Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 17:05, 06 mar 2017

Edyta coraz trudniej na rabatach się poruszać, bo wszędzie coś wschodzi
Lilie kupiłam Triumphator, Apricot Fudge taka trochę podobna do róży, Candy Club, Lady Alice.
MirellaB 17:17, 06 mar 2017

Wiunia to mi teraz namieszałaś w głowie. Pomysł ze stopniowaniem przyznaję, że wcale o tym nie myślałam. Pewnie ładniej berberysy by wyglądały tak obcięte, ale ile to roboty uuuuuuuuuuuuuuuu
Planuję ciąć wszystkie na równej wysokości nożycami elektrycznymi. Idę na łatwiznę

Mira odmiany lilii napisałam wyżej Edycie. Stipę ścięłam co będzie to będzie

Ania w tym sezonie będą jeszcze ładniejsze

Renia przycięłam, bo zasłaniały krokusy, denerwowały już mnie takie sianowate i chcę rabaty odkurzać

Martini masz rację wiosną wszystkie kolory cieszą. O ile latem i jesienią w donicach mam ograniczoną ilość kolorów to wiosną kolorami szaleję

Basia zdjęcia dzisiejsze. Do 15-tej było pięknie słonecznie. Nagle niebo zachmurzone i deszcz

Ania lilie kupiłam na kiermaszu Gardenii. Przeczytaj wyżej odmiany jakie kupiłam napisałam Edycie
Dominika11 17:35, 06 mar 2017

wow ale cudnie
już przycięłaś trawki, pięknie

my myślimy nad ogrodzeniem i zrobieniem murku i wyznaczenie do niego okręgu. ale niestety czasu na wszystko brakuje, ale powoli damy radę
Iwk4 18:10, 06 mar 2017

Bratków jeszcze nie widziałam. Krokusy jeszcze nie kwitną. Jest zimno. Ale w sobotę pojechaliśmy do Obi. Miałam wybrac odkurzacz do liści. Dobrze Mirelka, ze fotkę wstawiłaś. Kupiłam taki sam za taką samą cenę.
Mirelko, dziś nasionka doszły
Mixtoorka 18:50, 06 mar 2017

Kwiatki bratki i stokrotki! Jakie piękne. Czekam na nie z utęsknieniem.śliczne.
wiunia 19:30, 06 mar 2017

Mirelka bratki i stokrotki już masz ja dzisiaj też kupiłam bratki do jednej donicy ale dopiero jutro posadzę dziś nie zdążyłam
Muszę też kupić te nożyce elektryczne, bo ręce mi padają od sekatora i nożyc zwykłych. Co roku sobie obiecuje, a potem nie mogę się zdecydować na model. Mam trzy takie duuuże berberysy jakies NN i bardzo ciezko je ciąć. O ile latwiej by bylo nożycami elektrycznymi decyzja zapadła.....
paulina_ns 20:57, 06 mar 2017

Mirellka, widzę,że wiosna u Ciebie już pełną parą! U mnie wszystko jakby jeszcze ze snu zimowego się nie obudzilo, jedynie widziałam,że rozchodniki powoli się budzą. Piękne stokrotki dostałaś no i te żółte krokusy też cudne. Pozdrawiam
AngelikaX 09:55, 07 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Wiosennie

Aż musiałam zacytować - Pięknie wiosennie Stipa ładnie po zimie wygląda, moja część w każdej sztuce wygniłą
malgol 10:14, 07 mar 2017

Ależ pięknie u Ciebie te krokusiki zachwycają!A i stipki wygladaja zdrowo.Ciekawe jak u mnie będzie..jeszcze nie cięłam
alis 10:41, 07 mar 2017

Śliczne krokusy, super wyglądają wśród tych czuprynek traw