Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 08:36, 06 wrz 2016

Zana napisał(a)

Jako że nadrabiam pourlopowo zacytuję i napiszę, że pięknie Ci wyszły te donice. I czytam, że jednak cebulkowy szał zakupowy Cię dopadł, chociaż ilości tulipanów u Ciebie już minionej wiosny powalały nas na kolana. To już nie wiem co to będzie na wiosnę A.D.2017

Fajnie, że już jesteś
Tyle tulipanowy piękności, że trudno się nie skusić. Mimo wszystko jestem z siebie dumna tzn.tym razem tylko pięć gatunków
MirellaB 08:42, 06 wrz 2016

zoja napisał(a)

Jak bardzo 'za chwile' bedziesz sadzic?
Bo ja nie wiem kiedy moge zaczac?

Zoja planuję jak najszybciej. Może jeszcze uda mi się przed wyjazdem.
W zeszłym roku późno sadziłam i też wyrosły

Teraz muszę jeszcze posadzić rośliny w drugim ogrodzie i róże u mnie, które ciągle stoją w doniczkach.
zoja 09:18, 06 wrz 2016

MirellaB napisał(a)

Zoja planuję jak najszybciej. Może jeszcze uda mi się przed wyjazdem.
W zeszłym roku późno sadziłam i też wyrosły

Teraz muszę jeszcze posadzić rośliny w drugim ogrodzie i róże u mnie, które ciągle stoją w doniczkach.

dziękuję
ja w zeszłym roku sadziłam chyba koniec października, ale w zeszłym roku to tak wcześnie cebul nie kupiłam, a teraz boję się, że może źle je przechowuję i coś im się stanie
MirellaB 09:48, 06 wrz 2016

wiunia napisał(a)
Mirelka czytam, że się wybierasz na wakacje? Życzę udanego wypoczynku jak wrócisz to pewnie wpadniesz w szał sadzenia cebulowych
Donice prezentują się pięknie z takimi kompozycjami

Dziękuję Wiunia. Sadzić cebulowe planuję przed wyjazdem, ale nie wiem czy zdążę. Szukam odpowiedniego psiego hotelu dla moich dwóch psiaków. Teraz to zajmuje mój czas, a pracy jeszcze przed wyjazdem mam sporo, więc ostro zabieram się za robotę
MirellaB 09:49, 06 wrz 2016

dominika_ napisał(a)
A gdzie tym razem będziesz wypoczywać Mirellko?

Dominiko wiosną wypoczywamy w Sarbinowie, a jesienią w Niechorzu - to już nasza rodzinna tradycja
MirellaB 09:50, 06 wrz 2016

iwonadm napisał(a)
Ja kupiłam 6 szt paczek tulipanów purple pion zobaczymy co to za nowość
przypominają mi blue diamont

One są takie pierzaste, przetestujesz i ocenisz. Jak będą ok to za rok i ja kupię
MirellaB 09:52, 06 wrz 2016

zoja napisał(a)

dziękuję
ja w zeszłym roku sadziłam chyba koniec października, ale w zeszłym roku to tak wcześnie cebul nie kupiłam, a teraz boję się, że może źle je przechowuję i coś im się stanie

Zoja nic im się nie stanie. W zeszłym roku cebule kupowałam jak tylko się pojawiły i długo czekały na posadzenie, ale co najmniej raz w tygodniu wszystkie paczki wysypywałam i sprawdzałam czy czasem nie zaczynają gnić.
Wszystko było dobrze, jednak radzę doglądać
lojalna_ 10:04, 06 wrz 2016

Mirelko to trzymam kciuki za wszystkie zadania a masz ich sporo i zeby piesy dobrze trafiły ))) a Ty spokojnie na wyjezdzie wypoczywała ))
zoja 10:07, 06 wrz 2016

MirellaB napisał(a)

Zoja nic im się nie stanie. W zeszłym roku cebule kupowałam jak tylko się pojawiły i długo czekały na posadzenie, ale co najmniej raz w tygodniu wszystkie paczki wysypywałam i sprawdzałam czy czasem nie zaczynają gnić.
Wszystko było dobrze, jednak radzę doglądać

jeszcze nie wiem co zrobię - nerwy w strzepach - niedawno zaglądałam i było OK
siostra9 10:29, 06 wrz 2016

MirellaB napisał(a)

Bardzo ładne kompozycje wrzosowe ,
Zakupy też ekstra!! widzę, że też muszę zabrać się za zakupy cebulowe . W zeszłym roku kupowałam w lidlu i też super wszystkie wzeszły i zakwitły.