Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 17:01, 06 wrz 2016

olga80 napisał(a)
O akurat Mirellka na zdjęcia ogrodu trafiłam
Rabata w przedogródku już zachwyca a jak w przyszłym roku zakwitną hortki i wszystko się rozrośnie to będzie prawdziwy efekt Woow
Pięknie kwitnąco u Ciebie.Białego rozchodnika nie mam a jest bardzo ładny rzeczka robi wrażenie. Czy stipa kwitnie u Ciebie a siana czy ta kupiona ? moja siana nawet nie ma zamiaru kwitnąć

Terenia hortki kwitły, ale wszystkie dwa razy ścięłam, tak mi Pan w szkółce kazał zrobić i chyba się opłacało. Bardzo fajnie się rozrastają i mam nadzieję, że dobrze ukorzeniają.

Stipa kupna kwitnie, a z mojego wysiewu nie i raczej już nie zdąży zakwitnąć. Jednak takie zróżnicowane stipy tzn.kwitnące i nie kwitnące bardzo mi się podobają
dominika_ 18:10, 06 wrz 2016

O ja Cię.. Mirellko jak wszystko ładnie Ci się rozrasta,powiedz mi co to za trawa w kolorze "purpury" i z ciemnymi czarnymi kłosami?
MirellaB 22:32, 06 wrz 2016

dominika_ napisał(a)
O ja Cię.. Mirellko jak wszystko ładnie Ci się rozrasta,powiedz mi co to za trawa w kolorze "purpury" i z ciemnymi czarnymi kłosami?

Domi to rozplenica Purple Majesty - jednoroczna.
Dostałam nasiona od Alicji, więc jest z własnego wysiewu
Borbetka 09:06, 07 wrz 2016

Fajna perspektywa - urlop znaczy .
Pozdrawiam Mirelko.
Mixtoorka 09:29, 07 wrz 2016

MirellaB napisał(a)

W L już w gazetce reklamują cebulowe. Ładne odmiany i ceny przyzwoite, ale chyba się nie skuszę. W tym roku bez szaleństw

no ..ciekawe, ciekawe Dlaczego jakoś nie wierzę ?

Ściskam ciepło i odpoczywajcie spokojnie! Morze...może... to jest myśl
Mixtoorka 09:32, 07 wrz 2016

O i zdjęcia ominęłam Ależ piękniście! A igiełkowa jak dojrzała! Busz wszędzie piękny!

Ale rozplenice to masz już potffory!!!

alis 22:03, 07 wrz 2016

Jejciu Mirelkao, jakby nie rozchodniki pomyślałabym, że u Ciebie w ogrodzie środek lata Bosko!
szemusia 21:21, 08 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Kilka zdjęć

Nowa / stara rabata - tegoroczne rozplenice fajnie przybrały na masie. Róże Belvedere ścięte do zera zaczynają odbijać.

Mirelka, rozplenice świetnie się prezentują w kamyczkach i te róże do tego, jak cukiereczki

Czytam, że szalejesz cebulkowo To się będzie działo wiosną Ja jakoś nie mogę trafić w marketach na dostawę - same resztki oglądam

Udanego wypoczynku życzę
MirellaB 22:49, 08 wrz 2016

Borbetka napisał(a)
Fajna perspektywa - urlop znaczy .
Pozdrawiam Mirelko.

Moniczko teraz mam sporo do zrobienia, ale postanowiłam sobie, że tydzień przed wyjazdem muszę już mieć wszystko zrobione, żeby na urlop nie jechać padnięta

Kupiłaś ciemierniki?
MirellaB 22:53, 08 wrz 2016

Mixtoorka napisał(a)

no ..ciekawe, ciekawe Dlaczego jakoś nie wierzę ?

Ściskam ciepło i odpoczywajcie spokojnie! Morze...może... to jest myśl

Karola byłam dzisiaj w L i 10 pełnych dużych kartonów cebulowych - prawie oszalałam jak widziałam te piękności.
Kupiłam kilka opakowań dwa rodzaje, zwykle, ale piękne