Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

malgol 07:50, 15 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Karolka nawet u mnie się za nimi nie rozglądałam, ale pewnie w zaprzyjaźnionej ogrodniczej mają, bo mieli mieć

Naparstnice kiedyś miałam. Wówczas nie wiedziałam, że one się wysiewają i pewnie siewki wypieliłam jako zielsko.
Nie mam wiedzy na ich temat. Czy one oprócz tego, że się wysiewają to wyrastają też w pierwotnej kępie? Jak wyglądają siewki naparstnicy? Obawiam się, że mogę znowu je wypielić

Tez mnie to martwi.Znaczy to pielenie siewek. Znalazłam im miejsca na rabatach tam gdzie chciałabym żeby były zawsze a tu zdałam sobie sprawę,że niekoniecznie tak będzie...
Mixtoorka 09:06, 16 cze 2018

Mirellko nie pomogę bo nie wiem jak wyglądają naarstnice siewki bo nie miałam nigdy naparstnic. Czas to zmienic.
anabuko1 09:08, 16 cze 2018

Ta rabata hortensjowa wygląda cuudnie.
Po prostu bajka.
Johanka77 10:56, 16 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Rabata z hortensjami dzisiaj wygląda tak

O Matulu! Już???? Piękna!

Zakupy fajne. Posadzone już?
MirellaB 11:35, 16 cze 2018

asiak napisał(a)
U mnie naparstnica wysiewa się na całej działce Jak znajdę przy pieleniu, to przesadzam, tam gdzie ma rosnąć

Czyli wiesz jak wyglądają siewki naprastnicy, a ja nie mam pojęcia. Czy tak samo jak ich liście?
MirellaB 11:36, 16 cze 2018

malgol napisał(a)

Tez mnie to martwi.Znaczy to pielenie siewek. Znalazłam im miejsca na rabatach tam gdzie chciałabym żeby były zawsze a tu zdałam sobie sprawę,że niekoniecznie tak będzie...

Gosiu więc nie ma co się specjalnie zastanawiać w jakim dobrym miejscu je posadzić, żeby stworzyć na stałe fajną kompozycję, siewki będziemy przesadzać w miejsca docelowe
MirellaB 11:38, 16 cze 2018

Mixtoorka napisał(a)
Mirellko nie pomogę bo nie wiem jak wyglądają naarstnice siewki bo nie miałam nigdy naparstnic. Czas to zmienic.

Naparstnice są piękne. Kiedyś miałam, ale pewnie siewki jako zielsko skasowałam. Teraz muszę bacznie się przyglądać temu co się wysieje
MirellaB 11:38, 16 cze 2018

anabuko1 napisał(a)
Ta rabata hortensjowa wygląda cuudnie.
Po prostu bajka.

Dzięki Aniu, mi też się podoba
MirellaB 11:40, 16 cze 2018

Johanka77 napisał(a)

O Matulu! Już???? Piękna!

Zakupy fajne. Posadzone już?

Każdego dnia więcej mam kwitnących ogrodówek, sporo podlewania, bo na deszesz nie liczę.

Zakupy częściowo posadzone. wczoraj znowu byłam w szkółce i fajne bylinki dokupiłam, więc sadzenia jeszcze więcej
13:08, 16 cze 2018
Kurcze ale fajnie, też lubię robić zakupy w ogrodniczych, ale niestety jestem ograniczana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies