Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 15:44, 11 lut 2016

Agatek napisał(a)
Ja siałam lawendę ale zwykłą, najpierw nasionka trzymałam w zamrażarce, nie pamiętam ile, tydzień może dwa.
Posiałam ją w skrzynce i ładnie wschodziła, ale było mi mało i tak ją całe lato trzymałam na balkonie, później za późno było na wsadzenie jej do gruntu i zimowała na parapecie i strasznie mi zmarniała na wiosnę posadziłam do ogródka ale padło wszystko

zdrówka :*

Moja lawenda wymieszana z piaskiem w lodówce siedzi

Bardzo mi na niej zależy, bo strasznie mi się podoba taka ciemna.

Mam plany, żeby ją w nowe donice posadzić, które nabędę
MirellaB 15:47, 11 lut 2016

Edyta10 napisał(a)
Mirelko nie przejmuj się, ja też chora, katar mam do pasa ale wysiewy chyba dziś zacznę, ziemię kupiłam
zdrówka!

Ja jeszcze się nie zabrałam, czekam na powrót sił

Chyba najpierw stipę zacznę pikować do wielodoniczek
Makao_J 15:51, 11 lut 2016

A czemu lawendę rozmnażasz z nasion a nie z sadzonek od tej co Ci się podoba ??
MirellaB 15:58, 11 lut 2016

roma2 napisał(a)
Zaglądam, czytam i zdrówka życzę Mirelko. Czytałam, ze masz pod opieką kolejnego psiaczka. Ja kiedyś opiekowałam się dwoma pieskami siostrzenicy. Goldenek malutki i szalony i jamniczek sparaliżowany od pasa w dół. Nauczyłam się w parę dni jak go naciskać by zrobił siku, bo sam nie mógł. Co za szalony i wesoły mimo kalectwa jamnior to był! Paterek, bo tak miał na imię. Dyrdał na dwóch przednich łapkach jak szalony. Zawsze skory do zabawy łobuziaczek. Dasz radę, bo kto jak nie Ty?

Romka kochana jesteś i taka sama jak ja z tą miłością do czworonogów. Ten piesek, którym się opiekuję to też jamniczek. Podobna sytuacja jak u Ciebie sparaliżowany od pasa w dół bardzoooooo długo. Ciocia się nie poddawała rehabilitacja, masaże, ćwiczenia, zastrzyki, leki, tylko operować go nie dała i chodzi, kiepsko, ale chodzi Siusia na stojąco, ale kupkę robi na siedząco niestety Strasznie mi go żal, pamiętam jak go ciocia przywiozła ze schroniska jaki był wystraszony.
Tak jak piszesz on też jest skory do zabawy, taki radosny mimo kalectwa, tak chce się bawić z moimi psami

Ale Ci powiem, że moje dwa dzikusy bardzo są ostrożne w stosunku do niego, żeby na niego nie nadepnąć, nie skoczyć, pozwalają mu leżeć na ich legowiskach SZOK. Nie sądziłam, że mam aż tak bardzo mądre i wrażliwe psy, czują jego kalectwo.
Romka daję radę
MirellaB 16:00, 11 lut 2016

inag napisał(a)
Przyszłam zerknąć co nowego u Ciebie a tu czytam że choróbsko Was rozłożyło na łopatki Zdrowiejcie szybko wszyscy!!! Ślę pro-zdrowotne fluidy!!!

Dzięki za fluidy Od razu lepiej
MirellaB 16:01, 11 lut 2016

ag_zie napisał(a)

Miło, że odwiedzasz
olga80 16:03, 11 lut 2016

Mirelko czytam o choróbskach duuuużo zdrówka życzę !!
MirellaB 16:03, 11 lut 2016

Makao_J napisał(a)
A czemu lawendę rozmnażasz z nasion a nie z sadzonek od tej co Ci się podoba ??

Lawendę mam posadzoną w ogrodzie taką zwyczajną z OBI jeszcze nie kwitła.

Tą co mam w lodówce to jest lawenda francuska nie zimuje u nas, nasiona jej kupiłam i będę wysiewała
MirellaB 16:04, 11 lut 2016

olga80 napisał(a)
Mirelko czytam o choróbskach duuuużo zdrówka życzę !!

Dzięki Teresko Już lepiej, jutro będzie prawie dobrze
Makao_J 16:12, 11 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Lawendę mam posadzoną w ogrodzie taką zwyczajną z OBI jeszcze nie kwitła.

Tą co mam w lodówce to jest lawenda francuska nie zimuje u nas, nasiona jej kupiłam i będę wysiewała

I tak co roku skoro nie zimuje?