Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Mixtoorka 11:27, 23 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Duże kule, ale drogie

Byłaś w J

Jak nic będę prowadziła dalej swoją uprawę działkową Tylko jak oni uzyskują taki idealny kształt...

Ja kupiłam u nas w szkółce kulę o średnicy pewnie ok. 45cm za 49zł. Lubię moją szkółkę

Też mi się podobają te na pniu
MAD 08:31, 24 cze 2017

Artemis i Herzogin zachwycają. Herzogin tak za mną chodzi od zeszłego roku. Chyba na wiosnę jednak się na nią skuszę.
Madzenka 09:02, 24 cze 2017

Piękne masz róże. Moja herzogin tez ładnie kwitnie. Kupilysmy chyba obie w lipcu w Rosarium?
Ciecie róz niewiele ma wspólnego z kształtem rzadka potem, masz racje to zalezy od odmiany. A jak mnie kształt krzaka denerwował i ciełam mocno to słabo kwitły.

Ps. Mam pełno traw do wymiany
Mixtoorka 09:18, 24 cze 2017

Mitellko a co z summer song? Może za zimno jest?
Kacha123 09:38, 24 cze 2017

Śliczne róże! Aż strach zaglądać, bo od razu by się chciało zakupić to i owo!
MirellaB 12:19, 24 cze 2017

Asia nie znam się na odmianach bukszpanów szlachetnych i mniej szlachetnych. Te, które pokazałam na zdjęciach z CO wyglądały bardzo ładnie.
Twoje wypasione zakupy widziałam

Ania jasne, że zaoszczędziłaś. Takie bukszpany zawsze w cenie
Ostatnio w takim opuszczonym ogrodzie widziałam piękne, duże kule bukszpanowie i w super stanie, a raczej nikt o nie tam szczególnie nie dba.

Paulinka to też moje ulubione CO Jeżeli chodzi o trawy to ten zabieg robiłam teraz, bo wcześniej myślałam, że jednak zarosną - niestety pozostały brzydkie
MirellaB 12:26, 24 cze 2017

Anula belweder i artemis kwiaty mają piękne, ale pokrój krzewu jak dla mnie pozostawia dużo do życzenia. Belveder krzew rozlazły, artemis krzew rozlazły i pokładający się. Wczoraj musiałam porządnie ją związać, podeprzeć i przywiązałam do drzewa. Krzew obficie kwitnie, ale co z tego jak prawie leży.

Sesleria po obcięciu póki co stoi. Podlewam ją teraz sporadycznie

Carex remota miała w donicach i bardzo mi się ta trawa podoba
UrsaMaior 12:28, 24 cze 2017

Mirella, moje nowe remoty już posadzone, ładne egzemplarze dostałam Chcesz namiar?
MirellaB 12:32, 24 cze 2017

Asia pewnie z kilka lat

Paulinka trochę kosztują, ale efekt po posadzeniu takiej dużej kuli masz natychmiastowy

Zbyszkuchyba dłużej niż 3 lata. Mam bukszpan od małej sadzonki, jest u mnie cztery lata i jest mały krzaczek
MirellaB 12:36, 24 cze 2017

Karolka tak byłam w J. Jak zawsze tam wszystkiego pełno. Kupiłam kilka drobnych roślin, ale najwięcej tym razem gadżetów urodzinowych dla Kubusia. Tam jest wszystko
Właśnie tez się zastanawiam jak oni tną w takie kształtne kulki, stożki, kwadraty. Myślę, że mają szablony