Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 17:40, 14 cze 2018

anpi napisał(a)
Taka hortensjowa rabatka to marzenie...

Taką rabatę z ogrodówkami zawsze chciałam mieć i mam

frezja 18:30, 14 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Rabata z hortensjami dzisiaj wygląda tak

Wielki zachwyt zostawiam.
paulina_ns 20:05, 14 cze 2018

Mirelka zakupy pierwsza klasa sądząc po nich i po tym co piszesz jeszcze sporo miejsca w.ogrodzie Ci zostało, to nie to co mi, kupuje impulsywnie i dwa dni zastanawiam się gdzie posadzić do tej pory nie wiem gdzie mam dać róże mirvanę, gdyby zimowały w donicach sprawa byłaby prostsza
malgol 22:46, 14 cze 2018

Ja mam kosmos czekoladowy pierwszy raz. Napisane było na tabliczce, że roślina wieloletnia...Mirelka, to prawda? Miałaś go I co się z nim stalo?
Mixtoorka 22:52, 14 cze 2018

Mirellko,nie mam u nas nigdzie nie ma. Ale gdybym spotkała to bym kupiła na 100%.

Fajne zakupy. Naparstnice stworzą wyższe piętro. Piękne są. Ja lubię kolorki
MirellaB 23:42, 14 cze 2018

frezja napisał(a)
Wielki zachwyt zostawiam.

Ewunia miło, że zaglądasz
Jak zakwitną wszystkie to będziemy się dalej zachwycać
MirellaB 23:44, 14 cze 2018

paulina_ns napisał(a)
Mirelka zakupy pierwsza klasa sądząc po nich i po tym co piszesz jeszcze sporo miejsca w.ogrodzie Ci zostało, to nie to co mi, kupuje impulsywnie i dwa dni zastanawiam się gdzie posadzić do tej pory nie wiem gdzie mam dać róże mirvanę, gdyby zimowały w donicach sprawa byłaby prostsza

Paulinka u Ciebie trochę inna sytuacja, bo Ty dużo myślisz, żeby stworzyć piękne kompozycje, a ja sadzę tam gdzie mam miejsce
MirellaB 23:51, 14 cze 2018

malgol napisał(a)
Ja mam kosmos czekoladowy pierwszy raz. Napisane było na tabliczce, że roślina wieloletnia...Mirelka, to prawda? Miałaś go I co się z nim stalo?

Gosiu miałam kosmosy czekoladowe pierwszy raz w zeszłym roku. U mnie zimy nie przetrwały, ale zaznaczam, że ich nie wykopywałam na zimę.
Z tego co się orientuję to nawet wykopywane karpy i sadzone ponownie wiosną też nie dają gwarancji kwitnienia.

Ja w wykopywanie nigdy się nie bawię, dlatego kosmosy traktuje jako piękne byliny jednoroczne
MirellaB 23:56, 14 cze 2018

Mixtoorka napisał(a)
Mirellko,nie mam u nas nigdzie nie ma. Ale gdybym spotkała to bym kupiła na 100%.

Fajne zakupy. Naparstnice stworzą wyższe piętro. Piękne są. Ja lubię kolorki

Karolka nawet u mnie się za nimi nie rozglądałam, ale pewnie w zaprzyjaźnionej ogrodniczej mają, bo mieli mieć

Naparstnice kiedyś miałam. Wówczas nie wiedziałam, że one się wysiewają i pewnie siewki wypieliłam jako zielsko.
Nie mam wiedzy na ich temat. Czy one oprócz tego, że się wysiewają to wyrastają też w pierwotnej kępie? Jak wyglądają siewki naparstnicy? Obawiam się, że mogę znowu je wypielić
asiak 07:47, 15 cze 2018

U mnie naparstnica wysiewa się na całej działce Jak znajdę przy pieleniu, to przesadzam, tam gdzie ma rosnąć