Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 12:42, 17 lis 2016

Basilikum napisał(a)
caluje raczki
mam nadzieje, ze juz lepiej sie maja

Dziękuję - troszkę już lepiej
MirellaB 12:44, 17 lis 2016

Anda napisał(a)

Liscie pograbic tez musze jeszcze. U nas pada caly czas i czekam na polepszenie pogody.
A co Ty masz ze stawami?

U mnie też mokro, w weekend ma być ładnie
Ewcia no bolą mnie te stawy, co jakiś czas mnie ból dopada i musze się przemęczyć, potem puszcza i znowu jest ok. Jakoś do lekarza z tym mi nie po drodze, chociaż wiem, że muszę
wiunia 19:20, 18 lis 2016

MirellaB napisał(a)

U mnie też mokro, w weekend ma być ładnie
Ewcia no bolą mnie te stawy, co jakiś czas mnie ból dopada i musze się przemęczyć, potem puszcza i znowu jest ok. Jakoś do lekarza z tym mi nie po drodze, chociaż wiem, że muszę

Ja cierpię na cieśń nadgarstka i praca w ogrodzie daje mi często w kość ale w tym roku jakoś jesień jest dla mnie łaskawa choć mam jeszcze trochę do zrobienia. Życzę Ci kochana szybkiej ulgi i na dłuuugo!
Anda 19:35, 18 lis 2016

No powinnaś iść do lekarza, bo może niepotrzebnie się tak męczysz? A nóż widelec lekarz będzie potrafił pomóc
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anabell 19:47, 18 lis 2016

Mirello - nie lekceważ zwyrodnień stawowych, zapobiegać trzeba udaj się do reumatologa i rehabilitanta. Znaleźć musisz czas na ćwiczenia w domu.
Lekceważymy kiedy dowiadujemy się to zwyrodnienia
Potem jest coraz gorzej.

Mam odpowiedzieć Tobie o tą porę nie ma sensu stosowania płynu na opuchlaki, jest za niska temperatura. w moich wykopanych rozchodnikach (ubiłam ) jaja i larwy.
Podzieliłam je na maleńkie kawałki.
Dużą karpę zalałam roztworem, została na noc w zimnym na dworze, niestety były żywe. Za kilka dni przeniosłam do ciepłego pomieszczenia na jedną noc, zostały martwe. Jednak temperatura ma duży wpływ.
Pozdrawiam.
MirellaB 08:20, 19 lis 2016

wiunia napisał(a)

Ja cierpię na cieśń nadgarstka i praca w ogrodzie daje mi często w kość ale w tym roku jakoś jesień jest dla mnie łaskawa choć mam jeszcze trochę do zrobienia. Życzę Ci kochana szybkiej ulgi i na dłuuugo!

Wiunia ja też to mam od operowania myszką przy komputerze. Dla księgowych to częsta przypadłość. To można zoperować chociaż to za duże słowo, raczej zabieg chirurgiczny. Ja jednak nie dałam sobie nic robić
MirellaB 08:27, 19 lis 2016

Anda napisał(a)
No powinnaś iść do lekarza, bo może niepotrzebnie się tak męczysz? A nóż widelec lekarz będzie potrafił pomóc

Ewa od roku się wybieram Jak boli to sobie obiecam,że tym razem idę, potem jest lepiej i dziesiątki innych rzeczy do zrobienia.
Anda 08:30, 19 lis 2016

MirellaB napisał(a)

Ewa od roku się wybieram Jak boli to sobie obiecam,że tym razem idę, potem jest lepiej i dziesiątki innych rzeczy do zrobienia.

Rozumiem to bardzo dobrze, jak pomyśle o tych kolejkach do lekarza w przychodni, zapisywaniu i w ogóle. Człowiek traci ochotę i wmawia sobie, że nie jest wcale tak źle
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 08:44, 19 lis 2016

Anabell napisał(a)
Mirello - nie lekceważ zwyrodnień stawowych, zapobiegać trzeba udaj się do reumatologa i rehabilitanta. Znaleźć musisz czas na ćwiczenia w domu.
Lekceważymy kiedy dowiadujemy się to zwyrodnienia
Potem jest coraz gorzej.

Mam odpowiedzieć Tobie o tą porę nie ma sensu stosowania płynu na opuchlaki, jest za niska temperatura. w moich wykopanych rozchodnikach (ubiłam ) jaja i larwy.
Podzieliłam je na maleńkie kawałki.
Dużą karpę zalałam roztworem, została na noc w zimnym na dworze, niestety były żywe. Za kilka dni przeniosłam do ciepłego pomieszczenia na jedną noc, zostały martwe. Jednak temperatura ma duży wpływ.
Pozdrawiam.

Masz rację czas trzeba znaleźć przecież zdrowie najważniejsze, a u mnie coraz gorzej. Już teraz trudno mi na piętro wchodzić. Jak ja żałuję, że nie mam parterowego domu.

Dobrze, że mi napisałaś o temperaturze, bo w poniedziałek chciałam kupić preparat i działać. Czyli odłożyć zabiegi do wiosny?
Ostro się zabrałaś za te paskudy
lojalna_ 09:16, 19 lis 2016

Dzis u mnie leje robie sobie wolna sobote ))) zdrowka ...i ubieraj sie cieplutko.