Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 15:28, 25 wrz 2015

kasia_w napisał(a)
Mirella, już dawno miałam do Ciebie zaglądnąć. Masz piękny,zadbany ogród, szczególnie hortensjowa mi się podoba. Trzmieliny zaglądają do talerza, to musi być miłe. Lubie tez Two żwirek, w zasadzie to jedyny, jaki lubię .

Koło mnie, w mieście jest ryneczek obsadzony berberysami, cisami i klonami sadzonymi w liniach. Erecta w połączeniu z czerwonym kolumnowym berberysem. Wygląda to pięknie. Chyba mam zdjęcie w tel, zaraz poszukam

Kasiu, tak jak piszesz trzmieliny zaglądają przez okno wykuszowe i bardzo to jest fajne Jeszcze mam tam Trzcinniki Overdam, które mają fajne kłosy i też zaglądały przez okno, tylko kilka ich zostało,bo psy połamały i mój synuś i pewnie wiatr też, bo to są młode sadzonki.

Staram się mieć czysto w ogrodzie i cieszę się, że inni to również widzą, bo ja taka pedantka jestem
Edit 15:29, 25 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

Pewnie, że chcę - jeszcze pewnie coś kupię

Ok, wyślę Tobie hasło i szczegóły. Trzeba wybrać coś za określoną kwotę i zapłacić tylko za przesyłkę bo to sklep internetowy.
Edit 15:30, 25 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

Kasiu, tak jak piszesz trzmieliny zaglądają przez okno wykuszowe i bardzo to jest fajne Jeszcze mam tam Trzcinniki Overdam, które mają fajne kłosy i też zaglądały przez okno, tylko kilka ich zostało,bo psy połamały i mój synuś i pewnie wiatr też, bo to są młode sadzonki.

Staram się mieć czysto w ogrodzie i cieszę się, że inni to również widzą, bo ja taka pedantka jestem

Też mam te trzcinniki....tylko czemu u mnie nie kwitły???? Hmmm.
MirellaB 15:31, 25 wrz 2015

kasia_w napisał(a)
Znalazłam. Tak to wygląda

edit: czerwony berberys nie jest kolumnowy. I nie jestem pewna czy to klony
Przy okazji sprawdzę naocznie

Kasiu, dziękuję Ci za to zdjęcie, ale mi się podoba Będę cos takiego próbowała zrobić na tym pasie developerskim Właśnie o takie coś mi chodzi Dodam jeszcze kosodrzewiny, pęcherzyce, tawułki i może jakieś niskie iglaki zależy co z tej listy dostanę w szkółce, ale berberysy i kosodrzewiny będą na 100%.
MirellaB 15:34, 25 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
ale się do zdjęć musiałam na cofaćrabata bylinowa cudo, rozplenica też ja tez teraz kupiłam 9 sztuk, ale moje to badylka, igiełkowa he he zawsze mnie ta nazwa rozbawia, nie wiem czemu super wszystko rośnie

Amelia, rozplenice w przyszłym roku będziesz miała ładne, bo ta moja roczna kupiona na próbę to piękna jest, a te, które w tym roku sadziłam to jeszcze małe

Cieszę się, że Ci się podoba
MirellaB 15:37, 25 wrz 2015

Edit napisał(a)

Ok, wyślę Tobie hasło i szczegóły. Trzeba wybrać coś za określoną kwotę i zapłacić tylko za przesyłkę bo to sklep internetowy.

Edytko, fajnie, czekam
MirellaB 15:42, 25 wrz 2015

Edit napisał(a)

Też mam te trzcinniki....tylko czemu u mnie nie kwitły???? Hmmm.

Hmmmm masz na 100% Trzcinnik Overdam? Moje posadzone w kwietniu i miały ładne kłosy i się przebarwiały z takich niby czerwonych na słomkowe. zkoda, że teraz mam je połamane, bo bardzo fajnie to wyglądało. Zostało mi kilka źdźbeł.

A Twoje Trzcinniki były sadzone w tym roku, czy masz już je długo? Nigdy u Ciebie nie kwitły?
Edit 15:46, 25 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

Hmmmm masz na 100% Trzcinnik Overdam? Moje posadzone w kwietniu i miały ładne kłosy i się przebarwiały z takich niby czerwonych na słomkowe. zkoda, że teraz mam je połamane, bo bardzo fajnie to wyglądało. Zostało mi kilka źdźbeł.

A Twoje Trzcinniki były sadzone w tym roku, czy masz już je długo? Nigdy u Ciebie nie kwitły?

Sadziłam w czerwcu tego roku. Pięknie się zagęściły ale nie kwitły. Ciekawe dlaczego?
roma2 15:52, 25 wrz 2015

Mirelko, ja kupiłam trzcinnki Overdam i kwitły już na początku sierpnia. A trzcinniki 'Karl Foerster' nie zakwitły wcale.
ewa004 16:19, 25 wrz 2015

Mnie propozycja Kasi tez się bardzo podoba .
Piekna nowoczesna bryła budynku i ładnie jak będą proste nasadzenia .
Berberys dobry po będzie odstraszał psy (bo rozumiem że rabata na zewnatrz ?) i kolor ma piękny .
A drzewka tez bys dała w środek tak jak na tym zdjęciu ?...ładnie by było