Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

JoannaDe 14:04, 09 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Na koniec Queen of Night - chyba je dokupię jesienią do zestawień

A to tak się te ciemne nazywają. Wylazly mi dwa i sie zastanawiałam co to za odmiana bo fajny kolor.
Monia81 14:08, 09 maj 2017

MirellaB napisał(a)

Piękne te tulipanki to jak mają z jednej łodygi kilka pąków kwiatowych to muszą być z grupy wielokwiatowych
Kawa 14:08, 09 maj 2017

matko jakie zakupy
Mirellka to ja z zakupami cienki bolek jestem

śliczne te dziwolągi i jakoś najbardziej mi się w nich podoba ten płatek/listek
14:14, 09 maj 2017
MirellaB napisał(a)
Doll's Minuet

te na zywo maja świetny kolor ...to udany dla mnie zakup
olga80 14:51, 09 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Nowe tulipany zaczynają zakwitać. Te podobają mi się wyjątkowo w początkowej fazie rozkwitu. Zobaczcie jaki mają efektowny kolorowy liść czy to może płatek?
Kupowałam je na sztuki. Z jednej cebuli jest kilka kwiatów i są podwójne - takich dziwolągów jeszcze nie widziałam

Mirellka mam takie tylko w innym kolorze będą białe,ale zabij mnie jakoś nie pamiętam abym je sadziła
Basilikum 14:53, 09 maj 2017

dzieki za tulipanowe zestawienie. Ja rok temu wykopalam kepke, zakopalam jesienia i mam 2 kwiaty wiec moze jednak to kopanie wcale nie takie skuteczne
Queen of Night tez mam. Musze im dzis fotke zrobic, bo juz calkiem ladnie wygladaja
Mixtoorka 15:20, 09 maj 2017

Fajne masz te tulipanki, dziwne i przedziwne. Bardzo ładne. Jakie fajne zakupy. Mirellko teraz to tylko czekać pogody i sama będziesz chciała je sadzić. W takiej zimnicy nic się nie chce.Muszę przesadzić 1 Clematisa i to nosa mi się z domu wystawić nie chce.

Padał dziś u Ciebie śnieg? U nas prószyło.
olga80 15:31, 09 maj 2017

o, a zakupy jakoś przeoczyłam masz sporo zimozielonych do posadzenia a pogoda kiepska u mnie dziś śnieg sypał jak zimą jaką różyce masz do posadzenia
MirellaB 16:46, 09 maj 2017

Wiunia u mnie też długo kwitną. To za sprawą zimnej wiosny. Exotic wszyscy chwalą
Nazwę dziwolągów mam gdzieś w zeszyciku spisaną, ale jak na złość nie mogę poszukać

Angelika fajnie kronikarz ogrodowy. Coś w tym jest, bo w szkole prowadziłam kronikę klasową i z koleżanką z ławki naszą kronikę ławkową
MirellaB 16:53, 09 maj 2017

JoannaDe to popularne Queeny

Monika pewnie tak

Kamila trochę kupiłam Jeszcze byli 13 tujek - na szczęście już posadzone ufff

Justyna piękne są i powtarzają kwitnienie

Terenia hmmm możliwe, żeby się wysiały? Róża to Belveder, bo jedna z szpaleru po zimie nie odbiła