Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 22:40, 24 sie 2017

Ania, a stacjonarnie w Twoich rejonach nie mogłaś kupić?
anna_t 22:44, 24 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Po pozbyciu się krzewów mam takie oto miejsce do zagospodarowania. Chcę wykorzystać rośliny, które mam czyli kolumnowe strzeliste cisy, miskanty ML, hortensje Vanilla Fraise.
Planowałam posadzić pod tujami kolumnowe cisy naprzemiennie z miskantami ML, przed nimi hortensje Vanilki. Vanilki zapewne zakryją miskanty i to mnie martwi, ale zimą by ładnie wyglądało.
Co sądzicie o moim planie nasadzeń? Może ktoś ma inną propozycję? Piszcie - nie chcę już popełnić kolejnego ogrodowego błędu.

To jest to miejsce

wow planowanie lubię to pare dni temu to było i pewnie juz wszystko wymyslone, ja tylko powiem ze cisy przed tujami... średnio. szkoda cisow

nie masz gdzie ich posadzić? moze przy erectach przy garażu
anabuko1 22:55, 24 sie 2017

A ja myślałam,że już masz wszystko posadzone.A tu nowe,ładne, a jakże roślinki.
To dobrego sadzenia
Kasiolaaa 07:17, 25 sie 2017

Ja tez wyczytalam o uciekajacych psach ja mam dwa amstafy i moja Hera swietnie przeskakuje przez plot 1.80m w tamtym roku pojechalam do mamy na Białystok przyjezdzamy niema suczki to szukalismy az pozniej sie.okazalo ze na szosie do Bialowiezy stala wystraszona mokra bo to zima byla
Anusia 08:02, 25 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Ania, a stacjonarnie w Twoich rejonach nie mogłaś kupić?

U nas nie ma szkółek a ogrodnicze biednie wyglądają także nie ma szans. Dopiero teraz mają wybór np. w żurawkach w trawach oraz iglaki. Pocieszam się, że 9-10 września odbędą się Targi w Starym Polu i może coś kupię w dobrej cenie.
zawitka 08:43, 25 sie 2017

No to pokaż swoją drobnicę będę się nią zachwycać bo jak się przewiesza to będzie ładniejsza /G woli ścisłości przyleciałam od Joli-lawendowy zawrót głowy-- str 1848/ A wiesz jak się to roślina nazywa???/
andziurex 13:47, 25 sie 2017

MirellaB napisał(a)
AniMa zmieniam tą rabatę bylinową dodając zimozielone, więc zależy mi na tych cisach.
Werbena się u mnie wysiała wszędzie i ją przeklinam. Niedawno powyrywałam, a i tak jeszcze siewki znajduję
Idę do Ciebie zobaczyć zdjęcia

Wyobraź sobie że ja w zeszłym roku późną jesienią całą wyrwaną werbenę walnęłam na stos, na pusty już o tej porze roku warzywnik. Pomyślałam, że jak obeschnie tą ją spalę, bo bez sensu dawać te badyle z nasionami w kompostownik. Nie pytaj co miałam w tym biednym warzywniku wiosną, kiedy zaczęły wschodzić warzywa. Lubię werbenę i co roku mam jej dużo, ale tym razem po wyrwaniu od razu zrobię jej wyjazd na ognisko
AngelikaX 13:56, 25 sie 2017

Mirella umknął mi gdzieś Twój post z odp nt cisów... widze teraz foto... kurcze zginą na tle tui... cąły czas obstawiam dać je jako przerywnik hortek i za tym dać miskanty lub wyeksmitować cisy gdzie będa miały ładne jasne tło
Magleska 21:58, 25 sie 2017

Ja chyba jak Angela radzi dałabym te cisy pomiędzy hortki , ale wiesz ,że ja sie nie znam i po sto razy zmieniam ,zanim jest w miarę dobrze
Pisałaś ,że będziesz działać ,to z ciekawości przyleciałam ..... a może już wszystko posadzone ? .....
Nadal dumam nad moim ogniskiem jakbyś miała za mało myślenia nad swoją rabatą ,to mogłabyś może troszkę u mnie pomyśleć
MirellaB 22:05, 25 sie 2017

Ania anna_t te cisy tylko tam stoją. Tłem dla nich miały być miskanty ML. Nie mam gdzie upchnąć. Najpierw pokupowałam z myślą miejsce zawsze się znajdzie, a niestety się nie znajduje
Przy garażu to nie, bo mam ich tylko 6 sztuk.