Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

frezja 08:47, 28 sty 2017

MirellaB napisał(a)

Ewa floksy mają to do siebie, że łapią grzyba. Ja od wczesnej wiosny robię im oprysk

Czym opryskujesz? i kiedy zaczynasz?? dasz znać
MirellaB 09:46, 28 sty 2017

Ewa zaczynam od oprysku ziemi wczesną wiosną zanim floksy zaczną wychodzić. Tak mi poleciła pani w szkółce. Następnie przez cały sezon pryskam, aż do ścięcia. Po ścięciu też obowiązkowo oprysk. Cały sezon miałam ładne floksy ze zdrowymi listkami.
Pryskam obojętnie jakiej firmy preparatem na grzyba
gobasia 10:58, 28 sty 2017

MirellaB napisał(a)
Trochę kolorowych wspomnień z ubiegłego sezonu

uwielbiam floksy...czy kwitły u Ciebie powtórnie?,u mnie w tym roku drugie kwitnienie było słabe
MirellaB 13:05, 28 sty 2017

Basia tak kwitły ponownie, ale dużo mniej obficie. Pamiętasz ja je ścięłam do ziemi inaczej niż Ty. W tym roku ścinam wg.Twojego sposobu czyli tylko kwiatostany
Mixtoorka 13:41, 28 sty 2017

Mirellko jaskry miał cudny kolor. Nie wiem jak z ich zimowaniem ale pewnie miernie. Czosnkom daj jeszcze czas
Madzenka 14:58, 28 sty 2017

Mirella jakie cudowne zdjęcia nam zaserowowałaś!
Jak miło,z e przypomnilaś jak kolorowe jest lato

Mysle ,ze wiosna będziesz miała widok stipy z tulipanami. W zachodniej Polsce zima nie była ostra, wiec stipa ma szansę przeżyć. Ja miałam kiedyś na żywo taka inspiracje pinterestową z czosnkami
Madzenka 15:04, 28 sty 2017

Co do praire fire jest szansa, ze u Ciebie przezimuje. Moja w ubiegłym roku nie wymarzła zimą, mimo ze z tydzien byłam nawet 15-20 stopni mrozu. Ale wolno rusza po cięciu i wtedy drażni mńie jej widok. Dokupiłam nowe trawki, ktore szybko przyrosły i zdobiły rabatę, ale już pod koniec lata nie było róznicy pomiędzy nowymi a tymi, kótre przezimowały.

Dwie poprzednie zimy u mnie nie przetrwała, dlatego nie jestem w stanie podać ci jednoznacznej odpowiedzi. Byc moze popełniłam bład i za nisko ja ściełam wiosna, być moze miała za sucho, bo rośnie pod okapem dachu. Z założenia w naszych warunkach jest to trawa jednoroczna
anabuko1 15:13, 28 sty 2017

Takich jaskrawych floksow to mi brakuje.Piękne kępy i takie zaroweczku w ogrodzie.Piękne; .Ja z niecierpliwością czekam na te nowe w czy zakwitną i jak ?czy będą takie jak zakupione.
kaz742011 15:30, 28 sty 2017

Zapowiedziałam się więc jestem z rewizytą. Niesamowite zmiany u Ciebie. W 2015 roku zaczynałaś a w 2016 pokazałaś super rabaty z pięknymi roślinami. Podziwiam cię też za pracę w drugim ogródku. Chociaż mały to wiem ile pracy trzeba włożyć aby z niczego zrobić ogród. Pozdrawiam i zapraszam do mnie częściej.
AngelikaX 16:42, 28 sty 2017

MirellaB napisał(a)
Angelika ta inspiracja stipy z tulipanami to jest właśnie ta o której pisałam
Liście też fajnie pasują, ale nie mam pojęcia co to za rośliny. Jedynie juki bym mogła obsadzić stipą też by fajnie wyglądało. Dziękuję za linki - skorzystam

Oświeciło mnie dzisiaj - przecież to Len nowozelandzki... nie wiem czemu wcześniej na to nie wpadłam