Jak Panie będą dobrze wyszkolone to zapytają dzieci dlaczego malują tymi kolorami, odp zapewne bo lubię Zauważyłam na dzieciakach moich sióstr, że dzieci bardzo lubią malować czarnymi i brązowymi kredkami, dla nich to po prostu ładne kolory
Czyli
1. Musisz założyć konto
2. Wybrać tematy, które cię interesują
3. Zacząć przypinać na swoje tablice (wybieramy tablicę, czyli folder, nazywamy go, np. Ogród) i na początek przypinamy do folderu swoją inspirację
4. Jest sporo zdjęć np. z Ogrodowiska, one osadzone są tam ze stron źródłowych.
5. Test:
wejdź na link: https://pl.pinterest.com/pin/529876712388521516/
Zobaczysz zdjęcie, następnie najedź myszką na fotkę i kliknij.
Przeniesiesz się na str. 142 wątku" Zimozielony ... "
Zdjęcie pochodzi dokładnie z tej strony i jest powiązane z tekstem, który można w każdej chwili doczytać.
Jeśli np. czytasz artykuł o kompostowaniu, zapinujesz myszką (prawy przycisk, jeśli masz włączoną aplikację Pinit ) ) zdjęcie na tablicę, którą możesz sobie nazwać KOMPOSTOWNIK
Kiedy przeglądasz fotki na swoim Pinteresie, klikasz na zdjęcie i wracasz do artykułu.
Niestety, aby mieć aktywny przycisk Pinit, musiałam troszkę pokombinować i teraz już nie pamiętam, ale instaluje się na kompa lub telefon z Pinteresa
Bardziej wytłumaczyć nie umiem.
Jest tylko jedno Ale...
Nie wszyscy sobie życzą, by fotki z wątku trafiły na tablicę. Część tablic mam ukrytych, czyli niewidocznych dla innych osób.
Posprzątałam na różance. Bardzo zimno jest, to jednak nie jest pogoda dla mnie na prace w ziemi. eM mnie zgarnął do domu i przypomniał mi, że za chwilę to mi się w moich stawach odezwie ta robota