczynają zakwitać jaskry, mam hortkę bobo, która zakwitnie jak jaskry przekwitną, potem wrzosy i wrzośce ozdobne z pędów. Tak więc zawsze coś kwitnącego jest
Nie kwitną, ale dodają koloru berberysy Rocket Orange

MirellaB 03:33, 25 cze 2016

alis napisał(a)

Szalona kobieta Ale zakupy fajowe

Najbardziej się cieszę z Margaretek
MirellaB 03:34, 25 cze 2016

Filemon24 napisał(a)

kochana to ja cię teraz zdołuje kupowałam u Szmitów annabelki po 12 zł duże piękne sadzonki

W odmianie Strong czy zwykłe?
MirellaB 03:36, 25 cze 2016

anbu napisał(a)
Mirellko fajne zakupy Małe a cieszy

Aniu cieszą mnie zakupy zawsze każde
Teraz takie upały, więc czekają w kolejce na sadzenie
MirellaB 03:38, 25 cze 2016

ren133 napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo
Poczytałam tez trochę o niej ... z opisu tez ciekawie to wygląda
A czy ona z takich sztywnych bardziej czy pokładających się nieco?

Mój tegoroczny krzak po pierwszym kwitnieniu ścięty i teraz ponownie zakwita. Obserwuję, że pędy są już sztywne
MirellaB 03:43, 25 cze 2016

Mixtoorka napisał(a)
Ooo zakupy? .
Fajne kwiatki.
Ledwo żyję, siedzę na tarasie i przed chwilą przeleciała obok mnie kuna albo łasica.....pół dzielnicy obudziłam a M pęka ze śmiechu......grrr tuż obik mojego krzesła przeskoczyła Józię i płotek....stan przedzawałowy....

Mirellko przecudnie jest u Ciebie! Pięknie komponujesz wszystko, rośliny rosną pod Twoją ręką jak zaczarowane . Summer song bardzo mi się podoba. Piękny, niebanalny kolor.

Przetaczniki pamiętam jak kupowałaś! strzał w 10! Pięknie u Ciebie!

Karola też bym piszczała
Zwierzak pewnie bardziej wystraszony od Ciebie, ale do przyjemności nie należy

Trochę znowu kupiłam, ale z tym sadzeniem to problem. Za gorąco teraz, roślin się trochę nazbierało, biegam z doniczkami i przedstawiam tam gdzie cień.

Karolka mam miejsce na Jude
olga80 08:32, 25 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Pojechałam do ogrodniczej po podpórki do Annabellek i kupiłam przy okazji kilka roślinek

Najbardziej jestem zadowolona z białych, wysokich Margaretek. Lubicie te stare kwiatki?

Jeżówki zwykłe jako zapchajdziurę też kupiłam, bo był ładnie rozrośnięty krzak i pomidorki koktajlowe dla Kubusia.
Zdecydowałam, że jednak wymienię dwie rozplenice, które od środka są łyse, wypuszczają po bokach i strasznie mnie to denerwuje, więc kupiłam

hi hi jedziesz po podpory a wychodzisz z paletką roślin Margaretki lubię mają swój urok.
Ja ostatnio zajechałam po korę a wyszłam z 3 lawendami, 2 kocimiętkami i 2 niebieskimi kwiatkami bez nazwy ale,że niebieski mi pasuje na rabatach to wzięłam bo bardzo mi się podobały
Cieszę się,że przesyłka doszła mam nadzieje,że będą pięknie rosły