Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Napia 21:40, 16 kwi 2018

Pięknie nad morzem ... ale czekam na wiosnę
_Martini_ 20:45, 17 kwi 2018

Ślicznie, wiosennie się zrobiło. Jestem pod wrażeniem berberysów. Nigdy za nimi nie przepadałam, ale Twoje robią na mnie duże wrażenie.
paulina_ns 20:52, 17 kwi 2018

W końcu jakieś zdjęcia wiosny się pojawiły berberysy bardzo lubię, ale to już wiesz, seslerii Ci pozazdrościłam i w tym roku i moje oczy cieszy przycinasz jej te " kotki " jak już przekwitają?

A wypadu nam morze zazdroszczę jeszcze nigdy nie byłam nad naszym morzem
MirellaB 10:04, 18 kwi 2018

Agi2006 napisał(a)
Super te berberysy erecta. Pamiętam jak użalałas sie nad nimi w tamtym roku dokładnie w tym samym czasie kiedy moje tez dostały grzyba W tym roku chyba poleję je prewencyjnie.Będziesz je przycinać? Bo ja już przyciełam swoje... Ciekawa jestem co ile masz posadzone te erekty?

Mam nadzieję, że w tym roku nie będą tak fatalnie chorowały jak poprzednio. Oprysk profilaktycznie muszę im zafundować. Nie przycinałam ich w tym roku, chcę zobaczyć jaki krzak będą tworzyły bez cięcia. Mam posadzone w bliskich odległościach - psy nie mają przez nie przechodzić
MirellaB 10:08, 18 kwi 2018

Zana napisał(a)
Jak to skromna wiosna? Bardzo ładna wiosna. U mnie też bratki i stokrotki na balkonie, tylko takich ładnych osłonek nie mam. Berberysy wyglądają superowo, oby nie chorowały. A tulipanów przy sesleriach też widzę mnogość, to te ubiegłoroczne czy nowe sadziłaś?

Anulka tulipany to zeszłoroczne. Jako jedyna odmiana na tej rabacie schodowej powtórzyły kwitnienie. Pozostałe dwie trochę wypuściły liście, a w zeszłym roku wszystkie trzy poziomy tej rabaty były w pięknych tulipanach. Jak mnie wkurzają te nie powtarzające kwitnienia. Muszę zacząć kupować pewniaki - trudno każdego roku będą takie same, bo sadzenie w kamyczkach każdej jesieni mnie bardzo irytuje
MirellaB 10:10, 18 kwi 2018

dominika_ napisał(a)
Mirelko jak Ci rozrosła się ta rabata igełkowa. Piękna wiosna

O tak bardzo się rozrosła. Teraz leci jej czwarty rok. Jak zakwitną róże, hortensje i jeżówki to będzie ścisk
MirellaB 10:11, 18 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Aaaa, za szybko spojrzałam i wydawało mi się, że ta kwitnąca trawa to jakiś carex a to chyba sesleria jest??? Która?

To jest sesleria Haufleriana, której nie polecam
MirellaB 10:15, 18 kwi 2018

Anusia napisał(a)
Bardzo ładna wiosna. Moje berberysy jeszcze w powijakach. Zima niestety trochę narozrabiała. U mnie też byle jakie żurawki i nie wiem jak ostatecznie róże podbijają.

Jeszcze trzeba trochę czasu, aby oszacować straty po zimie.
Widzę, że moje róże Belveder 5 krzewów nie wypuszcza. Nie martwi mnie to wcale, kolor i kwiat mają piękny, ale bardzo chorują i tworzą brzydki krzew. Żal mi ich było wywalić, bo nie wyrzucam roślin. Mam miejsce na nowe inne egzemplarze

Żurawki Ci odbiją. Moje jesienią ścinane do zera zawsze wyrastają
MirellaB 10:16, 18 kwi 2018

Napia napisał(a)
Pięknie nad morzem ... ale czekam na wiosnę

Wiosna już jest Fotki skromne, ale w ogrodzie dopiero się rozkręca
MirellaB 10:17, 18 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
Ślicznie, wiosennie się zrobiło. Jestem pod wrażeniem berberysów. Nigdy za nimi nie przepadałam, ale Twoje robią na mnie duże wrażenie.

Berberysy są fajne, dużo ładnych ciekawych odmian. Ja bardzo je lubię