Ewa zaczynam od oprysku ziemi wczesną wiosną zanim floksy zaczną wychodzić. Tak mi poleciła pani w szkółce. Następnie przez cały sezon pryskam, aż do ścięcia. Po ścięciu też obowiązkowo oprysk. Cały sezon miałam ładne floksy ze zdrowymi listkami.
Pryskam obojętnie jakiej firmy preparatem na grzyba
Basia tak kwitły ponownie, ale dużo mniej obficie. Pamiętasz ja je ścięłam do ziemi inaczej niż Ty. W tym roku ścinam wg.Twojego sposobu czyli tylko kwiatostany
Mirella jakie cudowne zdjęcia nam zaserowowałaś!
Jak miło,z e przypomnilaś jak kolorowe jest lato
Mysle ,ze wiosna będziesz miała widok stipy z tulipanami. W zachodniej Polsce zima nie była ostra, wiec stipa ma szansę przeżyć. Ja miałam kiedyś na żywo taka inspiracje pinterestową z czosnkami
Co do praire fire jest szansa, ze u Ciebie przezimuje. Moja w ubiegłym roku nie wymarzła zimą, mimo ze z tydzien byłam nawet 15-20 stopni mrozu. Ale wolno rusza po cięciu i wtedy drażni mńie jej widok. Dokupiłam nowe trawki, ktore szybko przyrosły i zdobiły rabatę, ale już pod koniec lata nie było róznicy pomiędzy nowymi a tymi, kótre przezimowały.
Dwie poprzednie zimy u mnie nie przetrwała, dlatego nie jestem w stanie podać ci jednoznacznej odpowiedzi. Byc moze popełniłam bład i za nisko ja ściełam wiosna, być moze miała za sucho, bo rośnie pod okapem dachu. Z założenia w naszych warunkach jest to trawa jednoroczna
Takich jaskrawych floksow to mi brakuje.Piękne kępy i takie zaroweczku w ogrodzie.Piękne; .Ja z niecierpliwością czekam na te nowe w czy zakwitną i jak ?czy będą takie jak zakupione.
Zapowiedziałam się więc jestem z rewizytą. Niesamowite zmiany u Ciebie. W 2015 roku zaczynałaś a w 2016 pokazałaś super rabaty z pięknymi roślinami. Podziwiam cię też za pracę w drugim ogródku. Chociaż mały to wiem ile pracy trzeba włożyć aby z niczego zrobić ogród. Pozdrawiam i zapraszam do mnie częściej.