Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 18:36, 28 gru 2016

Jolu jakoś tak dzisiaj trochę podziałałam z pracami koniecznymi
Więcej nic nie robię, jedynie nowy sprzęcior wypróbuję
gobasia 19:15, 28 gru 2016

stipy piękne ,urodziwe...oby przetrwały zimę
sylwia_slomc... 19:25, 28 gru 2016

Trawki pięknie zgęstniały Nie zaplatasz tylko kucyk
Róże w donicach lepiej by się prezentowały gdybyś owinęła całość matą słomianą lub wiklinową, albo kolorowym materiałem
Mixtoorka 21:12, 28 gru 2016

Elegancko powiązane stipy. A różom powinno być wystarczająco cieplusio. Zima to dopiero przed nami tak naprawdę. A jaka będzie? Okaże się niedługo. Jak tam odkurzacz? Masz już? Ściskam.
Anabell 23:25, 28 gru 2016

Mirello - a pokaż stroikja pierwszy raz robiłam. Stipy tylko w ubiegłym roku nie przetrwały, a pod śniegiem było im dobrze.
Nastawiam się w tym roku na nowy wysiew.
Wielkie porosły u Ciebie Stipy. Pozdrawiam poświątecznie.
MirellaB 04:01, 29 gru 2016

Basiu jestem bardzo ciekawa jak stipowy los się potoczy, ile z dziesiątek sztuk przetrwa. Mam zapas nasion, ale czy będzie mi się chciało bawić w wysiewy? W każdym razie bez pikowania, od razu do wielodoniczek

Sylwia dobrze radzisz Liczę na to, że zima będzie krótka i otulina z donic szybko zniknie

Karolka po odkurzacz jadę dzisiaj, mam nadzieję, że dostanę kupić Buziaki

Haniu powiązane stipy na zdjęciach są kupne. Moje z własnego wysiewu takiej masy nie nabrały i nie zakwitły, ale też są ładne, tylko mniej dorodne.
Stroiki robiłam na prezenty dla rodziców i teściów. Niestety nie mam zdjęć, bo to wszystko tak szybko się działo w bardzo chorobowym dla nas czasie. Zrobiłam na sztucznym świerkowym podkładzie z bombkami różnej wielkości i o różnej strukturze w czerwonym i złotym kolorze, a w środku świeca z wstążką - tak bardzo tradycyjnie.
Na kominek zrobiłam wianek. Daleko mu do ogrodowiskowych trendów. Stroiki i wianek robiłam pierwszy raz.

Iwk4 06:57, 29 gru 2016

Mirelko, pisałaś u Ani, ze denerwuje Cię rozrastajacy berberys. Danusia mi takiego wybujalego polecila ściąć nisko. Zostaly kikuty. Strasznie się balam, bo zostawilam po 40 cm gałązki. A on pieknie odbił. Zagescil się. Teraz go wiosna co roku przycinam i jest mniejszy i ksztaltny.
Mixtoorka 08:19, 29 gru 2016

Bardzo ładny wianek! Brawo! Cieszy prawda? Ja w tym roku również popełniłam dwa , w przyszłym roku zrobię też dla siebie. W tym roku nie miałam gdzie postawić chyba, że zrobię jeszcze jakiś zimowy albo walentynkowy hhii

Udanych łowów!
Dominika11 08:41, 29 gru 2016

Mirelko wianek piekny
MirellaB 09:14, 29 gru 2016

Iwonka problem polega na tym, że berberys rośnie w przejściu, no tak posadziłam, a potem zrobiłam ścieżkę. Nawet jeżeli będę go cięła i będzie się ładnie zagęszczał to niestety zawsze będzie przeszkadzał w swobodnym poruszaniu.
Znalazłam dla niego fajne miejsce na rabacie developerskiej

Karolka wianek taki sobie, uczę się wiankowania. Twój dla nauczycielki był zdecydowanie dużo ładniejszy Chodzi mi po głowie zrobienie zimowego wianka w sweterku, tylko nie mam sweterka na zniszczenie, a nie wiem gdzie taką dzianinę kupić na metry. Fajny zimowy wianek zrobiła Edyta Lindsey80, a z pomponów super wianek zrobiła Ania z Anna i ogród. Też bym taki pomponiasty zrobiła, tylko tych pomponów nie chce mi się tworzyć

Dominiczka dziękuję, jak kupię to nieskromnie się pochwalę