Chodzi o kostki bukszpanowe, które zrobię przy grabach, które kupię w październiku Drzewa posadzę między różami.
Fajnie, ze zdecydowałaś sie na kulki, zresztą trochę już ich masz ... ładne są Tam gdzie są ŚŚ i kule będzie szary żwirek
Jak nie jesteś jeszcze zdecydowana na 100% to lepiej poczekać ... bo ze żwirkiem nie jest tak łatwo robić zmiany Ja już w dwóch miejscach żwirek zbierałam ... i nie polecam
A takie kostki trzy juz mam po lewo od wgłębnika na różance będzie powtórzenie
O takie kostki chodzi, śliczne są
Wiem, że ze żwirkiem trudno cokolwiek zmienić, właśnie na tych rabatach też już go miałam, ale taki zwykły otoczak chyba to był.
Dziewczyny z moich obserwacji traw wynika,ze wszystko zależy od zimy i klimatu.Jeżeli jest ciepło bardzo i zima krótka albo wcale to u mnie nawet zebrinus kwitnie.Jeżeli większe mrozy to ani na gracku ani na zebrinusie kwiatostanów nie ma.Więc može to właśnie anomalie pogodowe mają wpływ na zachowanie pewnych roślin.U mnie np.tak jest z werbeną patagońską.U was całe łany a u mnie ni w ząb.Rosła kwitła a potem śmierć i nie ma co liczyć na siewki.To samo mam z lawendą.Mimo tego że uwielbiam pewne rośliny to wiem że one nie dla mnie.Tym sposobem odbiegłam zupełnie od tematu kwitnących gracków bo aż mi szkoda.Ja swojego nie zdążyłam wykopać i leży biedny pod strefą gruzu.Cudem będzie jeżeli na wiosnę przeżyje.
Bo myślałam, ale o gabionowejA teraz namąciło mi trochę w planach. Czy jednak nie będę miała zbyt gabionowo... A taka biała jest elegancka w swej prostocie.
Zastanawiam się tylko czy pojść w takie pełne czyli wypełnione w środku bukszpanami czy jednak zostawić takie po obwodzie?
Ja bym z tym żwirkiem jeszcze poczekała ... sama teraz na froncie nie mam go ... do czasu aż doprowadzę do ładu mniejsza rabatkę ze stożkami ... także żwirek pewnie pojawi się dopiero na wiosnę
Ale to mi nie przeszkadza ... bo jestem o tyle do przodu, że już wiem jak chcę żeby mój ogród wyglądał, co mi się podoba i co w związku z tym dominuje w nim ... z taka wiedzą jest naprawdę lżej