Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

anabuko1 09:38, 02 wrz 2016

O fiu, fiu!!
Ale tych tulipków kupiłas sporo.To ja tylko 4 paczki
W przyszłym tygodniu bedą w Lidlu od czwartku.Tam tez maja cekawe odmiany i cenowo fajnie.
Ale ja bęę w SZkocji.I juz myslę komu to powiedzieć ,żeby mi kupił ze dwa chociaż opakowania.
Bo moje chłopaki( synkowie) to i tak zapomna i takich rzeczy mi nie kupią
MirellaB 15:47, 05 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wiem już czemu w naszej B...tak mało było......wszystkie tulipki wykupiłaś u siebie Fajne zakupy
Wrzosik cudny

Hi hi trochę kupiłam
Jest już nowa dostawa cebulowych u mnie w B
MirellaB 15:49, 05 wrz 2016

olga80 napisał(a)

O matko Mirllka,ale poszalałaś u mnie w B bieda z tulipanami

moja mama miała 3 kolorowe wrzosy w tym roku tylko biały zakwitł

Terenia cebulowe kupuję na rabatę bylinową, pięć odmian, większa ilość.
Zastanawiam się czy w przedogródku posadzić na nowej / starej rabacie. Tam jest kamyczek i to mnie zniechęca do sadzenia

Wiesz, że wrzosy już traktuję jako jednoroczne. W tym roku szybko kupiłam. Niektóre w doniczkach już nawet przekwitły i wymieniłam na nowe
MirellaB 15:53, 05 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)
Wrzosy fajne )) ja też mam taki wypasiony egzemplarz jeden w tym roku bo mnie wrzosy nie lubią

Jolu jak to możliwe, że Ciebie nie lubią?
MirellaB 15:57, 05 wrz 2016

Kawa napisał(a)
Mirellka rany bąbel ale cebul kupiłaś hihiih
pięknie będzie wiosną

Kamila ciągle dokupuję
Za chwilę zacznę sadzić
MirellaB 16:03, 05 wrz 2016

Basilikum napisał(a)
fiu fiu ale zaszalalas z tulipanami bedzie sie dzialo na wiosne
ja tez kupie z dwa trzy gatunki ale za to duzo

wrzosy piekne. Nie cce wrzosow chce lato

Lato bardzo szybko mi minęło w tym roku. Nie nacieszyłam się hortensjami ogrodowymi, bo kiepskie były
Myślami jestem już w przyszłym sezonie
MirellaB 16:05, 05 wrz 2016

iwonadm napisał(a)
to prawda te Biedronkowe tulipany super się trzymają

Bardziej byłam z nich zadowolona niż z tych z Obi.
MirellaB 16:08, 05 wrz 2016

roma2 napisał(a)
Zakupki zacne, wiosną będzie przepięknie. Znów w kamyczkach będziesz się mordować? Jak tam Twój berberys wyglada? Pokaż, bo dawno nie widziałam. Mirelko, nie bardzo wiem, czy spełnić obietnicę dotyczącą przetacznika. Obiecałam Ci, ale waham się, bo jak ostatnio byłam, to jakieś dziadostwo złapał i wygląda okropnie. W zeszłym roku zostawiłam nieścinany i nie było problemu. W tym roku ma pełno plamek i bojam się,że sprowadzę Ci do ogrodu jakieś dziadostwo.

Romka będę cebulowe sadziła na rabatę bylinową, tam nie mam kamyczka.
Zastanawiam się czy w przedogródku posadzić. Tam są rabaty żwirowe i to mnie zniechęca

O jaki berberys Ci chodzi?
Sadziłam berberysy przy garażu - te masz na myśli?

Romka nie wysyłaj przetacznika jak choruje
MirellaB 16:13, 05 wrz 2016

szemusia napisał(a)
Mirelka, miałam w zeszłym roku z B. te elegant lady i były cuuudne WYkopałam i jesienią będę je ponownie sadzić, ciekawe ile mi zakwitnie powtórnie...

Jak tam łany stipowe? Moje siane w tym roku zakwitły, choć dość marne są. Za to milion siewek mi powschodziło, takie kilkucentymetrowe są teraz... Więc możesz szykować się w przyszłym roku na inwazję

Beatka podziwiam, że chciało Ci się wykopywać cebule. Ja nie wykonywałam.

Stipa fajnie wygląda. Nie zauważyłam siewek. Ciekawe czy przetrwają zimę chociaż kilka sztuk.
Poszłam w Twoje ślady i w trzech donicach też posadziłam stipę. Bardzo ładnie się prezentuje
MirellaB 16:15, 05 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
Wszędzie składam postulaty o zdjęcia ogrodu

Madżenko nie mam co pokazać. Ciągle to samo to nuda. Róże, jeżówki, rozchodniki kwitną, rozplenice tegoroczne piękne dorodne, hortensje się przebarwiają i to wszystko