Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 10:40, 06 paź 2015

Edyta10 napisał(a)
Mirelko wrzosowisko cudnie Ci wyszło, nie mogę się napatrzeć

Dziękuję za pochwałę Fajnie, że Ci się podoba
MirellaB 10:42, 06 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Rabata hortensjowa cudna Wrzosowisko super pomyślane, ale mam wrażenie , że ciut za gęsto posadzone te wrzoski- w przyszłym sezonie krzaczki będą trzy razy większe i szersze - u mnie tak było z tymi z zeszłego sezonu

Sylwia - wiem, że są ciasno posadzone Tyle część kupiłam i musiałam upchnąć. Najwyżej będę wysadzała co drugą
MirellaB 10:43, 06 paź 2015

AGDULA napisał(a)

Jak ładnie kolorowo

Berberysy ładnie tam dodały koloru
Dominika11 10:44, 06 paź 2015

MirellaB napisał(a)
Teraz szukam inspiracji na przedogródek
będziesz robić na jesień czy zaczynasz od wiosny ???
MirellaB 10:45, 06 paź 2015

Agatek napisał(a)

Ja swoją dostałam 2 lata temu i rosła w doniczce, w ubiegłym roku ją wsadziłam do ziemi, strasznie późno wypuściła listki i myślałam, że ogóle zdechła mi, szkoda, że jej nie zrobiłam teraz zdjęcia

To młodziutka ta hortensja, daj jej szansę
MirellaB 10:46, 06 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
będziesz robić na jesień czy zaczynasz od wiosny ???

Dominiko - zaczynam od wiosny, bo to dla mnie będzie wyzwanie Przygotuj się i szykuj pomysły
Dominika11 10:47, 06 paź 2015

MirellaB napisał(a)

Dominiko - zaczynam od wiosny, bo to dla mnie będzie wyzwanie Przygotuj się i szykuj pomysły
postaram się coś pomóc czyli czeka pracowita zima
jazzy 10:59, 06 paź 2015

No tak, tak się zachwyciłam Twoimi nowymi meblami, że zapomniałam o Twoich roślinach
Róże piękne! Wrzosowisko przecudne! Powiem Ci, że do tej pory nie chciałam słyszeć o wrzosach u siebie, a teraz nie wyobrażam sobie ich nie mieć
Niestety w tym sezonie jeszcze nie mam dla nich gotowego miejsca
Pas deweloperski zapowiada się bardzo ciekawie
Edit 12:04, 06 paź 2015

MirellaB napisał(a)

Edytko dziękuję za pochwałę. Ale ja znowu to samo, gdzie mój ogród do Twojego

Tak bym chciała mieć już wszystko zrobione, żebym mogła pokazać ogród całościowo tak jak Ty, a nie pojedyncze rabaty, czy rośliny. Nie wstydzę się pokazywać nie zrobionych części, ale psują one efekt tych zrobionych.

Zła jestem, bo byśmy mogli więcej zrobić w tym sezonie, ale mój eM czasu nie ma, a ja sama pewnych rzeczy nie jestem w stanie wykonać, a pracownika do pomocy też mi nie zawsze da, bo wiesz budowa, budowa, budowa - no tak, ale z tego żyjemy, a nie z ogrodu.

Byłam dzisiaj w ogrodniczych i oglądałam berberysy, ale o tym napiszę u Ciebie na wątku jak zobaczę jakiego mi sfotografowałaś

Mirellko, Ty jak zawsze lejesz miód na moje serce, hi, hi gwarantuję, że gdybyś widziała go n żywo byłabyś nieco rozvzarowana

Ja też mam rabatki brzydsze i ładniejsze tych brzydszych nie pokazuję bo ich po prostu nie lubię i nie fotografuję

Nie wyrzucaj sobie, że mało zrobiłaś, bo zrobiłaś bardzo dużo a efekt jest powalający. Wiosną zakwitnie morze tulipanów a ja przyjdę nacieszyć nimi oczy

Zdjęcie zamieszczę u Ciebie, może przyda się Tobie bardziej niż mi. Ja już nie mam miejsca a żywopłot berberysowy już mam w przedogródku. Może weźmiesz go pod uwagę przy projektowaniu swojego przedogródka skoro lubisz berberysy. Jest czerwony ze złotą obwódką
Edit 12:20, 06 paź 2015

Opis: