Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 04:14, 06 maj 2015

wiunia napisał(a)
Mirelko, wiem co czujesz w związku z obcięciem roślin, późnym latem obciachałam mojego oliwnika - dość wysokie drzewko,bo zrobił się taki poczochraniec. Teraz pluję sobie w brodę, bo jeszcze nie wypuścił ani jednego zalążka liści ale jak przecięłam taką malusią gałązkę to jest żywa, więc nie wiem co z nim się stało, a był taki piękny. Mimo wszystko jestem dobrej myśli i Tobie też taką myśl polecam Bedzie dobrze!!!

Eh te nasze pomysły z drastycznym cięciem, pozostaje nam czekać. Tak jak pisałam wcześniej to 20 razy się zastanowię zanim utnę.
MirellaB 04:19, 06 maj 2015

Warmia napisał(a)

Już jesteśmy po komunii, więc wracam i będę podglądać

Już po komunii, a dzieci sąsiada mają 17-go maja, to jak to jest nie są z Twoją córką przyjęte, a chodzą do tej samej klasy?
MirellaB 04:21, 06 maj 2015

szemusia napisał(a)
Kochana, dereniem się nie przejmuj. Jeszcze go zdążysz latem ponownie przyciąć

Bardzo bym tak chciała
MirellaB 04:29, 06 maj 2015

wietrzyk napisał(a)
Hej Mirello
podoba mi się stopniowanie stanu trawnika w różnych miejscach
"psia" ścieżka faktycznie troszkę wydeptana, ale całośc moim zdaniem jest rewelacyjna, jak dywanik

Zgadzam się, że roślinki dla ładnego pokroju ciąc trzeba i nie ma czego żałować, będą jeszcze piękniejsze. Gwarantuję, że budleja przerośnie Cię na koniec sezonu Podsyp jej nawozu jak do róż. Albo teraz pół porcji azotowego na start, a potem w czerwcu do róż, na piękne kwitnienie.

Fajny masz awatarek, pewnie z pupilem

Asiu trawnik w porównaniu z tym co było po zimie to faktycznie jest zadowalający, a odnośnie budlei to mnie pocieszyłaś, że jeszcze mnie przerośnie. Podsypana jest nawozem do hortensji, nie wiem czy dobrze? Azofoske i nawóz do róż też mam, to zrobię tak jak radzisz

Awatarek z pupilem, tą Bigunią co odeszła w styczniu
Warmia 09:06, 06 maj 2015

MirellaB napisał(a)

Już po komunii, a dzieci sąsiada mają 17-go maja, to jak to jest nie są z Twoją córką przyjęte, a chodzą do tej samej klasy?

Dla mnie też jest to dziwne, że dzieci z jednej klasy mają komunię w trzech miejscach i do tego w dwóch terminach. Dzieci idą do komunii w swojej parafii.
Ensata 09:17, 06 maj 2015

Mirella jak tam Twój rh się ma?
Mysza 11:15, 06 maj 2015

U nas też komunia w 2 turach.Większość synka klasy idzie w pierwszym terminie, a my w drugimNie ma znaczenia.
Warmia 20:25, 06 maj 2015

Mirellka, gdzie Ty kobieto jesteś? Ja wiem, że miałyśmy dzisiaj ładną pogodę, ale żeby tak całkiem tutaj nie zaglądać.
Napisałam do Ciebie na prv. Odbierz i daj znać.
MirellaB 23:58, 06 maj 2015

Ensata napisał(a)
Mirella jak tam Twój rh się ma?

Dzielnie walczą, są marne, ale liczę, że odbiją
Pies złamał gałązkę i wypuszcza to chyba dobry znak?
MirellaB 23:59, 06 maj 2015

Mysza napisał(a)
U nas też komunia w 2 turach.Większość synka klasy idzie w pierwszym terminie, a my w drugimNie ma znaczenia.

To jakieś dziwne. Za moich czasów wszyscy szliśmy razem w jednym terminie