Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Basilikum 20:18, 12 mar 2017

a to taki ekologiczny, ktory w sumie bez trudu przychodzi a skuteczny jest. Po tesciowej mam jeszcze skrzynke mydla szarego, scinam kawaleczkow pare nozem i zalewam woda a potem rozcienczam. Pomaga wiec stosuje
Karolinek 20:45, 12 mar 2017

w celu dokształcenia cytuję:

Promanal jest preparatem ochronnym stosowanym przeciwko przędziorkom, mszycom, misecznikom i ochojnikom zarówno na drzewach owocowych jak i krzewach i drzewach ozdobnych. Pozwala on w bezpieczny sposób zwalczać te szkodnikach na terenach ogrodów przydomowych i działkowych jak i w gospodarstwach ekologicznych.

_Martini_ 20:54, 12 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Iza zimno Dzisiaj nic nie robiłam. W przyszłym tygodniu planuję resztę traw ściąć. W opryski ekologiczne się nie bawię, a chemiczne staram się ograniczać do minimum od chwili kiedy się poważnie zatrułam

Jak to zimno? U nas dzisiaj słońce dało czadu. To był jeden z przyjemniejszych dni w tym roku.
Jak się zatrułaś??
paulina_ns 20:58, 12 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka rozchodnik stardust ma biały kolor to wiadomo, że do wszystkiego pasuje Tylko on z tych niższych rozchodników do 40 cm to z kolei, żeby róże, trawy i tujki go nie zdominowały Gdzieś na przodzie byś musiała posadzić - tak myślę
U mnie ten rozchodnik na obwódce rośnie

No właśnie Mirellka wiem,że z niego taka kruszynka,dlatego myślałam,żeby go porozrzucac pomiędzy kulki, a przed róże.
No ja właśnie też mam obwodke z rozchodnika, ale tego większego i szczerze to średnio jestem zadowolona
malgol 21:13, 12 mar 2017

Mirelko, czytam o twoich rozach, że chorują przy drugim kwitnienieu...powiem Ci, że też tak miałam i nadal się zdaza jeśli nie popryskam wiosna Saprolem Thuja( on także do róż jest) albo Róża 2 w jednym czyli na grzyby i robale. Nie pamiętam dokładnie ale stosując się do tego co na opakowaniu do zimy nawet czarna plamistosc u mnie nie wystapila...jak znajdę opakowanie to zrobię fotke
Kawa 10:03, 13 mar 2017

a promanalem to sie nie pryska kiedy temp. nie pada ponizej 12 st C?
ja wprowadzam opryski ale eko
u mnie nic na razie bo zimno i ciągle pada
Mirka 18:58, 13 mar 2017

Mirelka kłącza kosmosów wsadź do doniczek podpędzisz troszkę a potem wysadzisz jak puszczą listki
MirellaB 14:38, 14 mar 2017

Iza szare mydło dobre na wszystko

Karolinek pogłębiłam swoją wiedzę

Martini robiłam oprysk silniejszym preparatem bez żadnej ochrony. Zatrułam się i straciłam głos

Paulinka jak dobrze rozplanujesz, że rośliny go zupełnie nie zakryją to może tak być

Gosia nie miałam tych preparatów, ale skoro polecasz to chyba wypróbuję W sezonie regularnie robiłam opryski co 10-14 dni i było ok. Przyszła pora deszczowa oprysków nie robiłam i róże zaczęły chorować
MirellaB 14:43, 14 mar 2017

Kamila masz rację co do temperatury

Mirka dziękuję za informację - tak zrobię
MirellaB 14:49, 14 mar 2017

Wiosennie