Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

anabuko1 08:10, 19 lip 2018

Hortki prezentują się wybornie!!
Piękna ta jeżówka Vintage Wine.I kolor taki intensywny.
śliczna.a wysoka ona jest ??
kaz742011 16:08, 19 lip 2018

Piękne zdjecia. Jeżówka Wintage Wine cudna . Czego mam taki mały ogród i nie mogę mieć tylu fajnych roślin ?
andziurex 19:01, 19 lip 2018

asiak napisał(a)
Mirelko ja mam Magical Moonligiht. Jak czytałam, to rzeczywiście dziewczyny piszą, że ML za niski do hortek. Ale mam już kupione trawki. Będę ciąć najwyżej nisko hortki. Raczej wsadzę je w równej linii z hortensjami, bo jak się rozrosną z tyłu to będzie za gęsto. Tak mi się wydaje

Ja mam posadzone ML na mijankę z limkami, ale nie w jednej linii. ML jest pomiędzy hortkami wysunięty nieco (może 20-30 cm) do przodu, przed hortki. One go i tak trochę pożerają jak już zawiążą kwiaty, ale generalnie jest widoczny. Myślę że w jednej linii byłby w większości ukryty. Hortensje tnę raczej nisko, na dwa oczka i w lato podwiązuję lekko żeby po deszczu kwiaty nie leżały na ziemi. Dodam jeszcze że odległość między hortensjami mam 90 cm o ile mnie pamięć nie myli. Jak chcesz mogę zmierzyć dokładnie lub przesłać zdjęcie.
m_gocha 01:15, 20 lip 2018

Mirello, pytałaś u Gosi czy krwawnik różowy się rozsiewa. U mnie jak gooopi rozsiał się w ubiegłym roku. Najpierw cieszyłam się ale potem już nieco mniej gdy nie mogłam nadążyć z wyrywaniem siewek
Teraz już wiem, że po przekwitnięciu trzeba obcinać kwiatostany

Ależ masz cudnie w swoim ogrodzie
Jeżówki cudniaste. Nazwy zapisałam ale u mnie w co. z reguły bez nazw i gdy są w pąkach to kupuje się kota w worku. A i tak z reguły bywają tylko te "zwykłe" różowe i białe
Zana 07:11, 20 lip 2018

MirellaB napisał(a)
Takie rośliny z pola posadziłam w ogrodzie

Ale czad. Po prostu poszłaś i wykopałaś?

Niezmiennie jak co roku zachwycam się hortkami ogrodowymi.

Wszyscy tu o jeżówkach i słusznie, bo piękne masz, ale mnie się bardzo podoba ujęcie anabelek z kulkami.
Mirka 20:10, 31 lip 2018

Mirelka za twoją radą przycięłam szałwie tak jak ty. Już zaczyna drugie kwitnienie. Foto u mnie.
paulina_ns 13:46, 01 sie 2018

Mirelka wstaw jakieś zdjęcia plisss połowa lata już za nami,a czuję niedosyt zachwycania się Twoim ogrodem
MirellaB 13:47, 01 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Ja też się cieszyłam z deszczu w pierwszym tygodniu, ale u nas prawie cały lipiec deszczowy, więc już mam deszczu dosyć ja też właśnie mam do ścięcia szałwię, róże no i chwasty już pięknie urosły ale na razie tworzę kompozycje na tarasie haha wpadnij zerknąć, Ty zawsze jesteś szczera, więc czekam na Twoją opinie

Paulinka hi hi masz rację ja zawsze szczere opinie piszę
MirellaB 14:01, 01 sie 2018

Anusia napisał(a)
Mirella jeżówek masz sporo. Hortek też sporą ilość masz. Ogrodowe wymiatają. Porozrastało się u Ciebie.

Aniu porozrastało się bardzo. Trzy sezony i ścisk. Kolejne jeżówki czekają na posadzenie
MirellaB 14:02, 01 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
Hortki prezentują się wybornie!!
Piękna ta jeżówka Vintage Wine.I kolor taki intensywny.
śliczna.a wysoka ona jest ??

Aniu VW ok 50 cm