Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 13:44, 03 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
Witaj ale ten Twój watek leci

doniczki super
widze juz synuś poczynił zakupki świąteczne - fajne będziecie przystrajać jajeczka ???

No faktycznie z nasionkami trawy to zaszalałaś kobieto

Dominiko dzisiaj już największe jajo pomalowane

Nasiona zacznę wysiewać, tylko pojemniczków mi brakuje, bo taka mądra jestem i po lodach wszystkie wywaliłam

Dobrze, że wszystko można dostać to dokupię jakieś do żywności i zacznę w nich wysiewać
MirellaB 13:54, 03 lut 2016

Mixtoorka napisał(a)
Ło mamo! Mirella 3:45 !!!U mnie też wiało okropnie ale nosa spod kołdry nie wystawiłam

Ja też posiałam Stipę, puki co czekam aż wzejdzie. I trochę Verbeny. A doniczki już wybrałaś cztery takie wysokie fajnie, fajnie. Ja muszę się dobrze zastanowić jak ogarnąć taras, żeby było na nim miło. Może też właśnie takie donice wyższe i do nich te bambusy, albo Miskanty jakieś. Tylko Miskanty to będą późno.Hmm. What to do??

Karolka ja mam tak lekki sen, że spać w takim wietrze nie mogę.
Moje psy też nie mogły spać, do dziecka wstaję, już nie pamiętam kiedy całą noc przespałam. Dla mnie to norma, że wstaję w nocy 3-4 razy

Zaraz lecę do Ciebie zobaczyć czy fotki wysiewów zrobiłaś

Na donice tarasowe to jestem prawie zdecydowana na antracyt wysokie na ok.80 cm i średnica ok.50 cm.

Paulinka w ubiegłym roku gracki w donicach miała, ale o ile dobrze pamiętam to nie bardzo polecała
MirellaB 13:56, 03 lut 2016

Agatek napisał(a)
ale fajne zakupy
ja też mam troszkę nasionek

Agatko jakie masz nasiona i kiedy zaczniesz je wysiewać?
Będziesz wysiewała w domu czy od razu do gruntu?
Buziaki
Anda 14:01, 03 lut 2016

Fajne zakupy i bardzo ładne te doniczki kupiłaś
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 14:04, 03 lut 2016

Toszka napisał(a)
Przyszlam od Polinki w sprawie twoich ID.
Droga do sukcesu wiedzie przez doskonale przygotowane podoze, najlepiej luzne. Trzeba przekopac ze spora iloscia kory (moze byc swieza, duza-tzw. smieciowa).

Moje ID w przewazajcej mierze rosna na wyniesionej, polnocnej rabacie i czasami miewaja bardzo suuucho. Rosna w luznej, korowo-kompostowo-piaszczystej glebie. Wyskubujemy dopiero jak pokaza sie nowe listki i rozetki. Czasami stara kepa-matka wygniwa uprzednio wypuszczajac duzo rozlogow z "dziecmi"

Toszka, u mnie ziemia ciężka, zbita. Pod wiele roślin nie mam gleby odpowiednio przygotowanej niestety

Tam gdzie mam ID to już nie ma szans na przekopanie, wszystko mam wysypane kamyczkiem Tam gdzie będę sadziła to zapisałam, żeby tak podłoże przygotować

Małe rozłogi mają, ale to wszystko jest takie mizerne

Daję im czas, ciekawe co będzie z tymi co obcięłam?
MirellaB 14:06, 03 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Mirella, czemu Ty o 3:00 nad ranem nie śpisz? I nie wciskaj kitów że wiatr Ci przeszkadzał

Anka tak Wasze wątki pędzą, że w nocy siedzę i nadrabiam

A tak na serio to nie mogę spać przy takim dudniącym wietrze

MirellaB 14:12, 03 lut 2016

Agatek napisał(a)

nie drąż pewnie hmm...

MirellaB 14:14, 03 lut 2016

Anda napisał(a)
Fajne zakupy i bardzo ładne te doniczki kupiłaś

Dziękuję

Jak widzę Twój avatarek to zawsze się uśmiecham - fantastyczny
Agatek 14:17, 03 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Agatko jakie masz nasiona i kiedy zaczniesz je wysiewać?
Będziesz wysiewała w domu czy od razu do gruntu?
Buziaki

po pracy cyknę fotkę
część wysieję w domku, ale np. natkę pietruszki to do gruntu jak czas nastanie
iwka 14:18, 03 lut 2016

pokaż jajo