Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

wietrzyk 10:39, 28 kwi 2015

MirellaB napisał(a)

To może być to, albo grzyb. Masz rację miedzian nie wystarcza, bo pryskam, a to nie schodzi, a się przenosi, mam na dwóch kolejnych. Ze zdjęciem jadę jutro do ogrodniczej po odpowiedni preparat.

Rdza gruszy to właśnie grzyb Nie masz gdzieś gruszy w pobliżu? Chciałabym posadzic grusze ozdobne i właśnie z tego powodu się waham. Bo jeśli też są podatne na rdzę to nie wróży dobrze. U moich sąsiadów za płotem same jałowce

Pięknie Ci wyszły nasadzenia z trawkami
Gosiniak 17:22, 30 kwi 2015

Rabatka wyszła superowa, trawki małe, ale zobaczysz jak to wszystko szybko podrośnie, ja nie wiem czy dawałabym tam żurawki, kurcze wycofuję się z nich całkowicie, nie miałam opuchlaków a teraz pełno- jeśli się na nie zdecydujesz to z pewnego źródła, choć u mnie też były ze szkółki. A może coś innego zamiast żurawek- może jednoroczne begonie też dadzą kolor. Ja właśnie u siebie posadziłam ponad 50 szt. Buziaki
szemusia 22:32, 30 kwi 2015

Puk, puk
Pewnie na rabatkach działasz...
I czasu brak...
Pozdrawiam
Asiuniaa 10:37, 04 maj 2015

Ależ idziesz jak szalona. Długo mnie nie było ale popracowałam - wrzuciłam dziś fotki. Twoja rabata z trawkami super. pozdrawiam
MirellaB 07:53, 05 maj 2015

Już jestem
Dziękuję wszystkim odwiedzającym mój wątek mimo chwilowej nieobecności
Za chwilę będę Was odwiedzała

Przemyślenia i trochę zdjęć ogrodu.

Trawa po zabiegach ruszyła.
ładne miejsca

takie sobie, ale zarasta

beznadziejne, ale może coś z tego będzie, była robiona dwa razy dosiewka

beznadziejne bez szans na przetrwanie - przed domem przy płocie tor przebiegowy psów

Trawnik całościowo wygląda tak

MirellaB 07:55, 05 maj 2015

Rabaty

Wiatr rozwiał wysianą trawę, deszcz ją zmył, więc rabaty żwirowe wyglądają tak

Wyskubuję, wyskubuję, ale to robota głupiego i już nie mam ochoty tego robić, a nasion trawy, która jeszcze nie wzeszła i jest rozwiewana jest sporo, więc syzyfowa praca Nie wiem jak sobie z tym poradzić?

MirellaB 08:04, 05 maj 2015

Kanciki

podobnie jak przy rabatach nasiona trawy zwiane i zmyte w kanciki

Chyba za wcześnie kanciki robiłam, ale kiedy robić, jak nasion trawy ciągle wiele i sukcesywnie jest dosiewana?
MirellaB 08:07, 05 maj 2015

Kanciki c.d.

Kanciki zarastają, więc są dwa razy w tygodniu pielęgnowane. Jest z tym sporo pracy niestety, ale i tak lepsze to niż włażąca na krawężniki trawa.

horcia 08:34, 05 maj 2015

Witaj jak nie obawiasz się i stosujesz chemię to spryskaj trawę roundupem lub podobnym środkiem, ja tak robię z trawą w kostce( trzeba bardzo uważać aby mgiełka nie usiadła na roślinach ozdobnych )albo zastosuj środek w żelu. Pozdrawiam.
MirellaB 08:45, 05 maj 2015

Rabaty żwirowe

Chyba jednak źle zrobiłam nie rozkładając pod tujami agro szmaty, zielsko przerastające przez 7 cm warstwę kamyczka jest nie do opanowania, masakra, nie mam już sił tego wybierać.
Tak wyglądają rabaty, non stop pielęgnowane