Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

AnnaCh 19:28, 05 paź 2015

O kupiłaś barbulę, czy jak to się tam nazywa
Też znam tylko jeden ogród, w którym rośnie
Mirelka, nie chwaliłam chyba jeszcze Twojego wrzosowiska. Świetnie Ci wyszło
A rabatka deweloperska jak urośnie wszystko, to też będzie bardzo fajnie oko cieszyć Oby tylko mieszkańcy dbali o roślinki.
wiunia 19:32, 05 paź 2015

No Mirella cudnie u Ciebie i tak kolorowo na rabatach Pozdrawiam serdecznie!
MirellaB 19:32, 05 paź 2015

Gosiniak napisał(a)
Bardzo mi się podoba to co wykonałaś
Dzięki za przypomnienie o jesiennej wertykulacji, ja zawsze tylko na wiosnę robię, ale może spróbuję na jesień także, o ile eMa zdołam namówić

Gosiu - fajnie, że jesteś Zaraz pobiegnę do Ciebie zobaczyć czy może fotki wstawiłaś? I tyle pytań Ci zadałam

Wertykulację jesienną robiliśmy pierwszy raz i zrobiliśmy na połowie trawnika, żeby sprawdzić co będzie się działo. Tyle pracy nas ten trawnik kosztował, że szkoda by było go zniszczyć.

MirellaB 19:33, 05 paź 2015

Agatek napisał(a)

Tak mi i komplet potrzebny i jakieś sympatyczne miejsce dla niego

Przyjdzie czas to znajdziesz i komplet i odpowiednie miejsce
MirellaB 19:38, 05 paź 2015

Mixtoorka napisał(a)
Mmmmm wiem, że się powtarzam ale wrzosowisko jest cudne Rabatka pod blokiem też fajna, będzie cudnie . Bardzo podobają mi się Twoje jesienne hortensje Jak Ty to robisz, że masz ogrodówki takie dorodne U mnie majowe przymrozki zawsze załatwią ogrodówki, jeśli nie wymarzną im pędy zimą oczywiście. Fajnie wyglądają z trzmielinkami. A ja wkopałam wczoraj swoją dużą

Karolcia - no ja nie wiem. Mi nigdy hortki nie przemarzły i nigdy na zimę ich nie okrywam. A to, że dobrze rosną to myślę, że za sprawa północnej strony i ciągłego podlewania Podsypane są nawozem na start wiosną azofoską, a potem nawozem do hortensji i to wszystko
A ten największy krzak to wiesz jaki on jest wiekowy - jeszcze po eMa babci
MirellaB 19:40, 05 paź 2015

Agatek napisał(a)
Moja ogrodowa nic nie kwitła w tym roku, ledwo liście puściła
chyba powinnam ją lepiej okryć na zimę

To okryj na zimę. Tak jak pisałam wcześniej ja moich nie okrywam i nie przemarzają.

A może macie je za płytko wsadzone?

Jak długo masz swoją hortensję ogrodową?
MirellaB 19:42, 05 paź 2015

olga80 napisał(a)
Mirelko to zacznę od początku:
-meble -swietne bardzo podoba mi się cały komplet
- kwiaty w ogrodzie widać , że zadbane
wrzosowisko wymiata po prostu cudo pas deweloperski urządzony z klasą tylko żeby miał kto o niego zadbać .
Pozdrawiam

Ale mnie uradowałaś Bardzo miłe, że się podoba to co mam w ogrodzie, ale jak ktoś pisze, że mam zadbane i czysto to jeszcze bardziej mnie cieszy, bo ja taka pedantka jestem i lubię jak ktoś to zauważy Dziękuję
MirellaB 19:49, 05 paź 2015

Edit napisał(a)
Piękna rabatka wyszła
Róże, wrzosowisko, hortensje ogrodowe....wszystko fajnie u Ciebie wygląda
Ps. a ja dzisiaj zrobiłam fotkę fajnego berberysa dla Ciebie

Edytko dziękuję za pochwałę. Ale ja znowu to samo, gdzie mój ogród do Twojego

Tak bym chciała mieć już wszystko zrobione, żebym mogła pokazać ogród całościowo tak jak Ty, a nie pojedyncze rabaty, czy rośliny. Nie wstydzę się pokazywać nie zrobionych części, ale psują one efekt tych zrobionych.

Zła jestem, bo byśmy mogli więcej zrobić w tym sezonie, ale mój eM czasu nie ma, a ja sama pewnych rzeczy nie jestem w stanie wykonać, a pracownika do pomocy też mi nie zawsze da, bo wiesz budowa, budowa, budowa - no tak, ale z tego żyjemy, a nie z ogrodu.

Byłam dzisiaj w ogrodniczych i oglądałam berberysy, ale o tym napiszę u Ciebie na wątku jak zobaczę jakiego mi sfotografowałaś
MirellaB 19:52, 05 paź 2015

roma2 napisał(a)
Ja tez zgadłam , ale u Warmii ją podglądałam.

Roma, bo Warmia czyli Marta to moja ogrodowiskowa sąsiadka i właśnie tą Barbulę u niej widziałam. Powiedziała mi gdzie kupiła, pojechałam i dzisiaj nabyłam. W żadnej ogrodniczej nie widziałam tego krzewu, a sporo jeżdżę. Najciemniej pod latarnią - do kupienia w szkółce w wiosce sąsiadującej z moją
MirellaB 19:54, 05 paź 2015

roma2 napisał(a)
Wyrośnie. Nawet mi wyrosła z nasionek. Zabiłam ją nieumiejętnie pikując. Ale Ty masz dobrą rękę do roślin, to sobie zastipujesz pięknie ogród.

Roma Ty jesteś udana A co takiego jej zrobiłaś źle pikując? Napisz koniecznie