Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 16:57, 09 maj 2017

Iza różnie z tymi wykopywanymi bywa

Karolka dzisiaj u mnie trochę słonecznie na przemian z pochmurno. Śnieg nie padał. Jutro niby znowu deszczowo. Chciałam do szkółki bylin jechać po lawendę i trochę trawek, ale sadzić i tak nie będę teraz więc odpuszczam
Magleska 19:08, 09 maj 2017

Ale pięknie u Ciebie ,te tulipany odpisałam sobie nazwy jakie chcę i zakupy superowe , a ja właśnie skończyłam prace ogrodowe na dziś , a teraz rozsiądę się w Twoim wątku
Anusia 20:00, 09 maj 2017

Piękne, ja na pewno jesienią wpadnę w tulipanowy szał. Mój cel to zakupić exotic empire oraz dokupić Quenn of Night.
frezja 20:56, 09 maj 2017

Anusia napisał(a)
Piękne, ja na pewno jesienią wpadnę w tulipanowy szał. Mój cel to zakupić exotic empire oraz dokupić Quenn of Night.

Exotic Emperor piękne i sprawdzone
szemusia 21:00, 09 maj 2017

Mirelka, świetne zestawienia, przy okazji dowiedziałam się ile masz odmian - normalnie jestem pod wrazeniem.
Masz rację - trzeba sadzić sprawdzone odmiany, na jednoroczne szkoda tej roboty przy sadzeniu... i kasy też

Ponoć ma być wreszcie cieplej
kamila66 21:02, 09 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Na koniec Queen of Night - chyba je dokupię jesienią do zestawień

Pięknie ogród wygląda Kolekcja Twoich tulipanów jest imponująca
Moje czerwone miały mieć taki kolor jak te na zdjęciu, na 30 tylko 1 był taki...
Ładne rośliny kupiłaś, dorodne i zdrowe
Makao_J 21:14, 09 maj 2017

Szkoda że ja tak nie opisałam swoich sadzonych tulipanów. Teraz jedne mi kwitną i nie wiem co to jest. Nawet nie pamiętam żebym takie zamawiała... ale może i tak... Na razie mi się podobają

Jednak to Twojej ilości gatunkowej to mi daaaaleko Te zimno fioletowe mnie ciekawią.

Mirella ja też mam wrażenie że w tym roku mam niższe tulipany. Choć nawóz sypałam. Myślę że to przez tą zimną pogodę.
ania1110d 23:02, 09 maj 2017

Mirello już jestem w Twoim następnym wątku i powoli nadrabiam
ania1110d 23:07, 09 maj 2017

Tulipanki śliczne tez już zapisuje nazwy bo mam zamiar wprowadzić je do swojego ogrodu. Miałam kilka ale niestety znikły może nie dbałam o nie za dobrze.
kasja83 07:47, 10 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Iza różnie z tymi wykopywanymi bywa

Karolka dzisiaj u mnie trochę słonecznie na przemian z pochmurno. Śnieg nie padał. Jutro niby znowu deszczowo. Chciałam do szkółki bylin jechać po lawendę i trochę trawek, ale sadzić i tak nie będę teraz więc odpuszczam

Ja czekam na rozwój wydarzeń...muszę obejrzeć co się podzieje z roślinkami wsadzonymi w tym roku.A pogoda taka, że naprawdę boję się już cokolwiek sadzić.