Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Kawa 14:35, 30 sie 2016

Mirellka rany bąbel ale cebul kupiłaś hihiih
pięknie będzie wiosną
Basilikum 15:16, 30 sie 2016

fiu fiu ale zaszalalas z tulipanami bedzie sie dzialo na wiosne
ja tez kupie z dwa trzy gatunki ale za to duzo

wrzosy piekne. Nie cce wrzosow chce lato
iwonadm 20:34, 30 sie 2016

to prawda te Biedronkowe tulipany super się trzymają
roma2 20:43, 30 sie 2016

Zakupki zacne, wiosną będzie przepięknie. Znów w kamyczkach będziesz się mordować? Jak tam Twój berberys wyglada? Pokaż, bo dawno nie widziałam. Mirelko, nie bardzo wiem, czy spełnić obietnicę dotyczącą przetacznika. Obiecałam Ci, ale waham się, bo jak ostatnio byłam, to jakieś dziadostwo złapał i wygląda okropnie. W zeszłym roku zostawiłam nieścinany i nie było problemu. W tym roku ma pełno plamek i bojam się,że sprowadzę Ci do ogrodu jakieś dziadostwo.
szemusia 20:45, 30 sie 2016

Mirelka, miałam w zeszłym roku z B. te elegant lady i były cuuudne WYkopałam i jesienią będę je ponownie sadzić, ciekawe ile mi zakwitnie powtórnie...

Jak tam łany stipowe? Moje siane w tym roku zakwitły, choć dość marne są. Za to milion siewek mi powschodziło, takie kilkucentymetrowe są teraz... Więc możesz szykować się w przyszłym roku na inwazję
MirellaB 12:38, 31 sie 2016

kasja83 napisał(a)
Mirello świetne donicowe kompozycje-a ja właśnie szukam inspiracji- co wsadzić do swoich, a tu proszę śiągawka
Zakupy biedronkowe też super-zaszalałaś-to ja swoimi cebulami to się chowam, a ty już przecież masz powsadzane w poprzednich sezonach.Elegant Lady też do mnie mrugały-ale nie wzięłam.Mam całe dwie rabaty do obsadzenia cebulowymi to się powstrzymałam.W koszyczkach sadzisz?

Pierwszy raz powsadzałam do donic różne rośliny i chyba całkiem nieźle mi wyszło

Kasiu mam dużo cebulowych posadzonych. Ciekawa jestem ile wiosną z nich ponownie zakwitnie.
Te które kupuję teraz będę sadziła na rabatę bylinową
Madzenka 06:06, 01 wrz 2016

Wszędzie składam postulaty o zdjęcia ogrodu
jolanka 09:06, 01 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
Wszędzie składam postulaty o zdjęcia ogrodu

Oj, Madzenka, chyba u mnie nie narzekasz
kamila66 09:15, 01 wrz 2016

Kompozycje doniczkowe wyszły świetnie
Ilość cebul powalająca, będziemy czekać na wiosenny efekt wow
Iwk4 23:55, 01 wrz 2016

Mirelko, co cię tak mało ostatnio?
Jakoś tak brakuje mi twojej twórczości
Miło było zaglądać, tu zawsze coś fajnego pokazalas, a teraz przestój ... Kubuś zdrowy?

Jak twoje donicowe różyczki?

Wymyśliłaś już, jak zabezpieczać będziesz róże? Obejrzyj pierwszy film, co zalinkowałam u mnie o różach. Pan mówił, że fajnie zabezpieczać polarem. Może to dobry sposób u ciebie by był zimą? Tylko temperatura musi spaść do - 5 stopni najpierw, by wegetację przystopować.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=365#post_8