Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

anbu 21:39, 19 gru 2016

Mirellko zdrowiej szybciutko
Iwk4 07:35, 20 gru 2016

Mirelko, zdrówka życzę. Pokażesz choinkę?
lindsay80 10:33, 21 gru 2016

Mirella, mam nadzieję, że na święta choroba będzie już tylko wspomnieniem.
Pokaż jakieś ozdoby
MirellaB 10:46, 21 gru 2016

Amelka Ja lubię mieć zaplanowane, ale spontanicznie też działam.
Chyba w przyszłym roku będziesz robić rabatę wzdłuż drogi czy temat odpuściłaś?

Janka Szkoda, że w Rosarium się nie spotkałyśmy. Nie wiedziałam, że będziecie w niedzielę i pojechałam w sobotę. Może w przyszłym roku się spotkamy?
Zestawienie kolorystyczne, które proponujesz jest fajne. Nie brałam pod uwagę żółtej róży, bo kilka krzaków za Glorią mam dużą żółtą pnącą. Pomyślę nad Twoją propozycją. Biorę jeszcze pod uwagę zamiast żółtej ciemniejszą wiśniową, taką pod kolor przekwitających hortek ogrodowych.
Więc mam dwie koncepcje
MirellaB 11:39, 21 gru 2016

Kasia Cieszę się, że do mnie zajrzałaś i ślad zostawiłaś Ja u Ciebie po cichutku
Five o'clock to mój ulubiony sklep z kawą i herbatą. W wielu kupowałam, ale ten sklep ma najlepszej jakości produkty. Kupuję stacjonarnie w M1, ale ze zakupu przez sklep internetowy zapewne nie raz skorzystam. Nie wiedziałam, że mają sprzedaż on line, więc dziękuję Ci za informację

Anula bardzo ładna ta róża, zapisałam na listę. Nadal nie mogę się zdecydować czy iść w podobną kolorystykę czy zupełnie inną. Mam jeszcze trochę czasu do wiosny, więc podrzucaj pomysły

Kasia Trudno się zdecydować wśród tylu piękności

Ewa Kronenbourg Flaming? O takiej nazwie nie znalazłam róży, znalazłam Kronenbourg - piękna jest. W Rosarium ją mają. Zapisałam na listę
Ewa, a Brother Cadfael nie ma ciężkich zwisających kwiatów? Ona jest czysto różowa czy trochę wpadająca w delikatny fiolet? Na zdjęciach różnie wygląda.
Louise Odier bardziej pnąca to nie - wolę krzaczastą

Ela Mam pod płotem miejsce na dwie róże. Szukam właśnie innych tzn. takich, których jeszcze nie mam
Róże głównie kupuję w Rosarium, a jak nie dostanę to w pobliskich szkółkach róż.

Alicja Macham do Ciebie i pozdrawiam

Dominika U nas nieustannie chorobowo. Trochę już mi lepiej

Ania Taka jestem podatna na zarazki przynoszone przez Kubusia z przedszkola. On chory to i ja chora. Zapalenie oskrzeli ciężko przechodzę, te problemy z oddychaniem nie dobijają, ale już nieco lepiej

Agnieszka Pierniczki już zjedzone, drugiej tury pieczenia nie podejmowałam. Mój Kubuś to każdego dnia najchętniej by piekł
Róże wybieram, podglądałam u Ciebie piękności. Ilością mnie zszokowałaś

Iwona Spotkajmy się wiosną w Kostrzynie na zakupach A może przy okazji odwiedzimy szkółkę bylin?
Anda 11:46, 21 gru 2016

Mirelko, Kronenbourg ma jeszcze inna nazwę: Flaming Peace Jak ja znalazłaś to super, bo jest sportem Peace i powinna kolorystycznie pasować

https://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=11114&tab=1
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 11:56, 21 gru 2016

Ania Powolutku dochodzę do zdrowia

Iwonka Pokazać choinkę hmmmmm raczej nie - wiesz, że u mnie Kubusiowa

Edyta Nic specjalnego z ozdób nie mam jedynie świeczki w szkłach z lampkami, mini gwiazdy betlejemskie, stroiki zrobiłam pierwszy raz, ale już sprezentowałam - fotek brak, na kominek również pierwszy raz wianek zrobiłam, ale nie pokazuję, bo daleki jest od trendów O, a na drzwiach wejściowych zawisł wianek kupny, w przedogródku lampki tylko na jednej tujce.
Czy wiankowanie mi się spodobało - raczej nie. Brak wprawy, dwa palce poparzone klejem, wielkie bąble, które teraz są brązowe hi hi
MirellaB 12:00, 21 gru 2016

Anda napisał(a)
Mirelko, Kronenbourg ma jeszcze inna nazwę: Flaming Peace Jak ja znalazłaś to super, bo jest sportem Peace i powinna kolorystycznie pasować

https://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=11114&tab=1

Czyli to są nazwy zamiennie? Hmmmm, ale jak wygooglowałam to zupełnie dwie inne róże na zdjęciach.

A co z Brother Cadfael ma zwisające ciężkie kwiaty?
Anda 12:01, 21 gru 2016

A pokaz jaka wygooglowalas?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 12:42, 21 gru 2016

Ewa takie obrazy znalazłam. Zamiast Flaming jest Flamingo.

Róża Kronenburg https://www.google.pl/search?q=r%C3%B3%C5%BCa+kronenburg&biw=1366&bih=673&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjypIvOmYXRAhUD1iwKHeCyCvAQsAQILA

Róża Flamingo https://www.google.pl/search?q=r%C3%B3%C5%BCa+kronenburg&biw=1366&bih=673&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjypIvOmYXRAhUD1iwKHeCyCvAQsAQILA&dpr=1#nfpr=1&tbm=isch&q=r%C3%B3%C5%BCa+flamingo

Na stronie Rosarium
http://rosarium.com.pl/produkt/kronenbourg