Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Sebek 08:37, 08 cze 2016

ren133 napisał(a)

A ja nie moglam odmówić AM i próbuję jeszcze raz z nimi
No wlaśnie mi tez sie te krwawniki podobają w brzozach ... a eM nie jest nimi zachwycony bo mówi, że wyglądają jak chwasty Ale tym to sie za bradzo nie przejmuję Myślę tylko, ze caly czas coś mi jeszcze nie leży na brzozowej ... czegoś jeszcze brakuje ... a może pośrodku między kulkami dorzucić jeszcze niższego krwawnika a przy trzcinnikach gaurę? Co o tym myślisz?

Gaura - chyba jak najbardziej OK. Ale jakoś tak mi rozum podpowiada (uznajmy, że jakiś tam mam ), by dodać mocnego akcentu kolorystycznego - może dołóż parę strzelistych, bordowych berberysów? Ze trzy grupki, pogrupowane pod 3?
makkasia 10:32, 08 cze 2016

ren133 napisał(a)
Hortensje Limelight z jarzmianką, naparstnicą i ostrożeniem

Ale czad, szmaragdy, ich zieleń niesamowite tło dla tego pięknego towarzystwa cudownie
Ja bardzo lubie szwedkę i ona u mnie daje radę w półcieniu. Musisz pamiętać, ze ona ma pokrój wzniesiony nieco sztywny filiżanki patrzy zawsze do góry także potrzebuje czegoś w nóżki np stipę. Rabaty z ŚŚ najpiękniejsze na świecie
Filemon24 11:27, 08 cze 2016

ren133 napisał(a)
Hortensje Limelight z jarzmianką, naparstnicą i ostrożeniem

przepięknie bardzo trafione połączenie roślin
Filemon24 11:29, 08 cze 2016

ren133 napisał(a)
I różanka z Pastellą

oraz Queen of Sweden w donicy

kurde zastanawiam się w końcu jaki kolor ma ta pastella bo co zdjęcie gdzieś oglądam to mi się inna wydaje jakbyś ją opisała jaki ona ma kolor? zastanawiam się nad nią i sama już nie wiem czy ona mi będzie pasowała kolorystycznie
Malgosik 11:39, 08 cze 2016

ren133 napisał(a)

No ja na pewno nie jestem az takim specem od traw ... już coś tam wiem ale to ciągle za mało ... zaufalam pani, która do samego końca twierdziła, że to Hameln. Może Ty Małgosiu masz rację? i ta pani też ... ostatecznie mam teraz takie jak większość osób, które mi doradzały
A pokazywałaś u siebie te "malutkie" siewki? bo jak obserwuję to u Ciebie raczej wszystko duże

Nie przyszło mi do głowy by robić fotki mikro siewkom stipy.
No i trzeba mieć dobry aparat by je uchwycić.

Piękne masz rabaty.
Anias 14:43, 08 cze 2016

Pięknie ah pięknie!

A masz może zdjęcie AM i szalwi ale z daleka?? Jakoś nie mogę ogarnąć w jakim to miejscu.
Kuba 16:37, 08 cze 2016

Powiem Ci że Twoje połączenie szałwi i amazonów nie daje mi spokoju i o nim śniępięknie Reniu
jolka 18:44, 08 cze 2016

Rabata z jarzminką podbiła moje serce!! Jest perfekcyjna

Gratuluję Renia super pięknego ogrodu i zmysłu, który pozwala Ci tworzyć tak piękne zestawienia.
ren133 21:48, 08 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Noooo. Marta ma rację. Myślisz, że po co tu zaglądam? Po inspirację. A potem wzdycham i idę upychać do mojego małego zakątka

Iwonko
Wiem, że wzdychasz do szałwii i AM Nie wiedziałam, że jest coś więcej
A ten Twój mały zakątek to chyba nie jest taki mały?
Dziękuję
ren133 21:57, 08 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Cieszę się ze podzielasz moja miłość do amazon mist, moje w przechowalniku sie po zimie reanimują. Całe forum krzyczało na pochyl z fristed curls i amazon mist Na dodatek wypaliłam sobie szalwie. Zatem podziwiam teraz rabate u Ciebie- jest pieknie!

Myslalam, ze jarzmianka nigdy mi sie nie spodoba. Po Twoich zdjęciach zapragnęłam jej

Queen of Sweden podobno jest piękna ale mi jakoś drugi sezon nie daje sie przekonać o swojej urodzie..... Moze lepsza Novalis lub Lavender ice ?

A na czym polega ta reanimacja? Pokazywałaś jakie są teraz?
I czym tą szałwię "wypaliłaś"? Jarzmianka bardzo mi się podoba nawet myślę o białej na rabatę grabową z orlikami i zawilcami ... tylko nigdzie u mnie nie ma białej QofS u mnie w miarę sobie radzi tylko tak myśle, że na tą rabatę głównie w kolorach filolet/ciemny róż nie bardzo ten jasny róż mi pasuje ...