Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

kasia_w 11:54, 14 gru 2016

Hej Mirelko,
nadrobiłam co nieco, o różach, czekoladzie i świątecznych przygotowaniach. Ta róża żółto rózowa ma trudny kolor, ja bym ją łączyła z fioletową drobnokwiatową Rosengarten Zweibrucken, ale już chyba masz inne zestawienie

Five o clock- pochwalę się że ich sklep on line to nasze dzieło prywatnie tez jestem fanką ich herbat, kupuję tylko w necie, bo wysyłka jest za darmo.
kibicuję nowym rabatom z różami w roli głownej
Zana 12:51, 14 gru 2016

Mirelka napatoczyłam się jeszcze na taką różę Marc Chagall, może by Ci pasowała:

http://www.floribunda.pl/marc-chagall-delstrirojacre-id-2645.html
kasja83 13:45, 14 gru 2016

Zagajanka napisał(a)

Si, to ja byłam z Madżenką latem w Rosarium

Wracając do rabaty: już w tym momencie różowe hortki i żółto-różowa Gloria Dei tam rośnie, i zmieniać tego z tego co rozumiem, nie chcesz. Dlatego by jeszcze bardziej nie mieszać kolorystycznie, ograniczyłabym się do tych dwóch kolorów, ewentualnie w różnym nasyceniu.

Przykładowo to by było tak (wspomniana Golden Celebration, Pink Peace, Gloria - obrazki z rosebook.ru):

Dodaj do tego różowe hortki ogrodowe i chyba bedzie dosyć harmonijnie
Oczywiście, możesz posprawdzać inne odmiany w żółtym i nasyconym rózowym, nie muszą być te o których piszę, bo w realu ich zdrowotności nie sprawdzałam.

Pięknie!!
Anda 13:52, 14 gru 2016

Propozycja Janki jest bardzo spojna i ladna. Ewentualnie zamiast Pink Peace moglabys wziac sporta Glorii roze Kronenbourg/Flaming Peace.

Pytałaś u mnie, co zamiast Mrs. John Laing. Mam ładną Brother Cadfael i bardzo ładną różę Louise Odier. Obie mogę polecić, ale Louise jest bardziej pnąca. Potrzebuje więcej miejsca.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ElzbietaFranka 13:45, 15 gru 2016

Mirella posadz te same roze co masz. Roze i nie tylko ładnie wydladaja w duzej kepie. Przekonal mnie o tym pewien ogrodnik i tez teraz staram sie tak sadzic. Jezeli nie znasz nazwy to sadz podobne. Rosacwik ma ladne roze sprawdz tam.
alis 21:58, 15 gru 2016

Nadrabiam zaległości Mirelko, ściskam grudniowo
Dominika11 11:38, 16 gru 2016

Mirelko doczytałam żeś chora - duzo zdrówka zyczę i szybkiego powrotu do zdrowia kochana
Makao_J 13:13, 16 gru 2016

Zdrówka życzę kochana. Gdzieś ty się tak doszykowała?
Napia 07:53, 19 gru 2016

Dużo się u Ciebie dzieje i pierniczki i róże. Co prawda nie w moich kolorach, ale piękne. Fajnie, że dziewczyny tak dorastają przy tworzeniu nowej rabaty. Wiosną będzie się działo
iwonadm 21:03, 19 gru 2016

Oj z tym Kostrzynem to była szybka akcja nawet nie planowałam, że tak to się rozwinie ja chciałam Gardinę Aga Marię a wyjechałyśmy z większą ilością niż planowałyśmy. Jeśli chcesz możemy podjechać na wiosnę róże mają wtedy w doniczkach teraz chyba po 10 zł