Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

paulina_ns 11:39, 09 maj 2015

Pewnie pisałaś, jakie hortensje posadziłaś?
MirellaB 13:28, 09 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
Pewnie pisałaś, jakie hortensje posadziłaś?

To jest sentymentalna, pamiątkowa rabata hortensjowa tzn. część hortensji są po dziadkach, część, które dostałam od Pana z opuszczonego domku, a część od mojej mamy
Wszystkie one są ogrodowe Tyle wspomnień z nimi związanych, że musiały znaleźć w moim ogrodzie honorowe miejsce przy wykuszu
Dzięki pomocy dziewczyn udało mi się stworzyć tą rabatę z fajnym doborem roślin
malgorzata_s... 16:28, 09 maj 2015

Żurawki też zimą nie zawsze ładne. Jak zmarzną to brzydkie. Trawy i trzmielina na zimę wystarczą
zbigniew_gazda 16:48, 09 maj 2015

Też się melduję do oglądania nowego dzieła. Super. No koloru trochę brakuje. Proponuję zostawić tak jak jest i zobaczysz jak to wszystko podrośnie. Za gęsto nie może być bo wtedy traci sens rabata żwirowa.
paulina_ns 16:53, 09 maj 2015

MirellaB napisał(a)

To jest sentymentalna, pamiątkowa rabata hortensjowa tzn. część hortensji są po dziadkach, część, które dostałam od Pana z opuszczonego domku, a część od mojej mamy
Wszystkie one są ogrodowe Tyle wspomnień z nimi związanych, że musiały znaleźć w moim ogrodzie honorowe miejsce przy wykuszu
Dzięki pomocy dziewczyn udało mi się stworzyć tą rabatę z fajnym doborem roślin

Mirellko rozumie i gratuluję, bo pięknie wyszło
andziurex 18:40, 09 maj 2015

szemusia napisał(a)
Mirella, rabata wyszła super

A nie chcesz wprowadzic trochę koloru? Może choć na rogu posadź pasem kilka bordowychh żurawek? Tak na próbę. Jak Ci nie spasują, to przesadzisz. Ja bardzo lubie żurawki, zanim się rozrosną, to jednak trochę minie czasu

Też o tym pomyślałam. Ze 3_4 sztuki na rogu. To jest umiarkowanie nasłonecznione rabata, więc powinno im być dobrze.
Mysza 22:55, 09 maj 2015

Mirelko bardzo ładnie wyszła ta rabata
szemusia 12:47, 10 maj 2015

CZytam nasze pomysły i dochodzę do wniosku, że chyba baaardzo namieszliśmy Ci w głowie

Widzisz Mirella, bo to jest tak, ze każdemu podoba się jednak coś innego, każdy ma swój własny gust - no i super, bo w przeciwnym razie byłoby strasznie smutno i nudno. Sama więc musisz zdecydować, czy taki uklad roslinek Ci odpowada. Myslę, ze w rzeczywistości ta rabatka też nieco inczej wygląda i patrząc na nią w całości, w realnym otoczeniu sama najlepiej ocenisz, czy ma tak zostać, czy jednak, cos tam jeszcze dosadzisz.

Ja tam akurat wolę, jak od razu jest dość "ciasno" i później po prostu przesadzam. Ale ja lubię grzebac w ziemi...
dominika_ 13:44, 10 maj 2015

Szemusia dobrze mówi, ogród jest Twój i Tobie ma się podobać najbardziej. Pozdrawiam
wiunia 15:04, 10 maj 2015

Mirelko napracowałaś się, ale efekt jest ! Teraz tylko poczekac, aż to wszystko bujnie i latem ocenisz czy potrzeba kolorku, czy też taki subtelny efekt wystarczy. Hortensje urosną, trawy się rozkrzewią i bedzie gutJa również bardzo często miewam tego typu dylematy związane z gestością nasadzeń. Mam jednak taki "wszczepiony" syndrom sadzenia w już docelowe miejsca i bardzo rzadko przesadzam chyba, że już nie widzę innego wyjścia. Nie wiem czy to dobrze ale tak mam
Pozdrawiam serdecznie!!!