Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

sonny 17:18, 28 sty 2017

Ogromne zmiany u Ciebie
Napia 17:49, 28 sty 2017

Niesamowity kolor floksów mam białe, wysokie. Nie chciałabyś się wymienić?
AnnaCh 18:11, 28 sty 2017

Floksy Twoje Mirella cudne Moja teściowa ma białe, muszę sobie ukopać na rabatę z białymi piwoniami Będzie biało, pachnąco
frezja 18:48, 28 sty 2017

MirellaB napisał(a)
Basia tak kwitły ponownie, ale dużo mniej obficie. Pamiętasz ja je ścięłam do ziemi inaczej niż Ty. W tym roku ścinam wg.Twojego sposobu czyli tylko kwiatostany

Kwiatostany po kwitnieniu??
Anusia 19:15, 28 sty 2017

Piękne wspomnienia. Aż chce się wiosny. Floksy mega, maja taki jaskrawy kolor, cudne.
MirellaB 20:26, 28 sty 2017

Przyglądam się mojej doniczce z narcyzami i stwierdzam, że kupny mech reniferowy chrobotek jest super. Miałam go już w zeszłym roku, ale dopiero teraz mnie zaciekawił. Ma bardzo ładny kolor,którego nie traci fajna struktura, ładnie uzupełnia / dopełnia doniczkę z rośliną.
Mój syn chciał kupić czerwony hmmmm może następnym razem

A tak wogóle to mech zagościł u mnie dzięki Madżence i Paulince

W dziennym świetle wygląda dużo ładniej.
MirellaB 20:34, 28 sty 2017

Karolka jaskry traktuję jako jednoroczne. Można je wykopać i przechować, ale wiesz, że ja się w takie rzeczy nie bawię
Mówisz, że czosnki się jeszcze wezmą? Ja marnie je widzę w tym roku. Trudno - będę wiedziała, że należy każdego roku trochę dosadzić

Madżenko cieszę się że zdjęcia Ci się podobają. Pochwała od Ciebie dużo dla mnie znaczy
Po cichutku liczę na to, że uda mi się stworzyć duet stipy i tulipanów.
Czosnki i stipa też super - musiało wyglądać pięknie. Zapisałam i w przyszłym roku spróbuję też z takim połączeniem

Madżenko czyli dobrze pamiętałam, że masz / miałaś PF. Dziękuję za informację. Chyba jednak zaryzykuję i dokupię. Staram się unikać jednoroczny roślin na rabatach, zdrowie nie zawsze pozwala mi sadzić ciągle coś innego.

Ania floksy moje mają bardzo wyrazisty fajny kolor w rzeczywistości ładniejszy niż na zdjęciu. Kępy były duże już w pierwszym roku, bo posadziłam po dwie sztuki do dołka dla lepszego efektu. Ciekawe czy w tym roku będą jeszcze bardziej dorodne

Kasia witam Cię na moim wątku i zapraszam do odwiedzin częściej
Zmiany u mnie duże i to w krótkim czasie. Bardzo zależało mi na poprawie wyglądu ogrodu, bo ciągle coś mi nie pasowało, a wieczne przesadzanie z miejsca na miejsce też dla mnie uciążliwe.
W tym roku drobne poprawki, ale ogrodowych rewolucji już nie planuję

Angelika nie znam tego lnu, ale dziękuję za informację - zapisałam w zeszyciku

AGDULA 20:59, 28 sty 2017

Cudne masz te floksy Chyba muszą mieć dobrą zienię u Ciebie że taki bujnie kwitną Miło było oko latem nacieszyć
MirellaB 21:09, 28 sty 2017

Aneta witaj na moim wątku. Tak dużo się pozmieniało

Agnieszka jeżeli rozrosną się sporo w tym roku to jak się spotkamy mogę Ci wykopać

Ania połączenia floksów z piwoniami nie widziałam. Może być ciekawie Nie potrafię odtworzyć w głowie czy one zakwitną w jednakowym czasie?

Ewa tak - kwiatostany po kwitnieniu

Ania bardzo chce się wiosny Nie sądziłam, że te floksy będą się tak podobały

Agdula kwitły bardzo obficie to prawda. Ziemia w ogrodzie u mnie ciężka. Do dołka roślinki dostają lepszą
Mixtoorka 22:02, 28 sty 2017

Super ten mech. U nas nigdzie nie ma. W sprzedaży pewnie będzie najwcześniej za 3 lata czerwony powiadasz. A tak w ogóle czy to mech czy porosty ?