Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

AngelikaX 20:12, 20 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Angelika masz w rodzinie komunię czy dla kogoś robisz?

Mój syn idzie do komunii
andziurex 20:47, 20 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Ania żółte mają być takie, kupowałam w B

Mam te tulipany. Są ładne, ale bardzo nietrwałe. Kwiaty są ciężkie i łatwo się łamią, zwłaszcza po deszczu. Zbieram wtedy te obłamane główki i trzymam w domu płaskiej misce z wodą jako dekorację.
Mira104 09:27, 21 kwi 2017

Dokładnie potwierdzam, to co pisze Ewa odnośnie bukszpanów, moja mama nie dbała o swojego i rósł jej fajnie, sąsiadka też ma takie duże kule i nic nie robi z nimi, a ja dmucham chucham i wiecznie coś się dzieje. Ewa, a czym pryskasz na grzyby bukszpany?
anulajda 09:53, 21 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Ania Anulajda dobrze określiłaś kolor, bo taki właśnie mają. Jak będę gdzieś takie widziała to dam Ci znać. Sama chętnie bym ich dokupiła

Ania Makao sypałam nawóz do cebulowych pod koniec marca

Ania Anabuko to pewnie też są ładne

Dzięki Mirelko
wiunia 16:57, 21 kwi 2017

Mirelka zajrzyj do mnie odpisałam
MirellaB 07:11, 22 kwi 2017

Martynka The Beatles też mam na słońcu. One bardzo rozłogami się rozchodzą.
Trzykrotkę mam w półcieniu. A wiesz, że każdy jej kwiatek kwitnie tylko jeden dzień? Bardzo lubię tą byline. Dobrze u mnie rośnie

Angelika doczytałam na Twoim wątku
MirellaB 07:15, 22 kwi 2017

Ania wydaje mi się, że te tulipany mam pomylone. Jeszcze nie przesądzam, bo czekam na pełen ich rozkwit, ale kształt kielicha nie bardzo pasuje do tych na opakowaniu.
Fajny pomysł z ewentualnie połamanymi główkami jako dekoracja

MirellaB 07:20, 22 kwi 2017

Mira kolejny taki głos czyli coś w tym jest
Mam jednego dużego bukszpana jeszcze po dziadkach eMa, nic przy nim nie robię i dobrze rośnie - stary dobry egzemplarz

Ania

Wiunia byłam dzięki za informację
MirellaB 07:24, 22 kwi 2017

Wcześnie rano byłam sprawdzić co w ogrodzie po wczorajszej wichurze - na szczęście strat nie odnotowałam.

Zimno okrutnie. Robicie coś w ogrodzie?
Mi nawet się nie chce roślin rozstawać na rabacie. Przewiało mnie przez tą chwilę mimo porządnego ubrania.
Zaczyna mnie ta pogoda irytować. Sadzenie chciałam zacząć w przyszłym tygodniu.
_Martini_ 08:30, 22 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Martynka The Beatles też mam na słońcu. One bardzo rozłogami się rozchodzą.
Trzykrotkę mam w półcieniu. A wiesz, że każdy jej kwiatek kwitnie tylko jeden dzień? Bardzo lubię tą byline. Dobrze u mnie rośnie

Jak wczoraj wyciągałam z doniczki the beatles do posadzenia, to widziałam właśnie ich młode rozłogi i pomyślałam sobie, żeby je podzielić. I tak zrobiłam. Jej, mam nadzieję, że ich nie poszkodowalam i się ukorzenią.
A trzykrotkę mam raczej w słońcu. Kupiłam ją nie dla kwiatów, a liści. Tam samo jak liliowce

Skąd miałaś te pomylone tulipy?