Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 12:10, 16 kwi 2018

JoannaDe napisał(a)

Dokładnie tak z tym żwirkiem. Ja teraz widzę ile kamieni nawbijało mi się w ziemie. Wyobrażam sobie jaka to mordęga u Ciebie z sadzeniem w tym.

Niestety tak jest Trudno płakać i robić
Mixtoorka 12:19, 16 kwi 2018

Ale przecież dużo tulipanów kwitnie ponownie, kwiaty są mniej dorodne niż pierwszego roku, ale będzie pięknie
mrokasia 12:28, 16 kwi 2018

MirellaB napisał(a)

Ciekawe jak długo będą takie ładne zielone, bo w zeszłym roku to je przeklinałam - okropnie chorowały od połowy sezonu

Mirellka, jak ładnie u Ciebie
Tulipy wypasione .
Tym berberysom to może jakiegoś antygrzyba daj???
No i Toszka pisała, by wyskubać/wyciąć kłoski z carexów bo one osłabiają roślinę. Ja dziś zamierzam to zrobić u swoich.
MirellaB 12:34, 16 kwi 2018

Mixtoorka napisał(a)
Ale przecież dużo tulipanów kwitnie ponownie, kwiaty są mniej dorodne niż pierwszego roku, ale będzie pięknie

Karolka u mnie większość odmianowych niestety nie powtarza kwitnienia. Wypuszczają liście i na tym koniec. Kilka marnych gdzieś wyszło, ale nie biorę ich wcale pod uwagę.
Czekam na czosnki, które posadziłam w różnych odmianach, bo dotychczas miałam tylko główkowate
MirellaB 12:36, 16 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Mirellka, jak ładnie u Ciebie
Tulipy wypasione .
Tym berberysom to może jakiegoś antygrzyba daj???
No i Toszka pisała, by wyskubać/wyciąć kłoski z carexów bo one osłabiają roślinę. Ja dziś zamierzam to zrobić u swoich.

Berberysy na grzyba będą miały oprysk

Z Carexów nie mam co skubać, bo ścinam je na jeża. Carexy Ice Dance i Evergold u mnie kiepsko rosną. Już nawet ich nie wymieniam na nowe egzemplarze.
Agi2006 12:45, 16 kwi 2018

Super te berberysy erecta. Pamiętam jak użalałas sie nad nimi w tamtym roku dokładnie w tym samym czasie kiedy moje tez dostały grzyba W tym roku chyba poleję je prewencyjnie.Będziesz je przycinać? Bo ja już przyciełam swoje... Ciekawa jestem co ile masz posadzone te erekty?
Zana 13:03, 16 kwi 2018

Jak to skromna wiosna? Bardzo ładna wiosna. U mnie też bratki i stokrotki na balkonie, tylko takich ładnych osłonek nie mam. Berberysy wyglądają superowo, oby nie chorowały. A tulipanów przy sesleriach też widzę mnogość, to te ubiegłoroczne czy nowe sadziłaś?
dominika_ 14:58, 16 kwi 2018

Mirelko jak Ci rozrosła się ta rabata igełkowa. Piękna wiosna
mrokasia 15:05, 16 kwi 2018

MirellaB napisał(a)

Z Carexów nie mam co skubać, bo ścinam je na jeża.

Aaaa, za szybko spojrzałam i wydawało mi się, że ta kwitnąca trawa to jakiś carex a to chyba sesleria jest??? Która?
Anusia 15:36, 16 kwi 2018

Bardzo ładna wiosna. Moje berberysy jeszcze w powijakach. Zima niestety trochę narozrabiała. U mnie też byle jakie żurawki i nie wiem jak ostatecznie róże podbijają.