Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 10:20, 19 kwi 2017

Ewa tak kolorystycznie mocny akcent

Asia posadż będę u Ciebie podziwiała, bo ja już rezygnuję z sadzenia dużych ilości

Kamcia u mnie też jeszcze dużo tulipanów w pąkach i pewnie nie wcześnie zakwitną przy tej beznadziejnej pogodzie. Chociaż dostrzegam również pogodowe plusy - wszystko ładnie na Wielkanoc wyglądało i się w rozkwicie i pół rozkwicie trzymało
Berberys odmiany Rocket Orange

Patrycja faktycznie te tulipany są cudne i kwitną u mnie już drugi rok - nie zanikły tak jak inne. To tulipan różowy Triumph

Jolu u mnie bez śniegu na szczęście, ale bardzo zimno. Słońce dzisiaj ładnie świeci, ale bez zimowej kurtki i kozaczków to by było za zimno. Oby tylko mrozu nie było
MirellaB 10:34, 19 kwi 2017

Madżenko poszłam tylko na chwileczkę, a tu tyle miłych wpisów hi hi
Wszędzie czytam, żeby do bukszpanów nic nie dotykało, bo chorują. Hakone im nie zaszkodzi? Jak to jest z tym stykaniem się roślin i bukszpanów?

Terenia teraz jestem zawalona znowu papierkową robotą Jak się uporam z dokumentami to jadę kulki dokupić i zaczynamy sadzenie. Oczywiście posadzone pokażę, ale efektu wow nie będzie, bo nie nie kupuję dużych roślin tylko średnie - wiesz brak miejsca na duże hi hi

Kasia cieszę się, że się nie zawiodłaś hi hi tak dobrze pamiętasz dużo miałam tulipanów, niestety trochę z nich w tym roku już nie zakwitnie Dobrze, że mam inne - zaglądaj

Kamila dziękuję Berberysy przez cały sezon będą takie ostre kolorystycznie

Ania mi też się wszystkie podobają - uwielbiam tulipany

Mała Mi nazwę spisałam z opakowania - tulipan różowy Triumph
AngelikaX 10:42, 19 kwi 2017

MirellaB napisał(a)

Angelika wiosną na kolorowo to nawet żółte i czerwone by pasowały do Twojego uporządkowanego ogrodu - spróbuj Tulipany zielono-czerwone w takiej fazie wyglądają najładniej. Po rozkwitnięciu już nie są takie ciekawe

Może się złamię choć te Twoje różowiutkie wołają do mnie z monitora: kup mnie!

Berberysy orange rocket też mam - moje chudzizny kupowane na jesień - może by je ciachnąć, można teraz?
malgorzata_s... 10:43, 19 kwi 2017

Dzięki że mnie zawołałaśPoprawił mi się humor
MirellaB 10:57, 19 kwi 2017

Angelika coś mi się wydaje, że Ty jesienią pójdziesz w kolorowe cebulowe, a ja w białe hi hi
Jeżeli chodzi o berberysy to swoje tnę każdego roku wczesną wiosną, żeby się trochę zagęściły i wyglądają teraz tak jak widziałaś na zdjęciach. Za chwile zaczną wypuszczać wysokie pędy i będą bardziej kolumnowe
Możesz ciachnąć nic im nie będzie - to twarde sztuki

Gosia widziałam, że będzie Ci lepiej hi hi
anulajda 11:28, 19 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Angelika, Ania, Patrycja to tulipan różowy Triumph

Dziękuję,a coś bliżej z nazwą wiesz ?
MirellaB 12:25, 19 kwi 2017

Ania to co napisałam to przepisałam z opakowania. Kupowałam je w Biedronce w dużych pakach razem z hiacyntami i śnieżnikami - taki zestaw w różowych kolorach
anulajda 17:17, 19 kwi 2017

No to szkoda, bo mają ładny kolor różowo liliowy
Makao_J 17:29, 19 kwi 2017

Ależ piękne te Twoje tulipany. Czy sypiesz im nawóz? W którym momencie jeśli tak?
anabuko1 17:30, 19 kwi 2017

Piękne te różowe tulipany.Ja z tej grupy mam żółte I czerwone