Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 17:22, 29 wrz 2015

szemusia napisał(a)
Doczytałam o zakupach cebulowych - no, nieźle poszalałaś koleżanko
Potwierdzam też, ze sadzenie w rabatach wysypanych kamykiem to męczarnia. Mam tylko jedną taka rabatę, ale jak mam coś w niej zrobić, to chora jestem. Po którymś razie wybierania kamykow z ziemi położyłam na ziemi matę i teraz jest ciut lepiej - hurtem wszystko z maty zsypuję. Ale i tak zmiany na tej rabacie ograniczam do minimum...
Pomysły na pas zieleni bardzo mi się podobają. Ale masz rację - musi byc to coś bezobsługowego, coby w przyszłości zaniedbane nie straszyło
Zakupy w końcu dokonane?

Beatko - czyli nie ja jedyna przeklinam kamyczki. Wizualnie to są na rabacie ok, ale tak jak piszesz coś zmieniać dosadzać to koszmar. A zostało mi jeszcze na igiełkowej do posadzenia gdzieś ok. 300 szt. cebulowych to będzie jazda i nerwy.

Pas zieleni jutro będzie obsadzany (mam nadzieję, że nic nie wypadnie). Byliśmy w szkółce i kupiliśmy iglaki i berberysy
roma2 17:25, 29 wrz 2015

No ja Cię podziwiam za werwę. Ale Ty młoda laska jesteś to możesz tyrać!
Jak by Ci było mało, to do mnie, do mnie. Roboty od groma i ciut ciut. Całusy dla Rodzinki i nieodzowne gmyranko dla psiaczków.
MirellaB 17:26, 29 wrz 2015

Czasu coraz mniej, pracy ogromnie dużo, dni coraz krótsze. Ale lubię jak coś się dzieję, a dzisiaj u mnie trochę się działo

Sadzenie cebulowych ciąg dalszy. Dzisiaj praca na rabacie wrzosowej. Posadziłam 224 sztuki, dosadziłam wrzośce, wysypałam korę

Byłam na zakupach w szkółce. Kupiliśmy iglaki i berberysy, jutro sadzenie

Komplet ogrodowy przywieziony. Może dzisiaj zdążymy rozpakować

Uciekam pracować dalej
ewa004 19:00, 29 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

Ewuś - dziękuję . Spokojnie jak będziesz miała chwilę to wyślesz. A kiedy mam ją sadzić w doniczki? jak do tego czasu ją przechować?

Wiesz co ,przechowasz ja normalnie a papierowej kopercie
A wysiej już w lutym ,jak chcesz mies ja szybko
Ja wysiewałam w marcu i troszkę długo musiałam czekać żeby ja na rabatach było widać

Ja siałam w korytko a potem pikowałam do małych doniczek
kasia_w 19:35, 29 wrz 2015

Ciekawa jestem jak wyjdą nasadzenia przed budynkiem. Gratuluję cebulowego wyniku
Ja poczekam chyba jeszcze trochę. U nas za ciepło na cebule, potem wychodzą w grudniu...
polinka 20:49, 29 wrz 2015

224 szt. dziś posadziłaś?? Ile masz jeszcze do posadzenia??
Agatek 09:25, 30 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

Z berberysami to można dużo fajnych roślin połączyć

Mirelko to jak będziesz widziała fajne kompozycje to możesz mi wlkeić
ja mam 4 rodzaje berberysów 2 niskie i 2 wysokie i z tymi wysokimi nie wiem co zrobić, nie chcę, żeby wyrosły mi z nich potworki
mikami 09:51, 30 wrz 2015

Mirella pełen podziw że tyle tych cebulkowych sadzisz co do rabat ze żwirkiem to się z Wami zgadzam sadzenie w tym czegokolwiek to koszmar ale co się nie robi by oko zadowolić hihi
Warmia 10:17, 30 wrz 2015

Mirellko macham na dzień dobry
MirellaB 10:28, 30 wrz 2015

roma2 napisał(a)
No ja Cię podziwiam za werwę. Ale Ty młoda laska jesteś to możesz tyrać!
Jak by Ci było mało, to do mnie, do mnie. Roboty od groma i ciut ciut. Całusy dla Rodzinki i nieodzowne gmyranko dla psiaczków.

Roma - gdybym bliżej Ciebie mieszkała to z miłą chęcią bym Ci w ogrodzie pomogła robić

Dziękuję za pozdrowienia, pozdrawiam również. Wczoraj wysypałam korę na wrzosowisku i Dako (ten ostatnio przygarnięty po odejściu Bigi) ta korę wyciągał i się z nią bawił. On jest taki śmieszny, widać, że biedna sierotka był. Zabawek ma w ogrodzie sporo, ale kora wczoraj to był nr 1.
Dakuś fajny jest, uwielbia piłkę nosić